Skocz do zawartości
IGNORED

Na czym i gdzie postawić aktywny zestaw głośników

Cyryl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam Monster Beatbox i chcialbybm wiedzieć gdzie i na czym go najlepiej postawić.

Pokój jest stosunkowo duży a ściany niestety betonowe, jestem fanem miękkiego a zarazem mocnego uderzenia jak i czystego dźwięku, i zastanawiam się co zrobić aby dźwięk był dobrze odbierany w każdej części pokoju a uderzenie i tlumienie było czuć wszędzie. Jak narazie myślałem o postawieniu tego w kącie przy ścianie na drewnianej podstswce z tylu pokoju.

Jeśli podstawka to jaka, żeby było czuć uderzenie, czy może zawiesić go na ścianie i na jakiej wysokości. Czekam na sugestie.

Urządzenie posiada równie mocne tweetery co głośniki niskotonowe i dla tego potrzebuje sposobu na wzmocnienie uderzenia oraz tlumienia aby dźwięk nie był zbyt "ostry".

jestem fanem miękkiego a zarazem mocnego uderzenia

to tak jak "za a nawet przeciw" Wałęsy... ;)

Faktycznie post napisany bez ładu i składu. Chcesz wzmacniać uderzenie podstawkami? i zeby jednocześnie "tłumienie czuć było wszędzie"???

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Jestem obcokrajowcem.

Od początku, szukam porady na jakiej wysokości i gdzie postawić tego typu urządzenie, czy ma znaczenie na czym go postwię? Chcę uzyskać jak najlepsze wrażenia odsłuchowe, a przy okazji przemeblowania mam sporo możliwości. więc czekam na propozycję co zrobić aby dźwięk był "najlepszy" z naciskiem na bass.

Proszę o zastąpienie pierwszego postu tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.