Skocz do zawartości
IGNORED

NAIM NAP 250 czy ta końcówka jest warta kroci

MMmaxym

Rekomendowane odpowiedzi

z czym miałaby grać ta końcówka? z jakim pre?

Threshold, Klimo Merlino,Accuphase, i mam wiele innych, ale nie wiem czy współgrają, coś dobiorę, jeśli nie to kupię, kolumn mam też do spasowania, co polecasz!Teraz gram na monoblokach lampowych i wykorzystuję pre velemana zacna kość, przez wielu nie doceniana, w porównaniu z Audia Strumento.

A-cha Threshold wydaje mi się najlepszy,ale przystaję przy vellemanie.

ojjjj to aż tak to sie nie znam na pre. przeświadczony byłem, że będziesz próbował podłączyc NAP250 do pre Naima. nawiązując do kwestii słuszności intestycji w końcówkę, to podłączając ją do pre NAC202 uważam, że to średni pomysł. kompromisem i oszczędnością w takiej sytuacji byłby Supernait, który ma te same parametry, co NAP250. dzielony Naim zagra z większą finezją, ale będzie sporo droższy. warto podrążyć temat pre Naima ale modele wyższe od NAC202.

słuchałem parę razy Supernaita i musze powiedzieć, że jest bardzo wydajny. 80W ale czuć moc. chyba wysteruje każde kolumny.

co do twoich pre, to się nie wypowiadam, bo nie mam o nich pojęcia.

sam posiadam Naima z serii XS. testowałem sporo kolumn i moje oczekiwania w moim budżecie (raczej nie hi-endowym) spełniły ATC SCM19. dynamika, barwna średnica, punktowy bas -zero podbarwień.

pzdr

Witam. Właśnie szukając oszczędności, chciałbym zainwestować tylko w końcówkę, przedwzmacniaczy mam sporo, może się uda spasować, jeśli nie, to posprzedawać trzeba będzie i kupić pre Naima. Ale ogólnie polecasz Naima 250

drogi kolego demoon,

na jakiej podstawie wysuwasz wniosek że dżwiek supernaita jest lepszy niż nac 202+nap250,ja JESTEM PRZEKONANY ŻE JUŻ NAC 202+ NAP200 BIJE SUPERNAITA DZWIĘKIEM(nie fukcjonalnością).

Przećwiczyłem Naima od podstaw bez rew.500 tracąc dużo kasy i uważam iż każdy kto nawet zaczyna zabawę z NAIMEM powinien OLAĆ integry bo to żadna oszczędność a rozbudowa systemu dużo prostsza i tańsza.

Wrócę do wątku bo kolega pytał czy z tą koncówką można budować system,Ja myslę iż nap250 napędzi nawet trudne głośniki a pre z tych co masz,jakiś na pewno Ci będzie pasował bo to końcówka która ma kopa.

A ten wątek powinien zaistniec w klubie NAIMA bo naprawdę jest ciekawy .

drogi kolego demoon,

na jakiej podstawie wysuwasz wniosek że dżwiek supernaita jest lepszy niż nac 202+nap250,ja JESTEM PRZEKONANY ŻE JUŻ NAC 202+ NAP200 BIJE SUPERNAITA DZWIĘKIEM(nie fukcjonalnością).

Przećwiczyłem Naima od podstaw bez rew.500 tracąc dużo kasy i uważam iż każdy kto nawet zaczyna zabawę z NAIMEM powinien OLAĆ integry bo to żadna oszczędność a rozbudowa systemu dużo prostsza i tańsza.

Wrócę do wątku bo kolega pytał czy z tą koncówką można budować system,Ja myslę iż nap250 napędzi nawet trudne głośniki a pre z tych co masz,jakiś na pewno Ci będzie pasował bo to końcówka która ma kopa.

A ten wątek powinien zaistniec w klubie NAIMA bo naprawdę jest ciekawy .

a nap250 to taka sama moc jak supernait,i nap250 jest tyle lepszy?

A jak sie ma NAIM 150 do 250?

Jak A do E MERCEDESA

pozdrawiam

a nap250 to taka sama moc jak supernait,i nap250 jest tyle lepszy?

Nie chodzi o moc a przede wszystkim o wydajność prądową co przekłada się na dynamikę,separację dżwięku,plany itp.

Pozdrawiam

Jestem zainteresowany kupnem końcówki mocy Naima, tylko czy różnica ceny między 250, a 150 jest adekwatna do jakości brzmienia, jednak to jest ok. sześć tyś. czy Model 150 wypełni dźwiękiem pokój ok 45m2 ?, przy kolumnach coś podobnego jak Pana Darka, 18 calowe basy, tylko bez górnych skrzyń, skuteczność 102 dB.150 napędzi te kolumny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>sheykk

nie napisałem, ze Supernait jest lepszy od dzielonego zestawu. wręcz przeciwnie - napisałem, ze dzielony zagra z większą finezją. w poście chciałem bardziej zasugerować kompromis wydanych pieniędzy w Supernaita.

z drugiej strony nie słyszałem NAP250 osobiście, więc moja wypowiedź faktycznie może być na wyrost.

demoon

ja też tylko chciałem powiedżieć iz wszystkie moje kompromisy skutkowały wydaniem większych pieniędzy by osiągnąć to co chciałem i uważam iż lepiej poczekać zbierać i wydać raz a dobrze.

Na odsłuch nap 250 zapraszam do trójmiasta.

sheykk

Witam forumowiczów.

Mamy u nas tą końcówkę. Ma ona tylko wejście din. My ją podłączamy do przedwzmacniacza 282. To dobra konfiguracja.

Korzystania z przejściówek z RCA na din nie polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.