Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki 2.1 do 350 zł?

VVigor

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Jak w temacie szukam głośników najlepiej 2.1 ,mogą być 5.1 ale wątpie, że znajde dobre w takim przedziale cenowym. Firma jest mi obojętna,bardziej chodzi mi o moc,fajnie by było tak minimalnie 50 watów z dobrym bassem. Dzięki za pomoc ; )

nie patrz na waty tylko na jakosc dzwieku.

Bylem na cebit w tym roku i sluchalem wszystkich glosnikow edifiera mysle ze jako 2.1 to napewno C2 plus lub E3350 maja naprawde dobry dzwiek.

Jak chcesz tylko basy to prosze Logitecha.

Pozdro

Dobry dźwięk(choć warto poszperać i kupić je taniej), ale grają bardziej jak 2.0 niż 2.1. Dla mnie to zaleta.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Właśnie spojrzałem na Allegro i widzę, że głośniki Harman Kardon Soundsticks III można dostać (używane) w Twoim przedziale cenowym. Słuchałem ich tylko raz w sklepie ale zrobiły na mnie ogromne wrażenie, a i opinie zbierają dobre.

Od jakiś dwóch lat w tej klasie cenowej polecane są właśnie wspomniane Microlaby (chociaż swego czasu były sporo tańsze niż teraz). Tyle tylko, że do już dosyć spore monitory - w byle kąt się ich nie wciśnie, one potrzebują trochę przestrzeni i możliwości sensownego ustawienia. Z mniejszych sprzętów renomą cieszyły się Geniusy X2000 - aktualnie już wyszły z produkcji, ale są następcy - w ich sprawie się już jednak nie orientuję. W kategorii głośników bardzo małych dobre opinie zbierają Creative T20/T40 - ponoć zaskakują, że z tak małego czegoś można osiągnąć takie brzmienie. Fizyki nie da się mimo wszystko obejść - basem to one, delikatnie mówiąc, nie zabijają - nie chodzi tu o zupełne bezbasie, ale jeśli ktoś szuka czegoś o zaakcentowanych niskich tonach, to może być problem.

wlasnie wczoraj bylem w sklepie zeby sobie glosniki creativa posluchac i szczeze powiedziec nic z nich bym nie zakupil.

Dzwiek jest bardzo stlumiony nie graja czysto, basy? nie znalazlem:)

Od lat sie nic nie zmienilo caly czas podobna technologia budowy glosnikow zadko co polepszaja.

"W kategorii głośników bardzo małych dobre opinie zbierają Creative T20/T40 - ponoć zaskakują, że z tak małego czegoś można osiągnąć takie brzmienie. Fizyki nie da się mimo wszystko obejść - basem to one, delikatnie mówiąc, nie zabijają - nie chodzi tu o zupełne bezbasie, ale jeśli ktoś szuka czegoś o zaakcentowanych niskich tonach, to może być problem.

Podpisuje się pod tym, (Creative Gigaworks T20) to dobra konstrukcja, tylko jedna uwaga, mniejsze i tańsze T20 grają wyraźnie lepiej od większych i droższych T40!? to dziwne stwierdzenie ale wiele razy ich słuchałem i za każdym razem nie mogłem w to uwierzyć, a jednak różnica naprawdę jest wyraźna na korzyść T20 (szczególnie na basie!)

Piszę to jako wieloletni posiadacz T20 na biurku.

Bass jest zadziwiający jak na taki mały głośniczek, to zasługa bass portu który znajduje się na górze, przypuszczam że w większym T40 bass port i większa obudowa nie współgra rezonans-owo ze sobą tak dobrze jak w T20 mimo iż w T40 są 2 mid-woofery.

nie wierzę w 'stłumiony dźwięk' + T20. Chyba że ktoś nie umiejętnie ustawił sobie pokrętła, lub po prostu ma spaczone (przebasowione) definicje x)

P.S. tak, mam T20 i przez wakacje z lapkiem nie pokazały nawet odrobiny 'stłumionego dźwięku', a basu było więcej niż się od nich powinno wymagać.

mam porownanie z edifierem i wiem jaki powinien byc bas i jaki dzwiek i jestem pewny ze T20 slabo wypada bo porownywalem.

Edifier ma subwoofer T20 nie, nie ma co porównywać bass-u, jeśli ktoś potrzebuje głośników w pierwszym rzędzie do stereo to T20 jest lepszym wyborem, jeśli do gier lub filmów edifier jest bardziej efekciarski.

hmmm, w czasie 3tyg wakacji, grałem (np w farcry'a, na luzie na słuch i z klimatem) i oglądałem filmy... T20 mnie nie zawiodły. kwestia jest, co ładnie zauważył sukces, czy chce się efekciarstwa czy nie. i na tym zamknął bym dyskusję na temat małe 2.0 vs 2.1.

przypomnę też że napisałem "a basu było więcej niż się od nich powinno wymagać." a nie że powalają potężnym basem, prawda?

Akurat zestawy Edifiera 2.1 nie mają czego szukać w kwestii basu<kontrola, jakość, szybkość> przy takim Bose Companion 3. To tak, zanim ktoś Edifiera zbytnio zagłaska.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Akurat zestawy Edifiera 2.1 nie mają czego szukać w kwestii basu<kontrola, jakość, szybkość> przy takim Bose Companion 3. To tak, zanim ktoś Edifiera zbytnio zagłaska.

To mówisz, że BC3 gra lepiej od Edifiera S530 albo nawet S730?

Mówię o samym subie. :) Jeśli chodzi o cały dźwięk, to wg. mnie od S530 tak(tzn. słucha mi się przyjemniej BC3). Z kolei S730 to dla mnie zbyt drogi produkt, bym w tej cenie musiał słuchać tak grającego suba(czyt. źle grającego jak na tą kwotę).

sub S730 zle gra? Gdzie to slyszales? Wszedzie mowia ze bardzo dobrze gra poza tym mam S730 i nigdy bym nie powiedzial ze zle gra.

Wczesniej mialem Z5500 i nie ma porownania jakosciowo do logitechow, teraz nawet nie wiem dlaczego kiedys logitechi mialem chyba dlatego bo nic innego nie znalazlem:) Bose napewno nie ma lepszego dzwielku od S730 nikt mi nie powie.

To może Ci wyjaśnię dlaczego, sub w S730 gra tak że słyszę że gra sub. Dlatego wydawanie takich pieniędzy na taki zestaw, jeśli słucha się na nim głównie muzyki to dla mnie strata pieniędzy..no chyba że taki dźwięk lubisz. Sub Bose akurat mają bardzo dobry, lepszy niż Edifiery(jak dla mnie), przyjemniejszy w odbiorze słuchania muzyki. Jednak zeszliśmy z wątku tego tematu, więc jeśli chcesz kontynuować rozmowę to może na priv lub w innym wątku.

wiadomo dzwiek jest subjektywnym odczuciem kazdego z nas dlatego zawsze podkreslam chodzi tutaj o mnie:)

Dla mnie dzwiek edifiera jest lepszy niz bose czy logitechow, poza tym bas takze:)

Bas jest bardzo czysty i mocny i naprawde jeszcze nigdy nie slyszalem zeby ktos tez cos innego powiedzial.

Sprawdz sobie w youtube rozne filmy na ten temat jest tam tez porownanie z z5500 wlasnie sobie ogladalem.

z5500, świetny kandydat do porównania muzycznych zestawów ;] nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w szkole był opieprz za słowa 'ta książka jest fajna', nie bez powodu. Słowa 'te głośniki są fajne i nie słyszałem żeby ktoś mówił inaczej', nie mają żadnej, choćby trochę realnej (obiektywnej) wartości. i tu nie wyplączesz się banalnym de gustibus non est disputandum.

a to tak, jak byś nie zauważył że nie odpowiedziałeś na moje pytanie ;)

przyjdz do mnie i sobie posluchaj, jak mam ci to inaczej wytlumaczyc?

Jak nie to sprawdz testy ktore sa robione na calym swiecie.

W rosji maja bardzo dobre testy edifiera.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.