Skocz do zawartości
IGNORED

To już przekracza wszelkie granice

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Wkurzyłem się właśnie okrutnie. Chciałem sobie załozyc jakies nowe konto czy to na onecie czy google a tu wymagają prwaie wszystkich moich danych osobowych. A już zupełnie mnie wyprowadziło żadanie numeru telefonu, bez którego się tego nie da zrobić. Jakaś paranoja już się robi.

Niby z jakiej okazji moje dane osobowe komuś. Na ulicę nie wychodzę z kartką na szyi z opisem kim jestem, gdzie mieszkam itd.

Może jeszcze numer konta i preferencje polityczne i religijne?

Przecież i tak są adresy MAC czy numery IP...

Ale czasy...

Nie bój, niedługo będzie jak u Niemca, kod aktywacyjny przysyłają pocztą tradycyjną.

Tu nie musisz nic podawać:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przecież wystarczy wpisać cokolwiek. Nie rozumiem tych ludzi, którzy nie dbają o swoje dane i własne bezpieczeństwo. A najciekawsze są portale społecznościowe i informacje tam zawarte ................. :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Chciałem sobie załozyc jakies nowe konto czy to na onecie czy google a tu wymagają prwaie wszystkich moich danych osobowych. A już zupełnie mnie wyprowadziło żadanie numeru telefonu, bez którego się tego nie da zrobić.

Nie chciałeś przypadkiem czegoś wygrać ? jak tu

Ukryta Zawartość

Do mnie, na skrzynkę mailową, bez przerwy przysyłają takie oferty, wystarczy podać wszystkie dane w "trzech krokach" i danymi osobowymi obracają jak chcą.

Tym bardziej że nie można "odfajkować", aby nie mogli ich przetwarzać.

Po pierwszym "kroku" zorientowałem się o co im chodzi (o dane osobowe), więc odpisałem, aby się odstosunkowali ode mnie, ale dalej przysyłają - olewam i kasuję.

O handlu danymi osobowymi był temat.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Mojej znajomej zawsze przysyłają, żebym sobie powiększyła pen.... :) Ja jej zawsze mówię, że należy korzystać z okazji, bo może się taka druga nie trafić :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ja nie chciałem nic wygrywać. Takie pierdoły dla mnie nie istnieją. Chciałem sobie założyć normalne konto emailowe.

odkąd telemarketing kupuje wszystkie bazy danych jakie sie da -wyłudzanie informacji pod hasłem zapewnienia bezpieczenstwa kwitnie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

"czyli totalna inwigilacja"

Trudno takie zachowanie, graniczące ze spamem, nazwać totalną inwigilacją, tym bardziej że każdy posiadacz tel.kom. może być inwigilowany w każdym momencie.

Polega to głównie na pisanych, a może i wymawianych słowach-kluczach.

A pro-po inwigilacji.

Czy telewizor jest tylko odbiornikiem sygnałów ? czy może i nadajnikiem/kamerą ?

Zadawaliście sobie kiedyś to pytanie ?

A pro-po inwigilacji.

Czy telewizor jest tylko odbiornikiem sygnałów ? czy może i nadajnikiem/kamerą ?

Zadawaliście sobie kiedyś to pytanie ?

Czy Ty aby na pewno masz równo pod sufitem?

"czyli totalna inwigilacja"

Trudno takie zachowanie, graniczące ze spamem, nazwać totalną inwigilacją, tym bardziej że każdy posiadacz tel.kom. może być inwigilowany w każdym momencie.

naszą policje wyciagajaca baterie ze swoich telefonów juz widziałem :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Czy Ty aby na pewno masz równo pod sufitem?

A TY ?

Zwłaszcza te będące na smyczy operatorów sieci kablowych.

Ile bad pixeli jest dopuszczalnych w nowym odbiorniku TV, nie naruszających warunków gwarancyjnych ? siedem, osiem ?

Jakiej wielkości może być sub-miniaturowa kamera - wielkości pixela ?

Gonzalezo - tak świat ogólnie bedzie szedł w stronę kontroli obywateli z różnych względów z czego podstawowy to zysk.... pozostałe to ogolna kontrola mającą na celu minimalizacje problemów spowodowanych systemem a więc kontrola czy kowalski daje radę i nie grozi władzy i fortunom wysokich nic...

chwilowy brak działalności w audio.

Jak ktoś ma dekoder TV cyfrowej to wie jakie cuda te aparaciki wyczyniają. Co każde wyłączenie w ciągu 10min niby aktualizują soft...

Jak reklamowałem swoją TVHD to gościu w centrali (drugi koniec kraju) dokładnie wiedział o moich problemach... z sygnałem na szczęście ;). Jaki problem umieścić w tym mikrofon a nawet kamerę.

A moje preferencje programowe mają na talerzu...

Pracowałem w firmie w której na spotkania chodziło się z walizką. W jakims tam promieniu komórki były bezużyteczne...

A wnerwiam się podobnie jak Jar1.

Jest jednak dziedzina w której jestem za weryfikacją danych.

Taki internet i prowadzenie w nim usług. Oczywiście SSL (HTTPS). Jestem za weryfikowaniem tożsamości podmiotu występującego o certyfikat SSL przez tzw. centrum certyfikacji. To co się dzieje na świecie w tej dziedzinie to dziecinada i zakłamanie!

Miewam do czynienia z tą branżą i znam przypadki małej wiarygodności usługodawców oraz ataki na znane "strony"...

SSL to obecnie pozorne bezpieczeństwo! Ważny jest fakt potwierdzenia tożsamości abyśmy nie weszli na złodziejską strone "banku" po https`ie...

Zupełnie co innego, gdy załatwiamy sprawy formalne w bankach czy sklepach. Tu bezpieczeństwo jest potzrebne.

Ale nie przy wychodzeniu na ulicę, jaki jaką jest obecnie internet. Tu jest to robione jedynie w celach kradzieży danych osobowych i ich handlowaniem. Bo po jaką cholerę takie dane wielkim portalom internetowym?

>Jar1

To jest biznes. Potrzebujesz konto nie ma sprawy a my Twoje dane.

Wymuszanie danych osobowych nie jest dopuszczalne prawem. Im te dane do prowadzenia biznesu nie są potrzebne.

A póki co, to zrezygnowałem z założenia konta. Niech mają biznes ale nie ze mną.

Wymuszanie danych osobowych nie jest dopuszczalne prawem. Im te dane do prowadzenia biznesu nie są potrzebne.

O ile się orientuje to Cię nikt do niczego nie zmuszał. Co najwyżej nie zapewnił do jakich celów potrzebuje te dane a to mogą być nieuczciwe praktyki.

A póki co, to zrezygnowałem z założenia konta. Niech mają biznes ale nie ze mną.

Możesz założyć skrzynkę na portalu o2.pl, nie wymagają danych ani telefonu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wypada troche pomyśleć.Kiedyś komuszki miały wszelkiej maści kapusiów,donosicieli,ormowców i innego rodzaju padalców,dzisiaj za nich tą robote robi elektronika i naiwność ludzka.Ot wszystko.Naiwność i głupota granic nie mają.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.