Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki douszne

shiva

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam kupić słuchawki douszne za max 600zł(no ewentualnie nie co więcej)

Zależy mi na czystym i przestrzennym brzmieniu i żeby były dobre basy. Potrzebuję słuchawek również do sportu więc muszą dobrze izolować od dźwięków z zewnątrz.

Dobrze by było jakby miały od razu możliwość regulacji dźwięku i były kontatybilne z iPodem nano 6 gen. Na komputerze: Zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio.

Ma ktoś jakąś propozycje? :)

dziękuje z góry za odpowiedź :*

https://www.audiostereo.pl/topic/86568-s%C5%82uchawki-douszne/

Ja uzywam do ipoda nano sluchawek dousznych bose triport, super jakosc dzwieku, silikonowe wypelnienia bardzo ergonomicznie wpasowujace sie w ucho, nie sa okragle jak wiekszosc tego typu sluchawek.

bas super, srednica czysta, nie swiszcza sybilanty, chociaz z wiekszym ipodem gra to lepiej, to uzywam nano i jest super.

Z tym calkiem malutkim porazka, zrodlo ma tutaj kluczowe znaczenie!!

Minusy, silikonowe wkladki nie sa na stale przyklejone, wiec mozna je zgubic jak gdzies wisza, trzeba o tym pamietac po prostu. (jest w komplecie ladne skurzane etui na te sluchawki.

Dzwiek bez zarzutow i podobno ostatni model gra lepiej, cos tak zmienili, ale nie sluchalem, wiec nie wydaje opinii.

Ogolnie wlasnie te polecam, glownie za ergonomie i wytlumienie, bo pasmo przy tej klasie jest juz standardem.

Pozdrawiam

ps.

Nie polecam dousznych AKG, o ile nauszne sa super to wlasnie te maja problem z dopasowaniem sie.

Kiedys kupilem takie za 200zl i wypadaly najpeosciej mowiac.

A jak cos nie przylega dobrze to nie slyszysz po prostu, basu nie ma, caly urok pryska, podobnie jest z senchaiderami, przynajmniej modelami ktorych probowalem kilka lat temu, dlatego mam bose.

mp3store.pl

tam znajdziesz dziesiątki propozycji, i setki postów.

Wystarczy włożyć trochę wysiłku w poczytanie i wyciągnięcie wniosków.

załozyłam wątek bo nie spotkałam się z tematem który by omawiał aktualnie najlepsze douszne słuchawki w cenie większej jak 200-300zł do iPodów. A zależy mi na dobrej jakości dźwięku (nauszne odpadają bo do biegania się zwyczajnie nie nadają).

Jeżeli są jakieś niewiele droższe ale które mi uszów "ranić" nie będą to je kupię.

bart-azazel dziękuję jeszcze raz za podpowiedź :)

Mam kilka modeli nad którymi się zastanawiam:

Ultimate Ears SuperFi 5

Sennheiser IE 6

Sennheiser CX 400-II Precision

Phonak Audeo PFE 012

Westone 3

Sleek Audio SA6

ktoś miał już z nimi jakieś doświadczenia? :)

Niedawno założyłem podobny wątek. Tzn cena zdecydowanie mniejsza ale chciałem kupić dokanalowe do biegania. Jednak zrezygnowałem z tego pomysłu. Kolega "m0d" mnie uprzedzał ... cytat: "Tu bym nie polecał dokanałówek, przy takim użytkowaniu mogą przeszkadzać różne "ciekawe" efekty, które będzie bardzo wyraźnie słychać w uszach (bicie serca, "mikrofonowanie" kabla, przełykanie śliny, oddech)"

Traf chciał, że tego samego wieczora spotkałem się z kolegą który miał przy sobie słuchawki dokanałowe. Jakieś senki (już nie pamiętam jaki model). Założyłem, chwile posłuchałem i faktycznie - najgorsze było "mikrofonowanie kabla". Niby w droższych słuchawkach są jakies patenty zapobiegające temu zjawisku (przynajmniej częściowo) ale i tak, bicie serca zostaje ;)

Tutaj jest ten wątek jeśli chcesz zerknąć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

• 8 miesięcy później...
mp3store.pl tam znajdziesz dziesiątki propozycji, i setki postów. Wystarczy włożyć trochę wysiłku w poczytanie i wyciągnięcie wniosków.
<br />

<br />

to po co to forum? zamknijmy Audiostereo. przecież  wszystko jest w internecie, wystarczy trochę wysiłku.

Cześć

Ja z iPodem Classic 160GB używam Nuforce NE-700X. iPod jasny, one ciemniejsze - dobrze się to zgrywa.

je słucham głównie jazzu, spokojnego rocka i takich brzmień raczej lekkich i jak dla mnie mogłyby mieć trochę mniej basu. Reszta na fajnym poziomie.

Jeśli słuchasz mocniejszych brzmień rocka, elektroniki i innych klimatów, gdzie bas odgrywa wiodącą rolę - spodobają Ci się z całą pewnością.

Nowe kupisz za 199pln katalogowo, więc jeszcze Ci zostanie na inne przyjemności.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

ie8 są faktycznie b.dobre, szczególnie z piankami comply;

potwierdzam również brak "mikrofonowania kabla";

do biegania polecam jednak słuchawki nie dokanałowe tylko pchełki na pałąku - tu minus taki że nie izolują mocno od otoczenia ale może to i dobrze bo jest bezpieczniej

Nie powiem Ci które z wymienionych, bo nie miałem z nimi do czynienia, chociaż je znam. Obczaj jeszcze phonak audeo pfe 012, mają bardzo pozytywne opinie. Gdyby Ci przyszło do głowy kupić Denony, np. ah-c551 to sobie odpusć, bo to największa porażka na świecie :). Bardzo dużo zależy od źródła, kupowanie w ciemno to duże ryzyko, może być tak, że wydasz parę stówek i będzie dramat - dopasowanie doków jest dużo trudniejsze niż np. kolumn do systemu czy zwykłwych słuchawek nausznych do danej dziurki. Polecam sklep audiomagic, za kaucją przyślą Ci dane słuchawki na odsłuchy.

Pozdrowienia!

• 1 miesiąc później...

Hifiman jest oczywiście dobrym wyborem.

Zamiennie polecam Phonak Audeo PFE 112/122.

Znakomite słuchawki. Zminimalizowany efekt mikrofonowania. Poprzez filtry można dostosować słuchawki do własnych preferencji.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.