Skocz do zawartości
IGNORED

Stoliki audio

jodel

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

poszukuję stolika audio pod stereo o wadze łącznej ok 25kg. Pospacerowałem po kilku sklepach w Łodzi z tego typu meblami. Niestety wszystkie godne uwagi konstrukcje kosztują ponad 1400zł. Znacie stolarza w okolicach Łodzi, który wykonuje tego typu meble na zamówienie?

Witaj guzek7,jak nie przeszkadza ci szkło i metal,tp zainteresuj się stolikiem Norstone Bergen,ktoś sprzedaje za 400 zł(hifi.pl),co czyni ten stolik dość atrakcyjnym moim zdaniem.Są to stoliki,modułowe,stawia się jeden na drugim.Jeżeli potrzebował byś jedynie dwóch stolików,to łączysz szyby i otrzymujesz bardzo ciężką i masywną szafkę o dobrej stabilności.Osobiście używam i nie odczuwam tego,że to szkło i metal.Nie mam nic wspólnego ze sprzedającym !

pozdrawiam

• 8 miesięcy później...

Doraźdzcie jakiś stolik audio, mebel do kwoty jak w temacie. Najlepiej jak by był dzewniany, bo na granity to chyba za mały budżet. Zależy mi na meblu szerokim 120-140cm, dwupółkowym, niezbyt wysokim, max 50-55cm. Znalazłem tylko jeden stolik spłeniający te kryteria:

Stolik RTV 120cm z drewna:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale może jest jeszcze jakaś inna alternatywa, ewntualnie gdyby ktoś posiadał taki stolik jak z linku to byłbym wdzięczny za kilka zdań oceny.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Za niespełna 70 dostaniesz stolik ikea lack 90x55. Możesz kupić dwa i z drobną pomocą jakiegoś "zrób to sam" mieć stolik stabilny i porządny o podobnym wyglądzie. Kolory - biały, czarny, brzoza.

Przeczytałem o tym kiedyś na AS i co ciekawe na jakimś zagranicznym forum. Ze względu na użyte materiały te stoliki świetnie tłumią drgania.

Dzięki za podpowiedź, ale ten stolik Ikea nie spełnia moim wymagań, zapomniałem napisać o istotnej rzeczy; na stoliku na najwyższej półce będzie stał tv plazmowy 42 cale, dwie dolne półki mają być na sprzęt audio, stolik musi udźwignąć znaczne obciążenie stąd moja obawa co do wytrzymałości stolika Ikea.

Ja korzystam z Lacka' ale tego szerszego, z półką. Tak samo stoi na nim plazma. NIestety wzmacniacz musiałem zdjąć z półki i postawić na podłodze pod stolikiem, był za ciężki. Na półce trzymam teraz tylko CD i tuner.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

NIestety wzmacniacz musiałem zdjąć z półki i postawić na podłodze pod stolikiem, był za ciężki.

Z drugiego stolika można wziąć blat i zrobić z niego półkę. Ta cienka oryginalna będzie się wyginać przy ciężkim sprzęcie.

Doraźdzcie jakiś stolik audio, mebel do kwoty jak w temacie. Najlepiej jak by był dzewniany, bo na granity to chyba za mały budżet. Zależy mi na meblu szerokim 120-140cm, dwupółkowym, niezbyt wysokim, max 50-55cm. Znalazłem tylko jeden stolik spłeniający te kryteria:

Stolik RTV 120cm z drewna:

Ukryta Zawartość

ale może jest jeszcze jakaś inna alternatywa, ewntualnie gdyby ktoś posiadał taki stolik jak z linku to byłbym wdzięczny za kilka zdań oceny.

Pozdrawiam

Ja używam i polecam stolik (a w zasadzie KOMODA) wykonany na indywidualne zamówienie z firmy HARPO STUDIO. Bardzo stabilny, piekielnie cięzki 100% drewno brzozy. Proponuje coś naszkicować i wysłać maila z projektem. Zdjęcie jak to wygląda, może niezbyt szczęśliwe ale coś widać

post-21190-0-71345400-1340204610_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taaa... z tą choinką faktycznie, ale nie mam innego czyt. aktualnego zdjęcia.

Co do możliwości nośnych to stoi na tym TV typu CRT który waży około 55kg + Ampli+koń mocy+Gramofon+CD+kilkaset CD+Kilkadziesiąt LP. Daje to wagę około 130-140KG sprzętu :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wracając do stolików audio rodem z Ikei. Poprzednio nie miałem czasu na zabawę ze zdjęciami, ale pomyślałem, ze może się mój pomysł komuś przyda. Stolik kosztuje niespełna 70 zł, a potrzebne są dwa. Zatem 140 PLN i pół godziny roboty - trochę piłowania i wkręcania śrubek.

Oczywiście nie dla audiofilów, przy takim tanim stoliku to kable przestają grać. ;)

post-38867-0-64811200-1340379995_thumb.jpg

post-38867-0-79608600-1340380016_thumb.jpg

A co sadzicie o takim stoliku? Wart swojej ceny?

Szukam czego drewnianego do ok 1500zl...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Ukryta Zawartość

Sa rozne kolory wykonczenia tych rur :)

Mnie interesuja 3 polki takze cena cos kolo 1500zł ...

Wizualnie mi sie podoba - ale czy mozna kupic lepiej za te pieniazki? (tylko drewno - zadnego szkla czy metalu)

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Wracając do stolików audio rodem z Ikei. Poprzednio nie miałem czasu na zabawę ze zdjęciami, ale pomyślałem, ze może się mój pomysł komuś przyda. Stolik kosztuje niespełna 70 zł, a potrzebne są dwa. Zatem 140 PLN i pół godziny roboty - trochę piłowania i wkręcania śrubek.

Oczywiście nie dla audiofilów, przy takim tanim stoliku to kable przestają grać. ;)

W dziale z produktami z ekspozycji / uszkodzonymi / niekompletnymi mozna sobie wyszperac sam blat za kilka zlotych.

Ja na meble z ikei nie narzekam. Szafki z tej serii co twoj stolik (lack?) stoja u mnie na tylnej scianie i po wypelnieniu ksiazkami sprawdzaja sie idealnie jako ustroj pochlaniajaco-rozpraszajacy.

server unreachable;--

Gość StaryM

(Konto usunięte)

O

W dziale z produktami z ekspozycji / uszkodzonymi / niekompletnymi mozna sobie wyszperac sam blat za kilka zlotych.

O tym nie pomyślałem.

Znajomy, który zajmuje się dźwiękiem (od strony technicznej), stwierdził, że paradoksalnie na korzyść tych mebli z Ikei działa to, że są zrobione z kartonu i rozmaitych paździerzy. Dzięki temu nie przenoszą drgań, a wręcz bardzo dobrze je rozpraszają. Choć pod gramofon dałem dodatkową platformę na kolcach.

.....moja Ostoja T-1 ma już ładnych parę lat i na 4 pólkach / szkło / , stoją : stary , ciężki gramiak Elaca , wzmak tranzystorowy , dwa cedeki i jeszcze ponad 25/kg lampa i jest ok!!!! ,pozdr.

• 2 tygodnie później...

A co uważacie o rozwiązaniach proponowanych przez dRogoz Audio?

Bardzo, bardzo prymitywne wykonanie.

Lepiej od Ostoi, czy VAP-a kupić sam stelaż i we własnym zakresie kombinować z półkami.

Taniej i skuteczniej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.