Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity M6i

zoller12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zacnych forumowiczów.

mam pytanie czy ktoś z Was ma jakies doświadczenia (słuchowe) ze wzmacniaczem Musical Fidelity M6i. Szukam wzmaka do kolumn Zoller Temptation 2000. Może ktoś słuchał MF i podzieli się opinią. Na innym forum padła sugestia o tym piecyku że może zagrać z tymi kolumnami - może ktoś już słuchał.

https://www.audiostereo.pl/topic/84885-musical-fidelity-m6i/

Pytanie do przeniesienia do zakładki STEREO.

M6 to nie Hi-End.

A na Twoje pytanie nie odpowiem bo nie słuchałem.

Ale z danych na papierze - on pociągnie te Zollery spokojnie, choćby membrany miały z betonu. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Bo nim nie jest ;).

zoller12

Dobry kierunek ten M6i ale jak chcesz taniej i na pewno nie gorzej to Musical Fidelity A300, A308, A1000, A1001, A220 oraz Plinius.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

M6i słuchałem z Megnepanami 1.7 i grał bardzo fajnie.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Duża moc, duży dźwięk... niestety w dolnych rejestrach troszkę poluzowany i mało precyzyjnie rysujący scenę, a dokładnie grający z jednego punktu. Tak ja go pamiętam z odsłuchu u siebie... (miałem go wypożyczonego z Top Hi-Fi na parę dni). Wówczas zestawiałem go z Mozartami Grand i Krell S-300i wypadł lepiej.

Słuchając rozumu....

Niestety z tego co pamiętam MF-y jakoś dziwnie niezgrywają się z Vienna Acoustic, inaczej sprawa sie ma z Dynaudio. Tyle tylko, że jam jest o guście skrzywionmym przez focala ;)

To dlatego że zarówno VA, jak i np. Dynaudio, to dość wolne kolumny które najlepiej wypadają z mocnymi, szybkimi wzmakami.

Do VA czy Dynaudio wolałbym Krella, a do suchotników B&W 805S zdecydowanie MF M6i.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Vienny rzeczywiscie graja dosc wolno, z wyjatkiem (paradoksalnie) najtanszego modelu Bach Grand, ktory gra szybko i rytmicznie. Ja porownywalem te konstrukcje dosc pobieznie i Krell mi sie nie podobal. W porownaniu do M6i mial wyraznie obcieta gore pasma, a ja przerobilem juz troche zamulonych sprzetow i mam alergiczne nastawienie do takich "wynalazkow". Z tego co pamietam to M6i gral muzykalnie, ale mial problem z precyzyjnym rysowaniem sceny i cos tam bylo chyba nie do konca OK z dynamika. Dlatego go nie kupilem.

Morven

Dokładnie opisałeś moje podobne wrażenia sprzed kilku lat ale z polączenia Mazartów z MF A300 - opisałbym nawet dobitniej ale krótko - tragedia. Moim podejrzanym w tym poączeniu zawsze były średnotonowce/basowce bodaj przeźroczyste SEAS-y ze sztucznego tworzywa.

• 2 tygodnie później...

Skoro nie słuchałeś to skąd wiesz że nie hi-end?

Bo "hi-end" tutaj znaczy "drożej się już nie da" :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

• 2 lata później...

Z papieru wyglada bardzo, bardzo mocny...naprawde wiele poteznych kolumn jest w stanie sobie z nimi poradzic..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.