Skocz do zawartości
IGNORED

Modernizacja 2CH do 5.1

djedryk

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy postanowił rozbudować swój system 2.0 do 5.1. Chciał aby mu coś polecić.

Czy ktoś z was spotkał się z poniższym odtwarzaczem SACD ?

Drugie pytanie czy spotkaliście się z multiswitchem kolumn A B wysokiej jakości do kolumn głośnikowych ( np. na pilota)

Czy spotkaliście się z nieparzystą konfiguracją /zakup/ kolumn np. B&W Matrix 800 ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3197-0-16507100-1315402807_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/86339-modernizacja-2ch-do-51/

LEXICON MC12 i LX-7 lub nowe modele MC-12HD i GX-7.

lexicon1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te niby nowe modele Lexicona to już dziadki.

Na prawdę nowy będzie już za kilka miesięcy. Ponoć ma to być rewolucja. Model Lexicon MP-20 będzie obsługiwał konfigurację 12.4 i jako pierwszy nie będzie działał na zasadzie opóźnień czasowych tylko procesory mają rozdzielać sygnał tak by poszczególne instrumenty grały w innych kanałach.Tak do końca nie wiadomo jak to ma być zrobione ale twierdzą że to będzie rewolucja i zupełnie nowa jakość.Premiera na CES w Las Vegas w Styczniu, cena ok 15000 netto w USA.

Zdjęcia są już w sieci. Ponoć pracowali nad nim wiele lat!

Widzę że znalazłeś fotkę tylnego panela!! Mnie się nie udało. Super.

Maszyna jest nieźle wypasiona. W ogóle firma Lexicon należąca do koncernu Harmana wraz z np Mark Levinson to jedna z najlepszych firm specjalizujących się w kinie nie tylko domowym ale już nawet takim pół profi.

Nie zmieniają często modeli ale jak już to wprowadzają super sprzęt na kolejne min 10 lat.

Ten MP-20 ma wymiatać wszystkie Denony, Marantze, Onkyo itd no ale też cenę będzie miał jednak wyższą.

Czas pokaże.

widze ze czytelnicy kolorowych stronek audio postanowili w przystepny dla wszystkich sposob zapoznac nas ze swiatowa techniką

dział AS Nowosci najwyrazniej nie daje sobie rady skoro koledzy musza pomagac

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Lexicon to również albo przede wszystkim legendarne studyjne i sceniczne procesory pogłosowe. Dziś jednak T.C. Electronic położył go na łopatki. Jak widać idą teraz w innym kierunku...

Może równolegle do Audioshow 2011, zorganizują "ŁAŁDIO SZOŁ 2011" u kogoś na chacie? Impreza z cyklu "ŁAŁ": Łał - ile wyjść! Łał - ile głośników dookoła! Łał - patrz jakie pasmo przenoszenia tutaj napisali!

System gra dobrze, albo nie....

Może równolegle do Audioshow 2011, zorganizują "ŁAŁDIO SZOŁ 2011" u kogoś na chacie? Impreza z cyklu "ŁAŁ": Łał - ile wyjść! Łał - ile głośników dookoła! Łał - patrz jakie pasmo przenoszenia tutaj napisali!

Tak się zastanawiam po co ten wpis i skąd ta złośliwość? Co się tobie nie podoba? To że firmy pracują nad nowymi rozwiązaniami i wprowadzają je? Czy to że o tym piszemy? A może to że wydałeś kupę kasy na swoje kino domowe i frustrujące jest że niebawem

pokaże się na rynku coś lepszego? Bo to akurat mogę zrozumieć i też by mnie to wkurzyło. Ale taki jest świat.Nic na to nie poradzimy.

A może nie doczytałeś ze zrozumieniem bo istota innowacyjności nowego Lexicona nie będzie polegała na tym że obsłuży system 12.4 ani na paśmie przenoszenia ale na nowym, nie stosowanym do tej pory systemie i algorytmie rozkładu instrumentów i głosów w poszczególnych kanałach. Tego jeszcze nie było a jak to będzie działać to posłuchamy. Czas pokaże. W kinie domowym przez ostatnie kilka lat nie wiele się zmieniło i postępy oczywiście były ale malutkie a tu nagle zapowiadają duży skok do przodu.

Czy to źle? To bardzo dobrze.

Co do tego Lexicona, to faktycznie jestem ciekawy jak to zrobią...

Kinem domowym się nie interesuję, ale jak zamierzają "segregować" te instrumenty i jaki algorytm na to wynajdą? Wydaje mi się do marketingowym bełkotem... ale kto wie...

System gra dobrze, albo nie....

Też nie wiem jak to będzie i chyba jeszcze nikt tego nie wie poza konstruktorami.

Z drugiej strony firma Lexicon jest bardzo uznana w świecie kina i to nie tylko domowego i nie często wypuszczają nowości a jak już to mocno wybiegają w przód wiec w ich wykonaniu taka nowość może być rewelacją a już napewno daje duże szanse na sukces.

Lexicon to dobra firma ,świetne pogłosy szczególnie legendarny 480 model z ze sterownikiem LARC. mój znajomy ma to cudo i niesamowite jest

Lexicon to również albo przede wszystkim legendarne studyjne i sceniczne procesory pogłosowe. Dziś jednak T.C. Electronic położył go na łopatki. Jak widać idą teraz w innym kierunku...

Nie wiem skad masz takie dziwne wieści. Lexicon ma sie dobrze nic nie równa sie z 480 z LArkiem

• 6 miesięcy później...

Własnie słuchałem tego Lexicona w Gdańsku u znajomego . znakomite cacko. rewelacyjny dźwięk. porządne XLRy to jest to.! Co ciekawe nie jest to po linii CHinoli gdzie wszystko z platiku, szajsowate, tu dobre wykonane, porządne złącza , bardzo dobry design, i masę fajniastych funkcji, serio bardzo znajomek jest zadowolony. ja tez sobie to chyba kupię.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.