Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka wkładka? CEC BD2000

wujekhans

Rekomendowane odpowiedzi

Po lewej stronie to jest obciążnik do wyważenia statycznego ramienia.Siłę antyskatingu ustawiasz tym małym ciężarkiem na pręciku,Im dalej od siebie tym wieksza siła.

Wygląda na to, ze nie mogę regulowac bo nie da się tego ciężarka małego przesuwać...

Oj panowie,tam jest malenka srobka ktora trzeba poluznic i ciezarek bedzie smigal az milo:)

Przestaw tak jak kolega radzi ten bolczyk od anti i wtedy zadziala jak powinien bo jet to proste urzadzenie jak budowa cepa.

Jesli Twoj CECus nie ma nadmiernego buczenia (przenoszonych drgan od zasilacza i silnika) to sa duze szanse na piekny dzwiek ze staruszka.

robix

Oj panowie,tam jest malenka srobka ktora trzeba poluznic i ciezarek bedzie smigal az milo:)

Przestaw tak jak kolega radzi ten bolczyk od anti i wtedy zadziala jak powinien bo jet to proste urzadzenie jak budowa cepa.

Jesli Twoj CECus nie ma nadmiernego buczenia (przenoszonych drgan od zasilacza i silnika) to sa duze szanse na piekny dzwiek ze staruszka.

robix

Aaa widzisz! wczoraj wieczorem się dopatrzyłem tej śrubeczki i jest gites majonez! Teraz nadal się zastanawiam nad tym czy wybrać nową wkładke audiotechnica AT95E czy po prostu wymienić igłę w starej wkładce. Choć wydaje mi się że wiele już ma za sobą i wolałbym nową. Nie mam regulacji wysokości ramienia i do Ciebie pytanie ROBIX bo miałeś tego CECusia. Czy ta AT95E będzie pasowała?

Okej!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj jest zamienniek natomiast tak jak pisal waluch oryginał 23 funty plus wysyłka ale nigdzie nie potrafię znaleźć tego oryginału. Może pomożecie? A może zamiennik będzie okej?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W CECu BD 6000 mialem oryginalna wkladke CEC (nie pamietam symbolu ale gdzies na forum sa moje wpisy) igla byla juz zajechana i zona zalatwila mi w Niemczech za 20 Euro,grala baaardzo przyzwoicie i pasowala do ramienia parametrami co jest niezmiernie wazne gdy nie ma sie pelnej regulacji np VTA.

Super byla tez stara wkladka Ortofona F 15 mk3 czy jakos tak ,muzykalna na maxa z dobrym basem ale mniejasza przejrzystoscia w porownaniu z 2M Red.

Nie kupuj zamiennikow bo to jest badziewie a od tego zalezy jakosc dzwieku i nie przejmuj sie ze wkladka jest stara bo to MM i po zainstalowaniu nowej igly bedzie jak nowa.

robix

Witajcie po dłuższym czasie przerwy!

Otóż tak. Płyty po myciu w knosti świetne! Dzwiek sie poprawil i nie ma trzasków! Ale co dopiero usłyszałem po zamontowaniu igły która dzisiaj przyszła! NIEBO! Ogromna zmiana. Ta stara musiała być naprawdę stara.

Mam jeszcze jedno pytanko co do nacisku. Niegdzie nie potrafię znaleźć jaki mam ustawić nacisk. Tylko na tej aukcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Mam taką sama igłe i wkładke. Jest napisane, że od 1 do 2gram. Sądzicie, że tak własnie ma być?

Pozdrawiam

hans

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ustaw na 1,5g i będzie OK

np na Denonie gram z maksymalnym zalecanym naciskiem , bo tak brzmi najlepiej

więc możesz pokombinować, ważne żeby nie przekraczać progów 1.0-2.0g

audiokarma.org

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.