Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wzmacniacza - ktory z poniższych Technicsów?

Figurant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kilka dni temu pytałem o porady w wyborze wzmacniacza z lat 80-tych.

Dostałem pewne sugestie, lecz chciałbym skupić się jednak na Technicsie

chyba z racji sentymentu do tej marki (wiem, że opinie są o niej różne).

Proszę o poradę, ktory z poniższych modeli wybrać. Miałby on zastąpić

wzmacniacz obecnie używany Pioneer A 443 (oczywiście być lepszy) i pracować

z kolumnami Tonsil Bolero 200. Słucham głównie hardrocka, metalu.

SU-VX920

SU-VX800

SU-v85A

SU-V670

SU-V50

SU-V4A

SU-V7X

ewentualnie Yamaha A720

Zależy mi na wzmacniaczu tradycyjnym opartym na tranzystorach a nie hybrydach.

Do tego mam pytanie czy warto inwestować w technologię dual mono.

Michał

Zaden Technics, ew. SU-8099K, SU-V8 albo koncowki SE-A5 i A3. Po drugie lepiej pozbyc sie bolero i kupic cos porzadnego ;)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Kup Technicsa dzielonego (przedwzmacniacz + końcówka mocy), najlepiej tego z podświetlanymi wskaźnikami - najładniej wygląda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>Figurant

Na twoim miejscu zmienił bym kolumny, bo nawet jak kupisz lepszy wzmak to i tak Ci LEPIEJ NIE ZAGRA. Co do wyboru wzmaka, zainteresuj się tymi, które podał czolgista, chłopak się zna i wie co mówi!

>>Justas

Jak to ma być ładne to faktycznie masz rację, jeśli natomiast ma grać to trafiłeś jak kulą w płot. Te dzielone plastiki grają gorzej niż radio tranzystorowe, jedynie SU-7600 można by się zainteresować, choć też nie do końca.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Su7700 też były fajne, kompletnie nie-Technicsowate brzmienie. Solidne wzmacniacze na tranzystorach.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Sentyment sentymentem, a sprzęt ma po prostu dobrze grać. Kiedyś Technics był synominem dobrego dzwięku, ale nie było go z czym porównać. Pewnie czołgista ma rację, ale z podanych przez Ciebie nie słuchałem tylko dwóch ostatnich i te słuchana to jednak była porażka. Ze starych sprzetów może Luxman (L-530, L-510, niższych nie słyszałem), Sansui (super opinie w klubie - ja niestety nie słuchałem). A i tak najwiecej zmiany wprowadzą nowe kulumny.

Co do dzielonych, to słuchałem A800, ale mi się nie podobał. Ale wskaźniki świetnie wygladają, kiedyś dla nich straciłem głowę i kupiłem najwyższy model amplitunera - TX50. Super nastrój, ale grał tak sobie

Święte słowa. Do metalu Bolero - to absolutna pomyłka. One nadążają tylko za reggae. I to też nie za każdym, bo szybko gubią czytelność basu. Może coś z metalową kopułką, jakiś Paradygm ożywi każde nagranie, nawet seria Monitor powyżej IV. Do Yamahy może być. Podsumowując, to były dotychczas same dobre rady, bo Technics to jednak śliczności mastodont dźwiękowy. No, może nie dla wszystkich, ale jednak. Miłego dnia?- nocy. AB.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

z tańszych technicsów warto zainteresować się modelami Su-8080 - niedoceniany model, zestaw dzielony lub sama końcówka SE-9021, fajnie gra również SU-V8X, Su-V6. Pozdrawiam

Do tego SU-8080 to nie wiem jak gra ale pasuje do niego piękny tuner Techanicsa też z numrekiem 8080. Często w folderach prezentowane są razem, Jeżeli wzmak podąża jakością i solidnością za powyższym tunerem to warto na niego zwrócić uwagę.

Do tego SU-8080 to nie wiem jak gra ale pasuje do niego piękny tuner Techanicsa też z numrekiem 8080. Często w folderach prezentowane są razem, Jeżeli wzmak podąża jakością i solidnością za powyższym tunerem to warto na niego zwrócić uwagę.

A skąd wiesz, że ten tuner jest taki solidny i wysokiej jakości?

• 8 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.