Skocz do zawartości
IGNORED

MULTICHANNEL nowy dział

djedryk

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś byłby za tym aby otworzyć dział multichanel ??

Jak powstanie jakikolwiek temat związany z multichanel SACD DVDAudio w dziale stereo od razu robi się przepychanka pomiędzy zwolennikami stereo a pozostałymi formatami wielokanalowymi.

Bo niby gdzie można pisać w kinie domowym ??

https://www.audiostereo.pl/topic/85621-multichannel-nowy-dzia%C5%82/

Przecież już jest dział Kino Domowe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

<><

Przecież już jest dział Kino Domowe:

Ukryta Zawartość

A co ma wspólnego kino domowe z multichanel audio???

Tyle samo co CD z MP3

Ukryta Zawartość

Zgadza się, prawidłowa nazwa to "multichannel". Błąd bardzo często widziany na polskich forach czy portalach.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

A co ma wspólnego kino domowe z multichanel audio???

A co ma wspólnego jedno i drugie z audiostereo.pl?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jestem za. Jednak w powstanie takiej zakładki nie wierzę. Za małe jest zainteresowanie. W Klubach założyłem temat SURROUND SOUND Club.

Ukryta Zawartość

Jednak wpisów brak dla tego w drodze wyjątku pozwalam na wpisy w temacie Czy słyszysz różnice pomiędzy 24bit a 16bit? w zakładce Stereo. Tak być nie powinno. Dla Audiostereo MULTICHANNEL AUDIO nie istnieje. Czy jest jakaś szansa na powstanie osobnej pełnoprawnej zakładki?

Ukryta Zawartość

Jestem za. Jednak w powstanie takiej zakładki nie wierzę. Za małe jest zainteresowanie. W Klubach założyłem temat SURROUND SOUND Club.

Ukryta Zawartość

Jednak wpisów brak dla tego w drodze wyjątku pozwalam na wpisy w temacie Czy słyszysz różnice pomiędzy 24bit a 16bit? w zakładce Stereo. Tak być nie powinno. Dla Audiostereo MULTICHANNEL AUDIO nie istnieje. Czy jest jakaś szansa na powstanie osobnej pełnoprawnej zakładki?

Jest Was 4 czy 5 a już postulat zakładki... Niezła megalomania. I kto i co miałby tam pisać?

To od razu postuluję stworzenie działów: Gęste formaty, Mono, Kwadrofonia. Kolejne propozycje można dopisywać.

Nie chodzi o dowalenie nikomu, tylko znowu nie róbmy jaj i z każdego tematu nie róbmy zakładki. IMHO są inni kandydaci do osobnych zakładek, z poważniejszymi racjami, którzy swojej zakładki się jednak nie doczekali.

Pozatym jak wpisał Parantulla: audiostereo.pl to z nazwy portal/forum o dźwięku stereo, nie multi.

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

Przecież jest zakładka KLUBY - można założyć sobie KLUB MCH, a tak sami siebie wyrzucacie na śmietnik forumowy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jest Was 4 czy 5 a już postulat zakładki... Niezła megalomania. I kto i co miałby tam pisać?

Przepraszam, już znalazłem odpowiedź. W Klubie który załozył Arton55 prowadzi on dialog z Bobcatem. Nikt inny akcesu nie zgłosił (poza jeszcze jednym forumowiczem, który do SACD się przyznał). To naprawdę jest megalomania.

Żeby nie było - nie czepiam się tu SACD jako formatu, a propozycji zakładki.

I Arton, jeśli chcesz kolejny raz napisać, że mi słoma z butów wystaje, to sobie po prostu daruj.

Ja z kolei uważam, że kiedy powstawało AS, nikomu się jeszcze nie śniło o wielokanale hi-fi i stąd być może nazwa akcentująca stereo.

Tym niemniej wymagania lokalowe i sprzętowe przyzwoitego systemu multichannel, pragnącego nawiązać do dobrego stereo w jakości przetwarzania w jednym kanale (choćby wysoko - jakościowa regulacja głośności w 6 kanałach, większa komplikacja prowadzenia masy w systemie z 5 końcówkami mocy i subwooferem, nie mówiąc już o odpowiedniej jakości głośnikach w ilości 5 sztuk) predystynowałyby go raczej do zakładki hi-end.

Czy ktoś byłby za tym aby otworzyć dział multichanel ??

Jak powstanie jakikolwiek temat związany z multichanel SACD DVDAudio w dziale stereo od razu robi się przepychanka pomiędzy zwolennikami stereo a pozostałymi formatami wielokanalowymi.

Bo niby gdzie można pisać w kinie domowym ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to jest forum poświęcone wszelkiej maści realizacji dzwięku w mch.

Ukryta Zawartość

Ale po co zakładać zakladke multichannel jeśli nie ma praktycznie wysokiej klasy sprzętu mch przeznaczonego do muzyki a jąk nie ma to pisać w kino domowe o mch a nie podburzac forumowiczow bezsensownymi propozycjami

chwilowy brak działalności w audio.

>Antymalkontent

To jest twoje zdanie a rzeczywistość nie kwestjonuje tej formy muzyki. Rozumiem że Ci się nie podoba i sam nie słuchasz tylko czemu prubujesz innym to uniemożliwiać?

Arton, ty poważnie pytasz, czy sobie jaj robisz? Proszę mi odpowiedzieć!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Arton, ty poważnie pytasz, czy sobie jaj robisz? Proszę mi odpowiedzieć!

Przyjacielu mojej kozy wszyscy wiemy kto sobie jaja robi. Zajmujesz się MULTICHANNEL czy skupem złomu? Proponuję napisz podanie o zakładkę złomiarstwo.

To po co to podważanie i ziejący brak tolerancji?

Arton ale jaki brak tolerancji?! O co Ci chodzi człowieku?! Założyłeś Klub MCH czy coś takiego i prowadziłeś dialog z Bobcatem, przerwany 2 czy 3 wpisami użytkownika Krompac. I tak przez całe 2 strony. I dla tych 3 użytkowników wliczając Ciebie postulujesz założenie zakładki?

Oczywiście zaraz wyjedziesz ze swoją typową pyskówką (przyjacielu mojej kozy, słoma z butów i inne temu podobne kwiatki), bo nie potrafisz zrozumieć, że ktoś może nie być zainteresowamy MCH/SACD mimo Twoich usilnych starań nawrócenia niewiernych w każdym możliwym wątku. Normalnie jak jeździec apokalipsy wieszczący upadek CD, winyla tudzież innych formatów na rzecz nadciągającego i potężniejącego z każdym dniem SACD. Ogarnij się, weź parę oddechów, idź na spacer i po prostu przyjmij do wiadomości, że nie ma tu masowego zainteresowania MCH/SACD. I to nie świadczy o spisku przeciwko SACD tylko jest po prostu pewnym stanem, daną sytuacją. Pogódź się z tym i nie kompromituj dalej.

To po co to podważanie i ziejący brak tolerancji?

Jakie podważanie i brak tolerancji?

Zakładka na forum to poważna sprawa, i bez sensu jest rozmnażanie zakładek ponad potrzeby. Choćby dlatego że nowa zakładka sprawia że inne, być może dużo bardziej potrzebne, stają się mniej widoczne i nawigacja trwa dłużej. Na razie na forum jest mniej niż 5 osób poważnie zainteresowanych M-Ch audio, dlaczego pozostałe tysiące użytkowników mają tracić cenne sekundy (razy setki tysięcy wejść) na szukanie "swoich" zakładek?

Na razie muzyczni wielokanałowcy mieli swoje 5 minut. Klub, stosowne wpisy w wątkach o gęstych formatach, wątek w zakładce "Muzyka" - wszystko to spotkało się raczej z niewielkim odzewem. Żądanie zakładki wygląda na ciąg dalszy agresywnego nawracania, z wyciągnięciem większego kalibru skoro mniejszy nic nie dał.

Tak. To gdzie ta agresja? Ja ją widze w sprzeciwie unoszących się głosów.

I to jest Twój problem: nie widzisz sprzeciwu, tylko agresję.

I to jest Twój problem: nie widzisz sprzeciwu, tylko agresję.

A może by tak coś merytorycznie i na temat. Czy nadal masz problemy! Ostatnio nie podobało Ci się, że zadawałem pytanie odnośnie akustyki. Jak taką postawę nazwać?

Tak. To gdzie ta agresja? Ja ją widze w sprzeciwie unoszących się głosów.

Przedstawiłem powyżej argumenty merytoryczne przeciwko zakładce. Może do nich byś się odniósł.

Przedstawiłem powyżej argumenty merytoryczne przeciwko zakładce. Może do nich byś się odniósł.

Ukryta Zawartość

Zakładka 'Czy słyszysz różnice pomiędzy 24bit a 16bit?' została zamknięta. Powstanie nowy temat w zakładce Hi-End i nie będzie ograniczony do STEREO. Cieszysz się?

Ukryta Zawartość

A może by tak coś merytorycznie i na temat. Czy nadal masz problemy! Ostatnio nie podobało Ci się, że zadawałem pytanie odnośnie akustyki. Jak taką postawę nazwać?

Merytorycznie to Ci napisałem dlaczego nie. Znowu problemy z czytaniem?

Sam widzisz co Ci z butów wystaje.

Tak jak przewidziałem...

Oczywiście zaraz wyjedziesz ze swoją typową pyskówką (przyjacielu mojej kozy, słoma z butów i inne temu podobne kwiatki)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.