Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer Denon DM38

Kamil1986WWA

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

W tej kwocie ciężko będzie o subwoofer w zamkniętej obudowie. Dlaczego w zamkniętej ?- bo lepiej radzi sobie w muzyce. Popatrz na allegro takie modele jak koda sw1000/5300, Magnat sub301 i jamo sub250. Te akurat sa bardziej do kina niż do muzyki :), ale powinny dać rade. Jak masz czas udaj sie do jakiegoś sklepu hifi, nawet do marketu i posłuchaj jak to gra.

musiałbyś szukać bardzo wydajnych podłogówek, a to znów oznacza wydatki powyżej 1.000zł.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zdziwilibyście się ile mały system denon może uciągnąć. Kupiłem ostatnio Tannoye M2 do mojego starego UD-M30, co prawda na 80% mocy ale ewidentnie to dla kolumn max a wzmak ma 20W/kanał. Ale fakt że przy granicznym obciążeniu brakuje mu mocy (dłuuugi niski bas). Nie wiem czy brałbym do stereo innego suba niz REL ewentualnie Velodyne. Chociaż kiedyś myślałem nad Jamo 200/210.

Zdziwilibyście się ile mały system denon może uciągnąć. Kupiłem ostatnio Tannoye M2 do mojego starego UD-M30, co prawda na 80% mocy ale ewidentnie to dla kolumn max a wzmak ma 20W/kanał. Ale fakt że przy granicznym obciążeniu brakuje mu mocy (dłuuugi niski bas). Nie wiem czy brałbym do stereo innego suba niz REL ewentualnie Velodyne. Chociaż kiedyś myślałem nad Jamo 200/210.

Zgadza się, ale przy tym budżecie można zapomniec u velodyne czy rel chyba że Kamil1986WWA kupi/trafi na używkę.

No właśnie wolałbym uniknąć kupna używanego sprzecioszka bo kiepściutko sie na tym znam i niechciałbym trafić na jakiegoś dłubańca. Mam wciąż dylemat bo lubie słuchać głośno a SCM37 przy większej mocy zdecydowanie niedają rady przy mojej muzyce co mnie irytuje i troche żałuje że nie wziąłem DM38 z innymi monitorami. Już wiem że nie mogą mieć BR z tyłu bo stoją zbyt blisko ściany.

Wszystko zależy od ciebie czy zmieniasz kolumienki czy dokupujesz subwoofer.

Szkoda że nie chcesz używek może byś coś jeszcze urwał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znalazłem sporo subwooferów w granicach 400-600zł nówki. Czy one dużo gorzej sie sprawują niż np. polecan velodyne? Czy nie lepszy efekt dałyby jakieś dobre 3 drożne kolumny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co powiesz np. o tych?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ewentualnie taki sub da rade?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bezpieczniej jest podpiąć suba jamo250 jest ok,

ten denek nie jest potworem mocy ma tylko zasilacz 80W i wg zaleceń kolumny muszą być w zakresie 6-16om więc trzeba uważać!!!

bo raz że się go mocno obciąży a dwa że i tak ich poprawnie nie wysteruje

i to jest do wszystkich którzy namiętnie chcą podłączać do małych systemów inne monitory tu jest test pomiarowy monitorów i elektroniki

Ukryta Zawartość

zobaczcie jak elektronika jest mało wydajna w basie tam zaczyna lawinowo opadać wydajność w dół ok 60Hz, oczywiście wymiana monitorów na większe przetworniki da ciut więcej basu ale trzeba też zdawać sobie sprawę że jest mało monitorów fizycznie powyżej 6om większość która jest oznakowywana jako 8 ma w pomiarach 4,, więc reasumując najlepiej zostawić firmowe mointory są dobrze zestrojone a bezpieczniej podpiąć suba!

post-21279-0-16129300-1316158386_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Rozumiem mikson, dzięki za odpowiedź. Jakbyś był tak miły i polecił mi jeszcze jakieś dobre wg Ciebie kable do tego maleństwa. Ostatnio kupiłem zwykłe Profigold 2,5mm 10zl za metr ale zupelnie mnie nie satysfakcjonuje efekt tym bardziej ze nie mam (i raczej narazie miał nie będe)suba.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.