Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze CD o ciepłym brzmieniu

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Śmiej się, śmiej, ja też tak uważam.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

no nie wiem czy CD Sony to jasne odtwarzacze, miałem lub mam 2ES, 3ES i 30ES i wydaje mi się że grają w miarę równo, chyba że chodzi o wcześniejsze ES-y np. X202ES, X222ES lub modele z niższych serii

a jak zakwalifikować w takim razie np. Arcama CD73 lub Rotela RCD-971 - lśniąco jasne?

Rotele nie brzmią ciepło. Jeśli już to szczegółowo z wyjątkiem RCD-991, który na górze po prostu jest ciemny. Ale ciepły? Na pewno nie. Może z wszystkich Roteli takie sprawia wrażenie, ale nigdy nie w porównaniu do odtwarzaczy innych marek.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ech, doradcy, doradcy...

@Reaper - nie słuchaj ich!!! Porad co do ciepłych, zimnych i letnich CD-Playerów najlepiej zasięgać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

kupuj Harmana, na maxa ciemno gra z duzym basem i obciętą góra i po temacie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja szanowna 1/2 jednak słyszała różnicę pomiędzy RCD-991 a RCD-971. I z jednym mnie pogoniła. Magia czy sam nie wiem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Kolejny kretyński post.

Faktycznie. Ale jest na to rada - nie postuj. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Najlepiej zajrzeć w takim razie to tematu: brak humoru na forum :))

Panowie dajcie spokój, nie da się jednoznacznie określić odpowiedniego odtwarzacza bo każdy słyszy inaczej i ma inny pokój i sprzęt towarzyszący.

Najlepiej to wiadomo, Denon DCD2560 ale tego nie wyłapiesz za 300zł.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Disco, nie przeszkadzaj chłopakowi.

Ma widać chęci i dużo czasu, niech porobi tu za Guru.

Młodziakom i tak wszystko jedno...

Stary, dzięki!

Ty jeden mnie rozumiesz... :)

Mam fajną propozycję - załóż ze swoim kolegą w zakładce "Kluby" coś absolutnie nowego: Klub Płaskiej Ziemi i Wzajemnej Adoracji!

Tam będziecie mogli mydlić ludziom oczy, że Ziemia jest płaska oraz do woli onanizować się tymi psu na budę dziś potrzebnymi CD złomami, razem z ich szklanymi soczewkami, polem magnetycznym, superanckimi nóżkami (jakże one poprawiają brzmienie! ;) ) i czym tam jeszcze...

Bo zachęcanie kogoś do nabycia urządzenia technicznego z poprzedniej epoki to jest dokładnie takie samo wstecznictwo jak upieranie się przy teorii płaskiej Ziemi. Gramofon też wolisz na korbę czy jednak z napędem elektrycznym?

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Bo zachęcanie kogoś do nabycia urządzenia technicznego z poprzedniej epoki to jest dokładnie takie samo wstecznictwo jak upieranie się przy teorii płaskiej Ziemi. Gramofon też wolisz na korbę czy jednak z napędem elektrycznym?

Ten "kogoś" ma 300PLN do wydania. Swoim postem sugerujesz, że 300PLN starczy na porządnego DAC-a, a transport może mieć z kompa, zgadłem?

To jeszcze raz: "kogoś" ma 300PLN, a nie 3000PLN.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Stary, dzięki!

Ty jeden mnie rozumiesz... :)

Owszem rozumiem.

Chcesz być drugim Zyziem na tym forum.

Równica jest taka, że Zyzio jest cholernie doświadczonym gościem w temacie audio.

Może nieco zbyt wyrywnym ale wiedzę ma.

Ja bym tak jednoznacznie nie ferował wyroków !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co to za jakaś dziwna mania panuje na tym forum, co jeden to bardziej oblatany i otrzaskany ze sprzętem.

Od urodzenia żeście te sprzęty odsłuchiwali ? przecież tego są tony i tysiące, a niektóre nawet zapomniane, lub nawet nieosiągalne, o niektórych się nie mówi, aby nie zawyżać ceny z drugiej ręki, jak się trafi do łyknięcia.

Należy, jeśli już, to wypowiadać się tylko o posiadanym sprzęcie, pamięć ludzka jest zawodna i pozostają co prawda wspomnienia, ale juz przy konfrontacji byłego, pamiętanego jako wybitny, a obecnego sprzętu różnie to by mogło być.

Ja posiadam aktualnie Philipsa CD350 i uważam że nawet bez tuningu grał bardzo dobrze, a po wymianie opamów wyjściowych wręcz analogowo.

Ale są wyższe (starsze) modele z tej stajni, które spodziewam się że zagrają jeszcze lepiej.

Tak więc nie wszystko co nowe to takie rewelacyjne.

pzdr

Ta... Zwłaszcza CD 6000. Ludzie skąd Wy się urwaliście?

urwałem się z księżyca i mam za sobą przerobionych kilkanaście systemów, z samych CD:

pionier 701

pionier 707

rotel 930ax

marantz 6000

nad 541i

creek 43

naim cd 3

MF A3

quad 77

roksan caspian

rotel 991

itd :)

ci trzej co napisali opinie tez są z księżyca :)

Ukryta Zawartość

oo i ten jest z księżyca:

Ukryta Zawartość

z tym ze uwaga ... chodzi o cd za 300 zł wiec te słabe strony tego odtwarzacza nalezy traktowac z przymrużeniem oka !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

urwałem się z księżyca i mam za sobą przerobionych kilkanaście systemów, z samych CD:

pionier 701

pionier 707

rotel 930ax

marantz 6000

nad 541i

creek 43

naim cd 3

MF A3

quad 77

roksan caspian

rotel 991

itd :)

ci trzej co napisali opinie tez są z księżyca :)

http://www.audiostereo.pl/marantz_cd6000_odtwarzacze-cd-6-254-3.html

oo i ten jest z księżyca:

http://www.audiostereo.pl/marantz_6000-ose_odtwarzacze-cd-6-692-3.html

z tym ze uwaga ... chodzi o cd za 300 zł wiec te słabe strony tego odtwarzacza nalezy traktowac z przymrużeniem oka !

Nie lubię się napinać zatem nie będę się chwalił ilością systemów. Miałem CD 6000 (niestety). Tak jak chce autor wątku gra np CD 63 w wersji obojętnej jednak CD 6000 gra bardziej średnicą i górą. No ale ja się nie znam albo po prostu jestem głuchy;-)

Poza tym ktoś bez większego doświadczenia może czasem różne rzeczy pisać.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

CD63 napewno tak gra? A z Soniaczy co tak zagra?

Największe kluchy jakie znam to CDP-X 229 ES. Masakra;-)

Nie lubię się napinać zatem nie będę się chwalił ilością systemów. Miałem CD 6000 (niestety). Tak jak chce autor wątku gra np CD 63 w wersji obojętnej jednak CD 6000 gra bardziej średnicą i górą. No ale ja się nie znam albo po prostu jestem głuchy;-)

Poza tym ktoś bez większego doświadczenia może czasem różne rzeczy pisać.

Zapomniałem dodać że wiele zależy jednak od systemu. Może być tak zmulony że nawet CD 6000 zagra kluchowato.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.