Skocz do zawartości
IGNORED

Pre gramofonowe do 2000 zł

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam gramofon Kenwood KD-990 i wkladke Goldring 1042. Poszukuje dobrego pre do 2000 zl lub lekko powyzej jesli jest sens dokladac.

Najrozsadniej zapewne jest isc w uzywki. Prosze o ukierunkowanie czego szukac...

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/85661-pre-gramofonowe-do-2000-z%C5%82/

Witam,

mam gramofon Kenwood KD-990 i wkladke Goldring 1042. Poszukuje dobrego pre do 2000 zl lub lekko powyzej jesli jest sens dokladac.

Najrozsadniej zapewne jest isc w uzywki. Prosze o ukierunkowanie czego szukac...

pozdrawiam

Witaj,

Z podobną wkładką (Reson Reca, czyli - jak wielu określa - modyfikowany Goldring 1042) używałem u siebie m.in.:

a) Graham Slee Reflex M (cena używanego, z osobnym zasilaczem < 2kPLN)- bardzo dobry pre dla MM lecz duży problem, gdy zechcesz przejść na MC (kosztowne przejście),

b) Black Cube (cena używanego < 1 kPLN) - pomimo wielu pozytywnych opinii, u mnie się nie sprawdził i nie podoba mi się ten pre,

c) Sensor Prelude (cena używanego = lub nieco > 3 kPLN) - na ten moment najlepszy i najbardziej uniwersalny pre, również lepszy od ww. Graham Slee Reflex M; krótko i bez poezji: więcej detali, lepszy bas, lepiej ułożona scena.

Wiele osób na tym forum używa pre konstrukcji Ahaji i są bardzo zadowoleni. Tak więc może to jest jakieś rozwiązanie przy nieco mniejszych nakładach (spróbuj znaleźć kogoś, kto posiada taki w Twoich okolicach i posłuchać).

Nie ulega wątpliwości, że dobre pre warto mieć.

pozdr

donic

Wiele osób na tym forum używa pre konstrukcji Ahaji i są bardzo zadowoleni. Tak więc może to jest jakieś rozwiązanie przy nieco mniejszych nakładach (spróbuj znaleźć kogoś, kto posiada taki w Twoich okolicach i posłuchać).

mam tego pre od ok 2 lat i tez bylem zadowolony poki nie porownalem go bezposrednio z pre wbudowanym w ampli vintage Sony - nie pamietam modelu ale do sprawdzenia.

Ja bym ci polecił pre Ahaji, ale ostatnią wersję Nudę, jestem pod jej wrażeniem, nie spodziewałem się po zmianie z Graham Slee Era Gold V tak dużej poprawy. Miałem w swoim czasie poprzednią wersję preampa Ahajowego ale w porównaniu z Nudą jest duża róznica na plus, oczywiście na plus Nudy.W nudzie jest wszystko co potrzeba dynamika szczegółowośc ,wypełnienie dzwieku.Graham w porównanaiu z Nudą gra płasko bez emocji

gdyby ktoś chciał pre Nuda, to proszę o kontakt na prv.

pre jest złożony w wersji MM, płytko MC do montażu.

pre jest zmontowany na sklejce, gra ładnie, wymaga jednak

włożenia z czasem do porządnej obudowy.

dodatkowo zamontowałem filtr sieciowy.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

darekdz

uważam że preamp Ahaji to najlepszy z możliwych wyborów, ale polutowanie całego zestawu to byle małpa zrobi, czyli np ja., zmontowanie tego w całośc , odpowiednie poprowadzenie masy, użycie właściwych kabelków, ekranowanie ich to nie jest tak proste jak by się wydawało.

Uważam że Nuda do 3 KPLN nie ma konkurencji, ale trzeba duży pracy i jednak trochę wiedzy zeby to szystko odpowiednio grało

taipan, pre Ahaji mam wykonane profesjonalnie. Wyglada jak produkcja fabryczna, ze wszelkimi detalami. Robil go moj kolega, elektronik z 40letnim doswiadczeniem w duzo powazniejszych sprzetach. Jestem spokojny o jego wykonanie i wplyw na jakosc dzwieku:)

Czy ta Nuda to modyfikacja pierwszej wersji, czy cos zupelnie innego? pytam pod katem zamiany czesci srodka na nowy...

dajcie jakies linki bo nie chce bladzic w poszukiwaniach

• 2 tygodnie później...

proponuje poszukać czegoś takiego, być może zmieścisz się w budżecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.