Skocz do zawartości
IGNORED

Kable sieciowe przestroga!

MMmaxym

Rekomendowane odpowiedzi

Testowałem sieciówki,pewne firmy, które mam od lat jednak grają lepiej od XLO, które są sprzedawane w otulinie i nie widać kraju pochodzenia, totalna degradacja brzmienia, test Transparent (tutaj nie ma porównania)z zwykłym przewodem Belkina, a PDRÓBĄ XLO. Ładne wtyczki, czy to oryginał radowany?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/85516-kable-sieciowe-przestroga/

Zastanów się chwilę. Kto Ci sprzeda dobrą sieciówkę na dobrych wtykach za takie pieniądze? Oczywiście jeśli kabel będzie drogi to wcale nie będzie znaczyło, że jest dobry oraz oryginalny.

Z kablami sieciowymi trzeba uważać.

W szczególności przed odłączeniem i podłączeniem kabla do urządzenia należy wyciągnąć wtyczkę z gniazdka sieciowego!

Nieostrożne używanie grozi wypadkiem a nawet śmiercią...

Testowałem sieciówki,pewne firmy, które mam od lat jednak grają lepiej od XLO, które są sprzedawane w otulinie i nie widać kraju pochodzenia, totalna degradacja brzmienia, test Transparent (tutaj nie ma porównania)z zwykłym przewodem Belkina, a PDRÓBĄ XLO. Ładne wtyczki, czy to oryginał radowany?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłeś te z aukcji i to jest "twoja podróba",

czy po prostu pytasz czy te kabelki z aukcji są oryginalne?

;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu nie chodzi czy kabel jest drogi czy tani tylko czy wpasuje się sie w twój system, jakiś czas temu pozyczyłem do testów polskie kabl Enerr aurora jak dobrze pamiętam, cena cos koło 1500 PLN za szt.

totalna kaszana,zmulony dzwięk, płaska scena muzyczna,

Wtyki jakie są dołączone do tych kabli to chińska produkcja, dobra alternatywa dla kogoś kto nie chce wydać za dużo pieniędzy,znacznie lepsze od wtyczek z Castoramy, cena koło 25-30 PLN za szt. można je kupic bez problemu na Ebayu

Sorry możesz jeszcze raz tylko jaśniej ...

Testowałem filtr sieciowy Audinovy,(używam MBL-a)i zakupione do niego XLO, ale potrzebuję jeszcze do złożenia dwóch systemów,Porównanie, sieciówek Transparenta i interkonekty:Rapport,Siltech,Argentum towarzyszące testom. Wpiąłem zakupione XLO w ilości 3 szt.Mimo 5-cio dniowych testach nie dawały zadowalających oczekiwań, radowane wtyki nie przekonały mnie z tym przewodem, mimo wygrzania.Filtr sieciowy audionovy lepiej współpracuje z Transparentem, ale bardzo daleko mu do MBL-a,ale wolałbym go nie mieć w systemie.Wpięte z MBL-em tak jakby go w ogóle nie było. Opisywane XLO w pięte bezpośrednio w gniazda sieciowe, dawały taki sam rezultat, totalna degradacja brzmienia dźwięk z plikowany brak rozdzielczości, wpięty jeden z Transparętów w źródło CD Cary dawały minimalną poprawę w kwestii mniejszej ostrości i agresji, wpinanie lepszego przewodu dawało coraz lepszą poprawę.Miałem przewody XLO zakupione w drewnianych skrzynkach ok.7 lat temu i mam porównanie co do oryginału brzmienia, ale aspekty są tylko moimi spostrzeżeniami i nie każdy może się z nimi zgadzać, ale za tą cenę mam przewody porównywalne do Transparenta.

Kiedyś mi się podobał XLO, dlatego chciałem spróbować raz jeszcze.

Slav123, Ansae jest z Trójmiasta, przynajmniej parę lat temu wypożyczali za kaucją do odsłuchu swoje kable. Ansae Muluc to już poważna sieciówka i jeżeli Cię kusi - próbuj. Raczej zbierała same pochlebne opinie.

pzdr

Testowałem filtr sieciowy Audinovy,(używam MBL-a)i zakupione do niego XLO, ale potrzebuję jeszcze do złożenia dwóch systemów,Porównanie, sieciówek Transparenta i interkonekty:Rapport,Siltech,Argentum towarzyszące testom. Wpiąłem zakupione XLO w ilości 3 szt.Mimo 5-cio dniowych testach nie dawały zadowalających oczekiwań, radowane wtyki nie przekonały mnie z tym przewodem, mimo wygrzania.Filtr sieciowy audionovy lepiej współpracuje z Transparentem, ale bardzo daleko mu do MBL-a,ale wolałbym go nie mieć w systemie.Wpięte z MBL-em tak jakby go w ogóle nie było. Opisywane XLO w pięte bezpośrednio w gniazda sieciowe, dawały taki sam rezultat, totalna degradacja brzmienia dźwięk z plikowany brak rozdzielczości, wpięty jeden z Transparętów w źródło CD Cary dawały minimalną poprawę w kwestii mniejszej ostrości i agresji, wpinanie lepszego przewodu dawało coraz lepszą poprawę.Miałem przewody XLO zakupione w drewnianych skrzynkach ok.7 lat temu i mam porównanie co do oryginału brzmienia, ale aspekty są tylko moimi spostrzeżeniami i nie każdy może się z nimi zgadzać, ale za tą cenę mam przewody porównywalne do Transparenta.

Kiedyś mi się podobał XLO, dlatego chciałem spróbować raz jeszcze.

Przyznam, ze to mój nowy nr 1 w kategorii posty niezrozumiałe i całkowicie niepotrzebne.

Witam czy jest ktos z Trojmiasta i posiada kabel sieciowy za 2000-8000 zl i moglby mi zaprezentowac jego walory tzn wplyw na dzwiek ....podjade zabiore i odwioze pozdrawiam

Cześć, wypożyczałem siecówki Acrolink z Albatrosa. Zostawiasz zastaw i bez problemu słuchasz przez dobę :)

Zresztą inne rzeczy też wypożyczają. Masz sklep Albatrosa w Gdyni i w Gdańsku.

W Top Hi-FI w Sopocie także nie robią problemów.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Slav123, Ansae jest z Trójmiasta, przynajmniej parę lat temu wypożyczali za kaucją do odsłuchu swoje kable. Ansae Muluc to już poważna sieciówka i jeżeli Cię kusi - próbuj. Raczej zbierała same pochlebne opinie.

pzdr

sluchaj... juz wypozyczalem ale czy jest ktos odwazny podjechac do mnie i usmiechnac sie i oczarowac niedowiarka ktory przyzna kable sieciowe graja .....bylem w kilku salonach targalem kable, kondycjonery , filtry i nic pewnie gluchy jestem ...z tym ze inne rzeczy slysze :):) np po wymianie kondow we wzmaku juz niejednemu razem ze mna szczeka zaniemowila .....

Cześć, wypożyczałem siecówki Acrolink z Albatrosa. Zostawiasz zastaw i bez problemu słuchasz przez dobę :)

Zresztą inne rzeczy też wypożyczają. Masz sklep Albatrosa w Gdyni i w Gdańsku.

W Top Hi-FI w Sopocie także nie robią problemów.

wiem gdzie sa sklepy patrz wpis powyzej :):):)

sluchaj... juz wypozyczalem ale czy jest ktos odwazny podjechac do mnie i usmiechnac sie i oczarowac niedowiarka ktory przyzna kable sieciowe graja .....bylem w kilku salonach targalem kable, kondycjonery , filtry i nic pewnie gluchy jestem ...z tym ze inne rzeczy slysze :):) np po wymianie kondow we wzmaku juz niejednemu razem ze mna szczeka zaniemowila .....

wiem gdzie sa sklepy patrz wpis powyzej :):):)

Wiem, że Kolega wie gdzie są te sklepy, bo trudno tego niewiedzieć mieszkając w 3M, mój wpis miał na celu poinformowanie, że w tych salonach można wypożyczyć tzw. siecówki :)

Co do samych kabli, to i ja jestem okrutnie sceptyczny, a próbowałem i miałem wiele tych paskud. I nic, czyli bez wpływu na tor audio. A wymianę kondensatorów i lamp naprawdę słyszę.

Co nie oznacza, że w systemie mam wyłącznie najtańsze kable.

PS. Bardzo podoba mi się tytuł wątku:

Kable sieciowe przestroga!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Kupiłeś te z aukcji i to jest "twoja podróba",

czy po prostu pytasz czy te kabelki z aukcji są oryginalne?

;)

Teraz wiem że to podróba i przestrzegam, bo cena kusząca, a jak nie sprawdzę to skąd byś wiedział?

Teraz wiem że to podróba i przestrzegam, bo cena kusząca, a jak nie sprawdzę to skąd byś wiedział?

Naprawde trudno Pana zrozumieć. Proszę wytłumaczyć na jakiej podstawie stwierdził Pan, że te kabelki z aukcji to podróby?

Oryginał w odpowiednim miejscu powinien mieć nr firmowy i tyle.

Ukryta Zawartość

post-8986-0-10931300-1312404842_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kolego MMmaxym w schizofrenii taka pisownia nazywana jest "sałatką słowną"

Nie spiesz się pisząc wpis, zrób to powoli, składnie i przede wszystkim zrozumiale. Twoje obecne piśmiennictwo jest na bardzo niskim poziomie :(

Przepraszam, za słowa krytyki ale trzymajmy na forum jakiś poziom! Przynajmniej starajmy się... :)

Gość rochu

(Konto usunięte)

wpływ siecówek na dźwięk jest tak znikomy, że szkoda czasu i pieniędzy

Wpływ zasilania bywa większy niż ci się wydaje.

Czasami ma większe znaczenie dla całościowego efektu niż akustyka pomieszczenia.

Kable z aukcji są moje. Przewodniki kupiłem w outlecie w USA za pośrednictwem ebay.

Po zlepku słów który udało mi się przeczytać odniosłem wrażenie, że jestem oskarżony o oszustwo (mogę się mylić). Proszę więc autora tematu o wyjaśnienie dokładnie jakie zarzuty ma wobec kabli które sprzedaję, ponieważ chciałbym się do tego odnieść a póki co nie widzę jednego pełnego zdania na które mógłbym odpowiedzieć.

Czasami ma większe znaczenie dla całościowego efektu niż akustyka pomieszczenia.

jeśli ktoś ma wątpliwości - niech spróbuje sieciówki z okolic 10 tys

:-)

to może przeorientować świadomość :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

No tak, a komputer też pracuje szybciej po zmianie kabelka, a plazma po zmianie zaczyna świecić na zielono...

jeśli ktoś ma wątpliwości - niech spróbuje sieciówki z okolic 10 tys

:-)

to może przeorientować świadomość :-)

Jakie 10tys? minimum to 10mln i to nie złotych tylko dolarów amerykańskich. A w ogóle, to trzeba wymienić całe okablowanie od transformatora na ulicy. Co ja piszę, od elektrowni...

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Tego się obawiałem, ale najwidoczniej tylko tak drogi kabel jest w stanie coś pomóc. We wzmacniaczu i DAC mam kable na stałe (niestety). Mam nadzieję, że trochę pomoże zmiana na porządny kabel w Philips CD630, który pełni rolę transportu, a jak wiadomo transport jest najważniejszy. Może na początek wypróbuje ten za 10.000 zł.

Szkoda, że ten zrobiony na bazie XLO się nie spisuje.

Pozdrawiam.

Wpływ jakości zasilania istotnie jest spory. Ostatecznie sygnał na wyjściu CD-ka czy na zaciskach głośnikowych wzmacniacza to nic innego jak prąd i napięcie z zasilacza.

W przypadku bardzo powaznych problemów (awaria ? zły projekt ? )z zasilaczem można sobie wyobrazić, że jego wpływ na brzmienie będzie większy niż akustyki pomieszczenia.

Np. przydzwięk lub szum może wkurzyć do białej gorączki , podobnie jak przesterowania .

Z pewnością Rochu to miał na myśli, bo nie wierzę żeby chodziło mu o kable. To by była bzdura na miarę ostatnich wypowiedzi PiS-u o brzozie-patyku i samolocie-gigancie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.