Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner + wzmacniacz stereo

michalgti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o pomoc w wyborze amplitunera kina domowego 5.1. Posiadam wzmacniacz ROTEL RA-04 SE oraz kolumny B&W 684.

Także amplituner tylko do kina. Cena najlepiej w granicach 1500 zł. Może być sprzęt używany. Docelowo głośniki

zostaną uzupełnione zestawem B&W.

https://www.audiostereo.pl/topic/86732-amplituner-wzmacniacz-stereo/

Cena najlepiej w granicach 1500 zł. Może być sprzęt używany.

Jak będziesz szukał używek,to oprócz Allegro zajrzyj też tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

michalgti, w segmencie cenowym, w którym masz zamiar się poruszać, zdecydowanie poleciłbym Tobie zdobywcę tegorocznej nagrody EISA, mianowicie Pioneer VSX-921. Wyposażony jest on w najnowsze zagadnienia multimedialne, w tym chociażby streaming radia internetowego. Oczywiście kwestie typu 3D, HDMI 1.4 z ARC oraz bardzo przyzwoite przetworniki C/A, A/C - to wszystko jest na wyposażeniu tego modelu.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dziękuję za zainteresowanie. Czy moglibyście polecić jakiś konkretny model ampli z dobrym preout poza wskazanym pionkiem.

jezeli nie zalezy tobie na 3d i innych wynalazkach to hk avr 255 bedzie optymalnym rozwiazaniem w tej cenie

jezeli nie zalezy tobie na 3d i innych wynalazkach to hk avr 255 bedzie optymalnym rozwiazaniem w tej cenie

HK ma pre out tak słaby, że polecanie go jest wprowadzaniem kolegi w błąd. Ten pre out może tylko pogorszyć dzwięk testowałem tak jak i inni koledzy z forum.

HK ma pre out tak słaby, że polecanie go jest wprowadzaniem kolegi w błąd. Ten pre out może tylko pogorszyć dzwięk testowałem tak jak i inni koledzy z forum.

być może jest kiepski i pogarsza dźwięk ale w stosunku do samego wzmacniacza, bo różnica pod podpięciu dobrego wzmacniacza pod ten kiepski pre out HK da i tak znaczną poprawę dźwięku

być może jest kiepski i pogarsza dźwięk ale w stosunku do samego wzmacniacza, bo różnica pod podpięciu dobrego wzmacniacza pod ten kiepski pre out HK da i tak znaczną poprawę dźwięku

Podpięcie tago amplitunera do Nada 352 nie dało nic być może więcej basu i odczuwalnie większa moc. Podpięcie pod końcówkę mocy Advance acoustic MMa 405 miałem wrażenie, że było gorzej niż z samego ampli. Podpięcie pod końcówkę Roksan Caspian znowu pudło, przyrost jakościu na granicy percepcji. Pre out w HK ma olbrzymie opory i kiepskie zasilanie. Z tego co wiem kolega Stempel testował podobny amplituner HK do mojego i efekt był zbliżony do moich testów a testował właśnie na niezłej końcówce Rotela.

O rany , to już było , temat obecny : Amplituner + wzmacniacz stereo

Celowo zwróciłem uwagę , żeby ampli miał wyjście pre - out 7.1

Jakość pre- ampa w działaniu i rozbudowy kina nie ma takiego znaczenia , zawsze poprawi się kino .

Stereo wiadomo , bezpośrednio analogiem do wzmacniacza stereo .

Przecież doszliśmy do wniosku , teorii następującej : żeby dobre stereo puszczone przez ampli , to musi takowy ampli mieć oddzielne zasilanie przedwzmacniacza " trofo " i z tego układu sygnał mać być brany do wyjścia pre - out .

Ze średniej półki potrafi to robić jakieś Onkyo , zaczynające się na 900 .

Edytuję : koledzy odpowiadający , pytający ma wzmacniacz zintegrowany , a nie końcówki mocy

Witam.

Proszę o pomoc w wyborze amplitunera kina domowego 5.1. Posiadam wzmacniacz ROTEL RA-04 SE oraz kolumny B&W 684.

Także amplituner tylko do kina. Cena najlepiej w granicach 1500 zł. Może być sprzęt używany. Docelowo głośniki

zostaną uzupełnione zestawem B&W.

Edytuję : michalgti Ty kup jakikolwiek ( ten który Ci się odpowiada ) amplituner wielokanałowy z wyjściem pre - out 7.1 i połącz go ze swoim wzmacniaczem zintegrowanym dwukanałowym w ten sposób , post nr . 8 :

Ukryta Zawartość

Edytuję : koledzy odpowiadający , pytający ma wzmacniacz zintegrowany , a nie końcówki mocy , nie musi używać do słuchania stereo przedwzmacniacza amplitunera .

Edytuję : teraz dostanie się dla Branży , Branża nie widzi tytułu tematu ( nie bierze pod uwagę wyposażenie potrzebne w połączeniu kina z dobrym stereo , a patrzy tylko na cenę i proponuje Pioneera VSX-921

W przypadku dalszych pytań służę pomocą

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

ale w tej kwocie to najlepsze rozwiazanie mozna sie jeszcze zastanowic nad sony 2400 es za 1500 szalu nie kupi a nie bede mu polecal uzywki bo nie wiadomo co sie z tym dzialo

ale w tej kwocie to najlepsze rozwiazanie mozna sie jeszcze zastanowic nad sony 2400 es za 1500 szalu nie kupi a nie bede mu polecal uzywki bo nie wiadomo co sie z tym dzialo

Juz lepszy pre-out w tej kwocie ma Marantz 5005 ostatnio poszedł za 1500 nie mówiąc o Onkyo 807, który został 5 miesięczny wylicytowany za 1550. Widziałem tez nowego Onkyo 875 troszku drożej bo został sprzedany za 1700 z hakiem niedawno. Onkyo 875 to bolid w porównaniu do tego Harmanka.

Dziękuję za zainteresowanie. Czy moglibyście polecić jakiś konkretny model ampli z dobrym preout poza wskazanym pionkiem.

Mam na zbyciu Cambridge Audio 540R V3. Cena na priv.

Pozdrawiam

AS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.