Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V1800 - PlayStation 3

chessmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Dziś za wyniki w nauce otrzymałem wymarzone PlayStation 3. Niestety nie mogę do końca cieszyć się z prezentu, ponieważ brak jest obrazu na TV.

- PlayStation 3 połączyłem z Yamaha RX-V1800 kablem HDMI --- do wejścia IN1 BD/HD DVD.

- Yamaha RX-V1800 połączona z TV kablem component (3 x RCA - 3 x RCA) --- wyjście monitor out.

Dźwięk słyszę na wszystkich kolumnach ale obrazu nie mam? Jak podłączyłem na próbę konsolę z TV kablem HDMI (krótki kabel przy TV) wszystko jest dobrze. Inne urządzenia podpięte do Yamaha przekazują obraz na TV.

Niestety podłączenie musi zostać tak jak jest. Wejście do Yamaha HDMI -> wyjście do TV component.

Bardzo proszę o pomoc w sposób prosty i zrozumiały bez skracania żebym zrozumiał. Sam próbowałem coś ustawiać w amplitunerze i jedyne co udało mi się zmienić to nazwa wejścia do którego podłączyłem konsolę w Yamaha RX-V1800 (BD/HD DVD zamieniłem na PS3, ale nic to nie pomogło).

Dziękuję wszystkim za pomoc :))

Przemek

https://www.audiostereo.pl/topic/85498-yamaha-rx-v1800-playstation-3/

Witam wszystkich.

Dziś za wyniki w nauce otrzymałem wymarzone PlayStation 3. Niestety nie mogę do końca cieszyć się z prezentu, ponieważ brak jest obrazu na TV.

- PlayStation 3 połączyłem z Yamaha RX-V1800 kablem HDMI --- do wejścia IN1 BD/HD DVD.

- Yamaha RX-V1800 połączona z TV kablem component (3 x RCA - 3 x RCA) --- wyjście monitor out.

Dźwięk słyszę na wszystkich kolumnach ale obrazu nie mam? Jak podłączyłem na próbę konsolę z TV kablem HDMI (krótki kabel przy TV) wszystko jest dobrze. Inne urządzenia podpięte do Yamaha przekazują obraz na TV.

Niestety podłączenie musi zostać tak jak jest. Wejście do Yamaha HDMI -> wyjście do TV component.

Bardzo proszę o pomoc w sposób prosty i zrozumiały bez skracania żebym zrozumiał. Sam próbowałem coś ustawiać w amplitunerze i jedyne co udało mi się zmienić to nazwa wejścia do którego podłączyłem konsolę w Yamaha RX-V1800 (BD/HD DVD zamieniłem na PS3, ale nic to nie pomogło).

Przemek

Co to za telewizor pewnie starego typu skoro nie korzystasz z HDMI.

może też być dla TV

śmiało pod to podłączaj

Ale do wyjścia Yamahy jest podpięty już kabel HDMI do projektora. W innym wypadku bym tak zrobił. Zmiana kabli HDMI jest kłopotliwa :(( wyjście raz projektor a raz telewizor.

Ale do wyjścia Yamahy jest podpięty już kabel HDMI do projektora. W innym wypadku bym tak zrobił. Zmiana kabli HDMI jest kłopotliwa :(( wyjście raz projektor a raz telewizor.

to lipa

przydał by się amplituner z dwoma wyjściami HDMI

Witam wszystkich.

Przemek

Mam dla Ciebie niestety przykrą wiadomość kolego Yamaszka 1800 nie przesyła obrazu z HDMI na component odwrotnie tak ale w druga strone nie masz to napisane w instrukcji, więc jedyna rada kupic kabel component do ps3 ale wtedy dzwiek bedzie po opitcalu albo podłaczyc tv po komponenice z plaeyka a projek po hdmi z leyka io zmienia ustawienia, niestety nie przeskocztsz tego wiem bo miałem to samo i zaminiłem yamaszke na onkyo z 2 wyjsciami HDMI

pozdr

... Yamaszka 1800 nie przesyła obrazu z HDMI na component odwrotnie tak ale w druga strone nie masz to napisane w instrukcji,

to prawda strona 23 angielskiej instrukcji :/

więc jedyna rada kupic kabel component do ps3 ale wtedy dzwiek bedzie po opitcalu

to będzie najlepsze rozwiązanie

zaminiłem yamaszke na onkyo z 2 wyjsciami HDMI

Yamaha RX-V1800 to prezent. Nawet jakbym chciał kupić inny amplituner, to nie mam pieniędzy na nowy zakup.

Koledzy bardzo Wam dziękuję za pomoc. :))))

Koledzy przemyślałem sprawę i przyznam Wam rację. Podłączenie wszystkiego przez HDMI będzie najlepszym wyjściem :)

W związku z tym mam do Was inne pytanie, które pojawia się po wybraniu tej opcji.

Ja tez stalem przed takim problemem i sie zdecydowalem na zakup hdmi switch 4-2. Wszystko smiga.

Polecam użycie splittera. Będzie to fatycznie najbardziej korzystne rozwiązanie...

Czy hdmi switch to to samo co splitter?

Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego urządzenia do rozdzielenia sygnału HDMI (dobrego jakościowo, sprawdzonego przez Was [konkretny model] i za rozsądną cenę).

Dziękuję wszystkim :)

Przemek

• 2 tygodnie później...

Czy hdmi switch to to samo co splitter?

Poszukałem i poczytałem trochę na temat rozgałęźników HDMI (przejrzałem allegro).

- Switch HDMI przyjmuje sygnały z kilku urządzeń i ma jeden port na wyjściu sygnału: 3x1.

- Splitter HDMI przyjmuje sygnały z jednego bądź kilku urządzeń i ma dwa lub więcej wyjść sygnału: 1x2.

W moim wypadku potrzebuję najprostszego splittera HDMI 1x2. Na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego typu urządzenia? Proszę o opinie użytkowników tych urządzeń. Jaki model warto kupić?

Pozdrawiam :-)

Przemko

Na allegro jest drogo. Ty nie potrzebujesz dwoch wejsc tylko dwa wyjscia: Ja mam cos takiego 4x2 tylko, ze z wyjsciem optycznym dodatkowo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kupilem uzywany za 40 Euro i jestem zadowolony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.