Skocz do zawartości
IGNORED

LG 29 FB 50RQ+STOLIK za 1700zl, warto ??

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do kupienia taki TV nóweczke z gwarą, zapakowany itd. do pokoju 11m2 (prezent z okazji zdania matury + remont pokoju był i stary TV sie zmył :)) do oglądania TV i oczywiscie DVD, wiem ze to 4:3 ale mialem 25" w pokoju i DVD spoko ogladalem (bo maly pokoj wiec blisko siedzialem).

Czy za tą cene warto ten TV kupic, 1700zl i dodawany jest stolik do tego LG, wiem ze to 50Hz i bez bajerów ale w tej cenie nie znajde nic chyba leprzego ze stolikiem (musi byc 29"). Do tego podoba mi sie to kocie oko :) Fajna sprawa znajomy ma i dziala super. W tej cene jeszcze na allegro wyskubalem (ten LG nie z allegro):

SONY KV-29FX30E używany...bez stolika...niemam jak sprawdzic...

THOMSON 29DF170G nówka na gwarancji...bez stolika...moge sprawdzć bo z warszawy.

ktory z tych 3 najlepiej wybrac? Slyszalem ze LG maja dobre kineskopy, a jak u nich z dźwiekiem? Narazie Home CInema sie przenioslo do starszych do pokoju wiec bed emusial bazowac na głośnikach z TV...

https://www.audiostereo.pl/topic/8602-lg-29-fb-50rqstolik-za-1700zl-warto/

Dozbieraj 250zl i bedziesz mial LG RE-29FA33X 29" 100Hz tez ze stolikiem. Porownywalem bezposrednio z Philipsem 29T9007 (ok3500zl) w LG obraz byl lepszy pod kazdym wzgledem.Na obrazach testowych ma wyjatkowo dobra granice kolorow.Ogolnie obraz jest dobrej jakosci z dobrze ustawiona geometria. Wada jest natomiast prosty uklad 100Hz bez redukcji migotania poziomych linii. Jesli chodzi o dzwiek to ma jakies efekty przestrzenne niby Dolby Surround tylko ze pod inna nazwa. Ogolnie polecam.

tez mam tego LG RE-29FA33X 29 ... i równiez sie nie zawiodlem ... kupilem w promocji bez stolika za to za 1900 zł ( jakies 1/2 roku temu ) - oczywiscie to nie jest High-End ale jak na mój pokój ( 20 m2) wystarcza ...

mozesz po polowac na 28' panorame - teraz sa naprawde dobre promocje EURO-AGD konkuruje z Media Markiem wiec obnizaja ceny ... a jesli Ci sie nie spieszy po wstrzymaj sie jeszcze miesiac ... nowe modele bede wchdzic a wówczas te 100 Hz pierwsze spadna ...

LG RE-29FA33X 29 100Hz ---> gdziescie kupili ten TV za mniej niz 2000zl ??? (czy za 2250?) bo ja wszedzie widze wlasnie za 2300-2400...bez stolika, a jak ze stolikiem to musze doplacic 50zl...

Jak kupowalem to stal za 2100zl ale wiadomo cena nigdzie nie jest sztywna:)To byla siec sklepow AVANS

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jednak chyba zdecyduje sie na inna firme, wczoraj z MM oblukałem Samsunga (nie pamietam modelu) 100Hz / PIP / Virt D. Surround i kupa innych bajerów 29" 4:3 za 2299zl i obraz żyleta, do tego 100 x ladniejszy od LG...szkoda ze niema kociego oka :(

Oj, uwazaj z tym Samsungiem... Nie wiem czy chodzi o ten model, ale swego czasu wlasnie z Samsungiem byla kleska z jakoscia i awaryjnoscia, przejrzyj koniecznie archiwum grupy pl.rec.kino-domowe oraz tutejsze!

Dzieki najnowszej promocji MM nie jestem juz posiadaczem LG RE-29FA33, ale dalej uwazam, ze od poltora roku w tej cenie i klasie jest to jeden z dobrych wyborow. Wady mojego bylego:

1. Ciemny obraz (mozna podkrecic w serwisowym, ale nie wierze ze bez kosztow w zywotnosci kineskopu).

2. Wolne przelaczanie kanalow.

3. Brak odrebnej regulacji glosnosci dla kazdego z wejsc.

4. Zoom tylko reczny.

5. Znaczek LG na froncie ;-)

Poza tym same zalety :-)

Ten LG produkowany jest w 2 obudowach roznia sie tylko jedna funkcja. W linkach patrz na fotki bo to nie sa wlasnie te modele o ktorych mowie tylko obudowy maja takie same. Kocie oko naprawde dobra sprawa:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.