Skocz do zawartości
IGNORED

Zamaskowanie spawów kawałkiem plastiku

bakk1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Otóż problem jest taki, że moje nowe podstawki pod kolumny zostały pospawane trochę większym drutem niż miały być, no i moze znowu nie wygląda to tragicznie, ale pięknie też nie. A są one już pomalowane, więc raczej poprawić się tego nie da. I myślałem może, czy spotkał się ktoś z takimi elementami plastikowymi którymi mógłbym to zamaskować.

Do dolnej podstawy przyspawany jest profil o zaokrąglonych narożnikach 80x80mm. No i chodzi mi o jakiś element, którym mógłbym zamaskować miejsce połączenia. Zdaję sobie sprawę, że ze względu na te zaokraglone narożniki nie znajdę nic idealnego, ale może coś się uda dobrać. Chyba, że ktoś miał podobną sytuację i poradził sobie w inny sposób. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

zawieś tam jakąś kokardkę!najlepiej czerwoną idaj to komuś w prezencie!

a tak naprawdę..to jest mnóstwo pomysłów na to by zamaskować te twoje spawy..tylko trudno to nam sobie wyobrazić ..jak byś rzucił jakis fotki to można by było coś doradzić.

W sumie fakt, mogłem od razu zamieścić zdjęcie, a nie zabierać się za sprawę od dupy strony. Więc tak jak pisałem, do dolnej podstawy przyspawany jest jest profil 80x80 o zaokrąglonych krawędziach. No i także jak było wyżej zostało to zespawane o wiele większym spawem niż miało i wygląda tak jak w załączniku.

Nie mam pomysłu jak to zakryć. Byłbym w stanie zaprojektować sobie takie coś do zakrycia, ale raczej z wycięciem tego byłby problem, bo nie mam dostępu do żadnej frezarki/cnc. Ale oczywiście jestem otwarty na wszelkie pomysły i sugestie. Z góry dzięki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jestem otwarty na wszelkie pomysły i sugestie.

Można obciąć profil tuż przy podstawie, wyciąć otwór 80x80, włożyć profil i pospawać, ale od DOŁU! Pracy sporo jednak taka podstawa pełni również funkcję estetyczną i spaw (mimo, że zrobiony solidnie) nie musi być w ogóle widoczny.

Zamiast zakrywać wystarczy spaw przeszlifować szlifierką kątową i zapolerować tarczą lamelkowa i pomalować.Będzie wtedy wewnętrzny promień i gładka powierzchnia. Tak w sumie spaw ładnie położony-fakt gruby :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.