Skocz do zawartości
IGNORED

CEC 3300R problem z ........?

Marek68

Rekomendowane odpowiedzi

Mój CD CEC odmawia poszłuszeństwa. Gdyby kosztował 3 lata temu mmiej, dużo mniej w sklepie (człowiek naiwny myśli, że jak nowy i nie tani to będzie długo działał ;)to nie zawracałbym głowy, ale... Jak jest zimny to zagra ze 3 utwory i koniec, pokazuje 00 ( nawet nie no disc). Objawy jak zawieszony komputer żaden przycisk nie działa. Po wyłączenu na jakieś 20 sekund rusza wszysko, ale już zatrzymuje się po 1 do 2 utworach. Wymieniłem cały mechanizm z laserem, ale nic to nie dało.

Macie jakieś sugestie?

https://www.audiostereo.pl/topic/85841-cec-3300r-problem-z/

Mój CD CEC odmawia poszłuszeństwa. Gdyby kosztował 3 lata temu mmiej, dużo mniej w sklepie (człowiek naiwny myśli, że jak nowy i nie tani to będzie długo działał ;)to nie zawracałbym głowy, ale... Jak jest zimny to zagra ze utwory i koniec, pokazuje 00 ( nawet nie no disc). Objawy jak zawieszony komputer żaden przycisk nie działa. Po wyłączenu na jakieś 20 sekund rusza wszysko, ale już zatrzymuje się po 1 do 2 utworach. Wymieniłem cały mechanizm z laserem, ale nic to nie dało.

Macie jakieś sugestie?

CEC zasadniczo uzywał trzech napędów modyfikowanych Sanyo: SF-P101N, SF-90 i SF-P1.

w tym konkretnym według vasilitech siedzi:

CEC CD3300R PCM1796 CEC-Sanyo SF-P101N

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

Czy to jest Twój CD wewnątrz? :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Generalnie wygląda na usterkę elektroniki. Może to być usterka jakiegoś regulatora. Widać tam takie bez radiatorów, trzeba zobaczyć, czy się nie nagrzewają za mocno. Jeżeli tak to do wymiany (nagrzewanie przez długi okres czasu prowadzi do usterek termicznych). Trzeba też przelutować tą kość BA od silników. Na koniec zostanie serwo. Jakby to był sanyo, to myślę, że w jakimś boomboxie się znajdzie taki układ.

Ukryta Zawartość

Czy to jest Twój CD wewnątrz? :

Ukryta Zawartość

Generalnie wygląda na usterkę elektroniki. Może to być usterka jakiegoś regulatora. Widać tam takie bez radiatorów, trzeba zobaczyć, czy się nie nagrzewają za mocno. Jeżeli tak to do wymiany (nagrzewanie przez długi okres czasu prowadzi do usterek termicznych). Trzeba też przelutować tą kość BA od silników. Na koniec zostanie serwo. Jakby to był sanyo, to myślę, że w jakimś boomboxie się znajdzie taki układ.

Tak to właśnie mój CEC. Zawiozłem go do jednego mądrego w Krakowie co go w sklepie polecono. Od razu wiął się do roboty i wymienił nowy mechanizm na nowy mechanizm i CEC grał bez problemu, już miałem go zabierać do domu i... zrobił STOP (wyświetlacz 00 i zero reakcji), potem popryskał jakimś sprayem zamrażającym te trzy duże kondensatory i CEC ruszył, pewnie są do wymiany ( 3 lata go mam od nowości, a w moim 13-sto letnim BMW cedek działa jak nowy, obym nie zapeszył), facet powiedział, żebym się nie przjmował bo miał odtwarzacz za 50 tys.zł i jakość elementów też była taka sobie, generalnie tanie częśći są już prawie wszedzie.

Dzięki za odpowiedzi bo posucha była, dawno na forum nie byłem i myślałem, że teraz to nikogo nie interesują problemy innych.

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Tak mi się zachciało zakończyć temat z happy endem.

Serwisy i zmajomi nie dali rady.

Ja przed wyrzuceniem CECa na śmietnik jeszcze bezradnie spojrzałem do wnętrza i wymacałem (to jednak ma przyszłość:), że jeden element za 1,6 zł grzeje się.

Po wymianie CEC wymiata i cieszy jako transport, bo rDAC jednak jest trochę lepszy.

Bo to teraz ma byc sprzet jednorazowy.

Tez miałem nadzieje ze telewizor LCD za 12000 pogra z 10 lat a po 3 latach i 6800 godzin przebiegu siadł zasilacz. Piec kondow po 20groszy w detalu :/

Jak masz rDACa to zrob do niego zasilacz na regulatorze TP.

Ja dodatkowo w swoim wymieniłem wszystkie elektrolity .

Zasilacz i wymiane kondow opisałem w tej zakładce.

Polecam

Taki zasilacz na STR zrobisz za 350zł.

Ukryta Zawartość

Wymiana kondów na takie jakie dałem dała więcej pozytywnych zmian niż sam zasilacz.

Ukryta Zawartość

Taki zasilacz na STR zrobisz za 350zł.

Ukryta Zawartość

Wymiana kondów na takie jakie dałem dała więcej pozytywnych zmian niż sam zasilacz.

Ja mam rDACa prawdopodobnie z lepszymi bebechami od tych z polskiego rynku, już pisałem o tym, nie chcę go jednak rozkręcać na gwarancji.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.