Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 3k PLN do pokoju 15m2

Pap76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Piszę tutaj po raz pierwszy.

Mam mały pokój jak w temacie i trochę kasy na sprzęt. Niewiele - wiem, ale musi mi wystarczyć.

Szukałem w internecie opinii itp. Po przejrzeniu cen itd. doszedłem do wniosku, że za 2-2,5k PLN nie za bardzo kupię zestaw stereo segmentowy (znaczy nie mini ani mikro wieże).

Cóż, mały pokój to może jednak mini wieża, padło na Yamaha PianoCraft 640, może Denon M37, ale lepiej Denon D-F107. W MM znalazłem tylko Yamahę PianoCraft 840. Posłuchałem, bo elektronika podobno taka sama jak w 640 tyle, że DVD. No i niby długo trzeba czekać na start płyty audio - zgadza się cos około 15-20sekund - cała wieczność! Sam sprzęt w pierwszym momencie zaskoczył dynamiką. Bas powiedziałbym teraz trochę "pukał bez barwy", reszta dość ciekawie grała na jakiejśc płycie zespołu ATB (bajerów nie sprawdzałem, bo dźwięk po pierwsze). Nie moje klimaty, ale nie cierpiałem ;-)

Jak doszedlem z gałka "volume" do połowy zaczął sie koszmar.

Kolejnego dnia w innym sklepie znalazłem Denon M-37 - posłuchałem może chwilkę - stwiedziłem, że to jakiś "pierdziel" (może w złym miejscu stał i złe narganie, i-Pod czy coś tam podpiął koleś) i powiedzmy do tej klasy sprzętu nie mam co zaglądać (zresztą właśnie tak "progowo" go potraktowałem. Chciałem podłuchać Denon D-F107 ale nie mieli.

Potem trafiłem do kolejnego sklepu ze sprzętem (zaden market - import okazji z Niemiec generalnie). Powiedziałem o co chodzi, zaproponował Denon PMA510 + Jamo s606. Brak CD i tunera radiowego, ale posłuchac warto. Było ok, ale chciałem też na innych kolumnach JBL ES80, (takie widziałem w MM i chwile nawet słuchałem na wzmaku H-K - nie podobało mi się). Tutaj grały lepiej niz Jamo, powiedziałbym dynamiczniej, kulturalniej - lepiej. Podłączyliśmy potem Monitor Audio M6. Ciszej jakoś, ale poza tym ładne kontury, szczegóły, bez pisku kopułek, ciepły basik, pełna kultura..

To było to co mógłbym słuchać..

Denona kupowanego w Polsce ten sprzedawca mi odradził twierdząc, ze serwis to koszmar (miał na myśli głownego dystrybutora, Horn czy jakoś tak).

I teraz przechodzimy powoli do kwestii zasadniczej.

Zwiększyłem budżet z 2k na 3k za całość. Są jednak pewne warunki:

1. 60/70 Watt mocy RMS (choc może tyle nie potrzeba, ale chciałbym słuchać ładnej muzy a nie zniekształconej..

2. Wzmacniacz,

3. Tuner radiowy,

4. Źródło CD (odtwarzacz,

5. Odtwarzanie Mp3, CR-RW,

6. Wyjscie słuchawkowe, wejście audio, (możliwość podpięcia suba czy bi-amping mile widziane, ale niekonieczne),

7. To o czym zapomniałem... (np. kable, to "na potem")

8. Sucham rock/metal progresywny, troche jazzu, czasem lata 80, do tego np. Sting, Sade, Seal, takie "ikonki"

Uroiłem sobie w głowie następujący zestaw..

1. Marantz M-CR503

2. Kolumny Heco Metas 500 lub Roth Oli 4 (coś w okolicach 1,5k za komplet) - kolumny moge dokupic później i nieco dozbierać, bo w domu sa Altusy75,

Pytania:

1. Czy ten sprzęt ma jakieś szanse spełnić moje oczekiwania?

2. Czy jest jakos porównywalny do tego czego słuchałem (w opisie).

Zalezy mi szczególnie na opiniach tych, którzy czegokolwiek z opisanych przeze mnie słuchali, jakies odniesienie w końcu znajde ;-)

Pytam, bo mimo tego, że mieszkam w mieście niemałym (100k), to możliwości odsłuchu są marne niestety...

Prosze o porady, ludzi którzy nie mieli takiej przerwy w słuchaniu muzy (i obcowania ze sprzętem) jak ja (10 lat - nie wiem jak to wytrzymałem).

https://www.audiostereo.pl/topic/85459-zestaw-stereo-do-3k-pln-do-pokoju-15m2/

chcesz sprzet nowy czy tez moze byc uzywany ?? ja osobiscie polowalbym na sprzet z drugiej reki. zawsze bedzie to sprzet przynajmniej klase wyzej niz nowy. co do twoich upodoban muzycznych to jakis angielski wzmacniacz do tego jakies przyzwoite zrodlo.wg mnie kupic jakis wzmak w granicach 1700zl reszta na cd.potem dozbierac na jakies przyzwoite kolumienki.w taki sposob bedziesz mial stereo do sluchania prawdziwej muzyki :)

CD :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wzmak :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolumny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i masz zestaw jak ta lala :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najnowsze wzmacniacza DENONa - PMA-510 i PMA-710 - stanowczo odradzam.

Dlaczego? Mógłbys cokolwiek napisać?

do lolo989:

Dzięki za przejrzenie dostępnych /ciekawych ofert, ale interesuje mnie nowy sprzęt. Kolumny moze juz kiedyś dokupie z drugiej ręki, ale w tej chwili myśle wyłacznie o nowym...

Poza tym nie chce doprowadzić do przerostu formy nad treścią w moim małym 15m2 pokoiku.

Myślę, ż epo tym co napisałem można juz jakoś określic moje potrzeby co do rodzaju sprzętu, który by mnie zadowolił.

W razie czego chętnie uzupełnię potrzeben Wam informacje.

DENON PMA-510 i PMA-710 to wzmacniacze, które krają bardzo jasno. Bez jakichkolwiek emocji. Muzyka, która jest przetwarzana z ich pośrednictwem nie zawiera detali. Wszystko zdaje się być jedną masą dźwięków.

Z zestawu PMA i DCD 510/710 to chyba DCD wygrywa i to po przeróbkach.

Spójrz w zakładkę "O mnie". Też mam budżetowy zestaw stereo i CA, którego wszyscy krytykują. Niemniej jednak jest znacznie dźwięczniejszy od tego co miałem.

DENON PMA-510 i PMA-710 to wzmacniacze, które krają bardzo jasno. Bez jakichkolwiek emocji. Muzyka, która jest przetwarzana z ich pośrednictwem nie zawiera detali. Wszystko zdaje się być jedną masą dźwięków.

Z zestawu PMA i DCD 510/710 to chyba DCD wygrywa i to po przeróbkach.

Spójrz w zakładkę "O mnie". Też mam budżetowy zestaw stereo i CA, którego wszyscy krytykują. Niemniej jednak jest znacznie dźwięczniejszy od tego co miałem.

Skoro miałeś wcześniej głośniki komputerowe, to nic dziwnego, że dźwięk zlewał się w jedną masę bez detali. Teraz pewnie słyszysz różnicę bo masz w miarę dobrej jakości kolumny, które pozwalają odkryć Ci to czego wcześniej nie mogłeś na głośnikach komputerowych.

Sam mam PMA i DCD 710AE Denona i nie uważam, żeby grały zbyt jasno a detalu temu zestawowi też nie brakuje. Generalnie Denon nie podbija sztucznie skrajów pasm żeby stworzyć muzykę / dźwięki bardziej atrakcyjnymi. Denon stara się grać naturalnie i przez to może się wydawać bezpłciowy w bezpośrednim porównaniu np. z NADem, Yamahą czy Cambridge Audio.

Witam,

Przyklejam mój wpis z tematu o monitorach na biurko, może Ci się do czegoś przyda:

Odświeżam stary temat.

Zakupiłem ostatnio dla znajomego zestaw do podłączenia do komputera (pokój 16m2). Założeniem było maksymalnie dobry dźwięk przy budżecie do 2000PLN. Po przestudiowaniu tematu zaproponowałem dość nietypowy zestaw: DAC-USB/preamp/headamp Audinst HUD-mx1 + monitory sudyjne Behringer - TRUTH B3030A + kabelki RCA na TRS. Całość poszła na komputerze z odwarzacza Foobar2000 z zainstalowaną wtyczką ASIO4ALL.

I co ? - I SZOK !!!!!

Takiej jakości dźwięku w takiej cenie kolega na pewno się nie spodziewał, ale jak mam być szczery, to mnie też zatkało. Było wszystko co powinno być, i rozdzielcze wysokie tony i bogata w detale średnica i punktowy (może tylko nie schodzący zbyt nisko) bas. Poza tym niezła stereofonia i dynamika. I to wszystko w cenie 1850 zł. (razem z kabelkami). Po prostu mnie zatkało.

Nie jest to może jakiś cudownie rewelacyjny dźwięk, ale jestem przekonany, że za podobnie brzmiący zestaw hi-fi trzeba by spokojnie dać 3-4 razy więcej.

Najfajniejsze jest to, ze zestawik gra po prostu przyjemnie i wciągająco. Po prostu nie mogliśmy się oderwać od słuchania.

Mam teraz mętlik w głowie, bo okazuje się że zestaw z monitorami studyjnym pod względem jakość/cena bije na głowę całe hi-fi, którego ja też zresztą jestem wyznawcą :-)

Szczerze polecam taki zestaw, też się zacząłem ostro zastanawiać, czy takie coś nie sprawić sobie do biura.

----------------------------------------------------------------

Esorteric SA-50, Luxman L-590AII, Harpia Keith, Albedo Monolith

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Też mogę potwierdzić, że DENONy to dobre wzmacniacze, zwłaszcza PMA-710AE. W żadnym razie nie grają ostro! Sam po wielu dywagacjach i odsłuchach zmieniłem C355BEE na PMA-1510AE. Różnica dla mnie jest znacząca i warta zachodu... Poza tym wygląd i wykonanie zasługuje również na wielkie uznanie. Gorąco polecam!

Oczywiście każdy z nas słyszy inaczej i ma inne preferencje, więc polemika zbędna - każdy musi sobie posłuchać i wybrać sprzęt dla siebie a nie dla użytkowników tego czy innego forum. Nawet jeśli wszyscy byliby innego zdania... ;-)

Pozdrawiam

Nie porównujmy PMA-710 z PMA-1510. Inna półka.

Mam porównanie, gdyż mój DENON nie grał z głośnikami komputerowymi, a z obecnym zestawem kolumn, który nie uległ zmianie po zakupie CA i modyfikacji odtwarzacza.

Witam,

Widzę, że już tylko krok aby dojść do wniosku, że skoro 1510 to dobry sprzęt a 510 to też DENON to nie może być gorszy.

Ciekawie gra mini wieża

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , można w przyszłości kupić subwoofer. Warto posłuchać, można się zdziwić.

Podoba mi się pomysł z Metasami, tylko co do nich podpiąć mając tylko 1500 zł ?

...

Właśnie to znalazłem, wiem że

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale jak się nie ma co się lubi..

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt ma być nowy.

Prawda jest jednak taka, że bardzo trudno złożyć coś, co zawierałoby wzmacniacz, CD i tuner.

Tu całkowita zgoda. Zaproponowałem jednak unit'a Marantz M-CR503 (Melody Music), który to wszystko ma (a nawet więcej). Kosztuje co prawda minimum 1,5/1.6k ale sprawa jest do ogarnięcia. Do chwili uzbierania kasy na kolumny np. Metasy 500 albo Roth Oli 4 (oczywiście jeżeli sie sprawdzą, bo dobieranie kolumn ze zgrabnym wzmakiem "pod pachą" to juz prostsza sprawa), pojeździ na Altusach 75.

Najbardziej chyba z tego wszystkiego zalezy mi na opiniach o Marantzu - niby sprzęt ok, ale czy ktos go słuchał(???), czym się charakteryzuje, czy dźwięk jest czysty i wyraźny czy "zapiaszczony" np. wysokich tonach, jak basy, czy brzmienie podobne do Yamahy (soczyste i moze nieco krzykliwe), czy raczej do Denona (cieplejsze i bez podbarwień) - jeżeli te opinie Wam się nie zgadzają to tez prosze o korektę. Posłuchałem tyle ile napisałem na wstępie do tematu.

Po przeczytaniu wszystkiego, co napiszecie i tak posłucham sprzętu (taki ze mnie człowiek), ale pomożecie mi zbudować jakby "bazę odniesienia". Mój zysk z dyskusji będzie taki, że jeżeli ludzie, którzy słyszeli tego Marantz'a zgodnie napisza, że gra gorzej od PMA510 (i dlaczego, co jest nie tak), to sobie go odpuszczę, jeżeli natomiast będa go oceniac pozytywnie, to na pewno poszukam w jakimś większym miescie sposobności, żeby go przesłuchać. Po prostu nie będę gonił za czyms, co nie jest tego warte i taka sytuację chciałbym wyeliminować. Chyba sensowne podejście?

Rozpisałem się, co? ;-)

W każdym razie czekam na opinie uzytkowników/testerów.

Podoba mi się pomysł z Metasami, tylko co do nich podpiąć mając tylko 1500 zł ?

Miałes okazję słuchac Metasów? Jakich 500/600/700 - jak wypadły? No i ważna tez konfiguracja reszty...

Dzięki za przejrzenie dostępnych /ciekawych ofert, ale interesuje mnie nowy sprzęt.

Z uporem maniaka bede Cie namawiał na sprzet uzywany, nowy to strata kasy i kupisz najprawdopodobniej jakies knoty, poszukaj czegos dobrego z lat np 90'tych

Naprawde warto.

Z uporem maniaka bede Cie namawiał na sprzet uzywany, nowy to strata kasy i kupisz najprawdopodobniej jakies knoty, poszukaj czegos dobrego z lat np 90'tych

Naprawde warto

Czyli co? Jedynie kolumny i CD mozna kupowac współczesne??? Naprawde jest tak źle teraz z ta elektroniką??? Rozumiem, że "duperelki" są chińskie, ale zeby uznani producenci sprzętu tez "niszczyli" swe legendy? No niech sobie produkuja w Chinach z dobrych podzespołów, z konkretną kontrola jakości, ale niechby nie robili "g...a". - Taka dygresja, sam wkurzam się na wszechogarniający "szajs".

A jeżeli chodzi o tuner i wzmak to co bys polecił (żeby jeszcze po ludzku wyglądało a nie jak te deck'i z szybką...) - nie bujam się w sprzęcie z lat '90 (nie mam punktu zaczepienia).

Poza tym to trochę "komplikuje mi życie" ;-))) - ja może bym i kupił "używkę", ale żona??? Sami rozumiecie... - poza tym kroi mi sie remont, a tu wstawię pełnoletni sprzęt do salonu... ;-)))

Nie da się kupic czegoś nowego i w miarę dobrego?

Takie pytanie...

Może ktos z szanownych forumowiczów zna salony Albatros w Gdyni i w Gdańsku???

Warto tam się udac? Strona wygląda obiecująco. Mają tez chyba pomieszczenie odłuchowe przy sklepie...

Czyli co? Jedynie kolumny i CD mozna kupowac współczesne??? Naprawde jest tak źle teraz z ta elektroniką???

Nie da się kupic czegoś nowego i w miarę dobrego?

Skoro kiedyś klocek kosztował 6 tysięcy, a teraz możesz go kupić za niecałe 2 (bo ludzie lecą na nówki, gadżety itd) to chyba będzie stał conajmniej kilka klas wyżej, nie uważasz? Są wyjątki, jak np niektóre DACe, że NIE ZAWSZE opłaca się kupować stare, ale do większości sprzętu tak jest. Czasem nawet klocki jeszcze na gwarancji można kupić o 30% taniej niż w sklepie, sprzęt 5 letni bywa za 50%. Sam się zastanów, czy nie warto.

Skoro kiedyś klocek kosztował 6 tysięcy, a teraz możesz go kupić za niecałe 2 (bo ludzie lecą na nówki, gadżety itd) to chyba będzie stał conajmniej kilka klas wyżej, nie uważasz? Są wyjątki, jak np niektóre DACe, że NIE ZAWSZE opłaca się kupować stare, ale do większości sprzętu tak jest. Czasem nawet klocki jeszcze na gwarancji można kupić o 30% taniej niż w sklepie, sprzęt 5 letni bywa za 50%. Sam się zastanów, czy nie warto.

Nie chcę tutaj odchodzic od mojego głownego problemu..., ale sama cena nie stanowi o jakości produktu. Tylko przeniesienie do Chin i wykorzystanie ich tanich możliwości produkcji sporo zmienia. Niemniej jednak nie przeczę Twojemu twierdzeniu. Szkopuł w tym, że moge nie dac rady kupić starego sprzętu, bo na to potrzeba doświadczenia i nikt najczęsciej reklamacji nie przyjmuje. Ja nawet nie mam wyrobionego ucha... No i wciąż nie wiem od czego zacząć (nikt nic konkretnego dotąd nie zaproponował, może w końcu ktos napisze na co ewentualnie "zapolować").

Słuchałem tego co napisałem i to by mi chyba wystarczyło. Mozliwe sa minimalne ruchy "w górę", żeby juz nasycić moje potrzeby odsłuchowe. Poradźcie cos w takim zakresie jak podałem.

Praktyczne doświadczenia z używania/słuchania czegokolwiek z tego co wymieniłem na początku mile widziane ;-)

Miałes okazję słuchac Metasów? Jakich 500/600/700 - jak wypadły? No i ważna tez konfiguracja reszty...

Witam, Heco kilka serii głośników:

-Victa - za słabe

-Celan - b.audiofilskie

-Aleva - mniejszy Celan

-Metas - Celan bez naturalnej okleiny, słabsze rury b-r, inny głośnik basowy.

Brzmienie Metas 500: lekko ciepłe brzmienie dzięki dobremu nisko schodzącemu basowi, (jest raczej niski niż podkreślony), również dlatego, że wysokie "przedłużają" średnicę. Może powinienem powiedzieć spójne zrównoważone brzmienie ?

Brzmienie "przyjemne" od popu do metalu... hmm.. chyba tutaj skończę.

Posłuchać trzeba. 90% słuchaczy zaakceptuje ten dźwięk, gorzej z wyglądem, moje pierwsze skojarzenie "mini trumny".

Co do ceny to miałem wrażenie, że jedna kosztuje 1500, a nie 2, pewnie zasługa "eleganckiej obudowy". Akustycznie jest poprawna do nieprzyzwoitości.

Co do konfiguracji to nawet Denon nie powinien mocno ich osłabić, no chyba że najtańszy amplituner HT Denona.

Raczej sprzęt bez własnego charakteru, docelowe brzmienie będzie zasługą okablowania i ustawienia.

Najtańszy Denon, którego na poważnie biorę pod uwagę to seria 1500xx.

I tak pewnie kupisz Denona, cenowo to on przecież konkuruje z mini wieżami. Pomyśl o Pioneerze, albo lepiej posłuchaj.

Pozdrawiam

pap76: ktoś wspominał o jakimś salonie audio w Wejherowie. Jest jeszcze Premium Sound w Gdańsku. W Albatrosie w Gdańsku kiedyś byłem. Trochę sprzętu maja ale nie wiem jak z pomieszczeniem odsłuchowym.

Jeśli zaś chodzi o sam sprzęt to kieruj się przede wszystkim swoim swoim uchem :-)

Zrób rundkę po salonach i posłuchaj różnych w ten sposób dowiesz się jaki dźwięk Tobie najbardziej odpowiada.

dzień dobry,

Roth Oli 4 można odsłuchać w Sopocie w NCS Hi-Fi

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Czyli co? Jedynie kolumny i CD mozna kupowac współczesne???

Jest wiele ciekawych rzeczy no lata 90 dalem dla przykladu tylko, ale faktycznie teraz to chyba biorac pod uwage relacje cena/jakosc i jeszcze wyglad (jesli dla kogos ma to znaczenie) mozna kupic cos ciekawego za rozsadna kase. Ja osobiscie od jakiegos czasu uzywam wlasnie klockow z tego okresu tj CD Arcam Alpha 9, kolumny Monitor Audio Studio 2 oraz tani wzmak Pioniera A400X z lekkim tuningiem, poza tym jest sporo ciekawych klockow z tych lat. Jest wiele firm ktore juz nie istnieja a jesli istnieja to brzydko mowiac "zeszmaciło sie" np zostały sprzedane itp. Czesto takie klocki mozna kupic za okolo 30-40% ceny nowych a jakoscia nie ustepuja lub przewyzszaja te wspolczesne

A jakiego Pioneer'a bys polecał? Od jakiego modelu warto zacząć?

Wyżej podałem link do aukcji, widziałeś? Podobno jest jeszcze na gwarancji. Paragon obowiązkowy, inaczej gwarancja nieważna.

Pioneer serii6, nowy można mieć za ok. 3500, co nie jest specjalną atrakcją.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupowanie sprzętu z niskiej półki nie ma sensu, nieważne czy nowy lub używany.

Jak mówiłem, warto posłuchać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli chcesz naprawdę nowe to poleciłbym ci CD NAD C515BEE i wzmacniacz REGA BRIO 3 wyjdzie około 3100zł. Myślę, że w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz.Tuner śmiało możesz kupić używany za nie wielkie pieniądze.

Jeśli to ma być coś nowego to proponuje rozejrzeć się w ofertach zagranicznych, np w UK niekiedy ceny są niższe o połowę, tylko trzeba poszukać.

Przesyłka kurierem też trochę kosztuje ale i tak się może opłacać. Trzeba się też liczyć z tym że gwarancja niby jest ale w razie czego znowu przesyłki.

Ja kupiłem parę miesięcy temu TEAC 380 do sypialni i jestem bardzo zadowolony. Zwłaszcza że dałem za niego tylko 360 funtów tj jakiś 1600 zł,( bez głośników). Teraz widzę że jest trochę droższy ale i tak wydaje mi się, że warty swojej ceny w funtach,( w Polsce kosztuje około 4000 zł). Mam go podpiętego pod MA Br2 i według mnie gra bardzo przyjemnie, ale najlepiej sprawdzić samemu, bo choć użytkownicy oceniają jakość dźwięku bardzo wysoko to od What hifi dostał tylko 3 gwiazdki(inne pisma fachowe już są troszkę łaskawsze). Na szczególną uwagę zasługuje tuner radiowy z wi-fi, o ile chcesz słuchać radia to super sprawa. Jeśli chodzi o budowę i wygląd też nie można niczego zarzucić.

Poniżej przykładowy link.

Ukryta Zawartość

Ja kupowałem od Petertyson ale już nie mają całych zestawów a na sztuki wychodzi trochę drożej, ale i tak godne uwagi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1. acoustic energy aelite II - ok 1 tys

2. wzmak MF A2 - ok 1500 zł

3. cd cambridge audio 500 se - ok 500 zł

4. kabelki procab ls15

5. intekonekt - ixos 103

Rozumiem, ze to jest tez zestaw używany? - Recenzje sprzetu b. ciekawe. Naprawdę dzięki za takie "kompletne" rozwiązanie.

Z tego cie sie w kilka minut rozejrzałem kolumny w wersji 3 odpadaja ze względu na zbyt niską efektywnosć?

Poszukam, powęszę - może ktoś, gdzieś..

• 3 tygodnie później...

Witam, po urlopie.

Byłem na takim prostym odsłuchu sprzętu.

Udało mi się posłuchać zestawu TEAC CR-H500 + kolumny Wharfedale Crystal III 30.5

Powiem szczerze, że nawet mi się podobało.

Miałem wrażenie dosyć ciepłego grania, a jednocześnie nienajgorszej szczegółowości. Troszkę jednak mało było basu. Niestety zrobiłem to także "przy okazji" i nie miałem najważniejszych dla mnie płyt (rock/metal progresywny).

Mam wrażenie, że z "moją" muzą wypadłyby gorzej...

Zestawić kosztowałby nieco ponad 3k.

Moje pytanie jest takie: czy można coś (kolumny, elektronikę) w tym zestawie zmienić, żeby było jeszcze lepiej, albo taniej bez utraty jakości?

Może macie jakieś opinie o tych komponentach i mógłbym skorzystać z Waszych wrażeń?

Proszę o jeszcze troszkę pomocy... ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.