Skocz do zawartości
IGNORED

scherzo 200 vs Wharfedale Vardus 300

kaczak

Rekomendowane odpowiedzi

witam, obecnie posiadam kolumienki tonsila scherzo 200 , okazjonalnie moge kupic Wharfedale Vardus 300 nowe

mam pytanie czy ktos moze odsłuchiwał oba typy kolumn i powie mi jak te Wharfedale Vardus 300 graja w stosunku do tonsili, czy zamieniam gorsze na lepsze czy tez moze odwrotnie

pozdr.

ps

chodzi oczewiscie o zakup kolumn stereo a nie kina domowego

https://www.audiostereo.pl/topic/86688-scherzo-200-vs-wharfedale-vardus-300/

Brzmienie Scherzo okreslilbym jako ciemne, ciezkie i ospale. Wafle powinny byc tutaj lepsze, zywsze.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

dzięki za odzew :)

te Wafle, mogę kupic za 400 PLN za sztuke nowiutkie ze sklepu ( podobno likwidacja kolekcji ) kolumny wyglądaja przyzwoicie w salonie odsłuchiwane były pod Yamahą, w domu mam Marantza podejrzewam że dżwiek u mnie bedzie cieplejszy i głebszy

dziwi mnie tylko tak niska moim zdaniem cena za takie kolumienki, chyba sie skusze i mam nadzieje że pozytywnie sie zaskocze w porównaniu z tonsilami Scherzo 200

jakby ktos cos chciał dodac w tremqacie to zapraszam:)

pozdr.

dziwi mnie tylko tak niska moim zdaniem cena za takie kolumienki, chyba sie skusze i mam nadzieje że pozytywnie sie zaskocze w porównaniu z tonsilami Scherzo 200

A co tu może dziwić. Cena jest odpowiednia do produktu. Obudowa z prasowanego papieru, głośniki niewiadomego pochodzenia i niewiadomych parametrów. Diabli wiedzą czy ktokolwiek w ogóle liczył obudowę pod głośniki skoro nie wiadomo jakie owe głośniki mają charakterystykę. Jak głośnik się spali to nie wiadomo jaki wstawić na jego miejsce bo oznaczeń jakichkolwiek brak.

Cena nowych to w ogóle nieporozumienie.

A dźwięk to kwestia gustu. Wcale mnie nie zdziwi jak Wafle okażą się dla Ciebie po prostu nijakie i bez basu. Oczywiście zakładamy, że słuchając na Scherzo dysponujesz mocnym wzmacniaczem, bo inaczej nie jest się w stanie napędzić takiej konstrukcji jak Scherzo.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A dźwięk to kwestia gustu. Wcale mnie nie zdziwi jak Wafle okażą się dla Ciebie po prostu nijakie i bez basu. Oczywiście zakładamy, że słuchając na Scherzo dysponujesz mocnym wzmacniaczem, bo inaczej nie jest się w stanie napędzić takiej konstrukcji jak Scherzo.

350-tki napędzał Akai AM-U 210 na STK o mocy 2x25 watt. Szło mu to znakomicie.

hmmm....

czyli co ????

odpuścić sobie tę "okazję", i pozostać przy moich Tonsilkach, notabene jestem ich pierwszym Panem maja juz 16 lat i nie były oszczedzane ( imprezki, raz nawet grały na poprawinach weselnych) a dopiero raz wymieniłem jeden głosnik niskotonowy ( siadło zawieszenie), uwazam że to dobrze swiadczy o producencie

jak miałbym wymieniac na cos innego to chociaz równie trwałego !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.