Skocz do zawartości
IGNORED

Solidny stolik do 500zł?

MarkoPolo

Rekomendowane odpowiedzi

Czy gdzieś w Warszawie, można dostać solidny stolik w cenie powiedzmy do 500-600zł. Szkła raczej nie chce.

Domyślam się, że w tej cenie nie znajdę "audiofilskich" konstrukcji, więc może ktoś zna jakiś meblowy gdzie znajdzie się zwyczajna, solidna konstrukcja?

https://www.audiostereo.pl/topic/8484-solidny-stolik-do-500z%C5%82/

zrob sobie moze cos takiego za ok 200 lub mniej. Cena zalezy od konfiguracji a konstrukcja jest bardzo solidna

[obrazekLUKASZ-124943_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

niestety nie mam zdjęć , wykonałem dla czterech kolegów z tego forum cokoliki pod kolumny , pod gramofon oraz jeden blat na stolik audio . Ogólnie wygląda to tak że klient podaje wymiary i kolor jaki go interesuje a ja przedstawiam konkretną ofertę . Mam tylko zdjęcie stolika ogrodowego ;-)

[obrazekLUKASZ-125841_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wątęk 4768. Miłego czytania :) Według mnie za tą kasę nie znajdziesz nic lepszego, stolik jest całkiem solidny i u mnie sprawdził się wyśmienicie. Jednak za 500-600 zł chyba bardziej bym zaszalał :) Stolik nabyłem w Lidlu ale nie wiem czy jest jeszcze dostępny, z tego co się orientuję to mogła być chwilowa promocja. Jeżeli byłbyś zaisteresowany to mogę wstąpić do Lidla i sprawdzić czy mają go w ofercie gdyż mam po drodze z pracy.

Pozdrawiam

>stoney jako fundament jest płyta z kamienia 4cm grubości .

>pp jak możesz to wklej zdjęcie , ciekawy jestem jak prezentuje się moja robota , i koledzy będą mogli ocenić .

Najlepiej jest kupić gotowy stolik np. z Lidla i wymienić półki z mdf-u na kamień , w brew pozorom wcale nie wychodzi tak drogo bo około 200 zł / 1m2 z najtańszego granitu .

Harvi - to cudo na obrazku to je Twoje? Sam robiles? Mi sie zdaje czy to jest stolik FleXy, opisywany na tnt-audio (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Marco: sklecnie akiego stolika jak pokazał Harvi wcale nie musi się wiązać z jakąś wielką robotą, idziesz do kamieniarza, kupujesz kilka płyt, prosisz o nawiercenie otworów i w tym momencie pozostaje tylko kupić kilka chromowanych rurak w jakimś markecie typu "dom i ogród". Poskręcanie takiej konstrukcji to kwestia godziny.

"idziesz do kamieniarza, kupujesz kilka płyt" - LOL, tak łatwo nie ma ;)

U kamieniarza płyty się zamawia, a nie kupuje od ręki ;), a i nie każdy rodzaj kamienia może być akurat dostępny w odpowiedniej grubości. Oczywiście, jeśli względy wizualne są nieistotne, to można brać cokolwiek.

BTW, ciekawe, jak kształtują się ceny za m.kw. poszczególnych rodzajów kamienia? Sebax wspomniał o "najtańszym granicie" po 200 zł/m.kw - ciekawe, jak toto wygląda. Sam zamówiłem kilka dni temu "nagrobki" z materiału ponad czterokrotnie droższego - cóż, ładne toto ma być, a nie tylko ciężkie, bo mnie Najmilsza do domu nie wpuści...

>Tomasz - jestem ze Strzegomia ,

>Teo i pal55 - strzegom jest najtańszy , każdy jnny rodzaj granitu sprowadzany jest z zagranicy i dlatego są takie drogie , jest też inna kwestia taka że w dużych wojewódzkich miastach wyroby z kamienia są nawet 50% droższe niż u nas na dolnym ślązku . Przepraszam ale może zabrzmieć to jak reklama , otóż pozwoliłem sobie porównać ceny stolików z ostoi model t4 z podobnym stolikiem który mógłbym wykonać i wychodzi na to że stolik z kamienia ( czarny szwed - najdroższy ) można mieć o 100 do 150 zł taniej .

Nie ma górnej granicy... W każdym razie rozsądnej.

Chcesz może płytę z malachitu? Albo z alabastru? Albo z lazurytu? :-D

Ja sam za swoje bazalty dawałem po 750 od metra, a sporo było droższych.

Teo - bylem 2 razy na najwiekszych w Europie targach kamieni naturalnych w Weronie - ogladalem tam kamienie w takich cenach, ze ... :) Po prostu niektore sa wydobywane np w jednym tylko kamieniolomie, ktorego zasoby sa mocno ograniczone - cena jest brana z sufitu, mnozona prze 10 i podnoszona do drugiej potegi - przychodzi szejk z Arabii Saudyjskiej, ktory ma apetyt na niepowtarzalny palac i wywala na to miliony baksow :)

Teo: oczywiście że się zamawia i jakiś czas czeka. Ale jeśli chodzi o ceny to wcale nie jest tak drogo, kolega zamówił granitowe płyty pod kolumny, prosił żeby mu je zrobili z jakich resztek materiałów i wyniosło go to jakieś 150 zx. Za 500-600 zx możnaby całą półkę w ten sposób zmajstrować.

>Teo - około 800 zł gotowego wyrobu ,

>Ururam Tururam - bazalty ? 750 zł ? z tego co wiem bazalt nadaje się jedynie na kostkę ponieważ nie da się go wypolerować

>pal55 widzę że chyba zajmujemy się tym samym , ja byłem na targach w Carrarze , a ceny .... , tak jak piszesz im rzadszy kamień tym droższy , tak dla ciekawości cena 1m2 płyty 2cm z BLUE KING-a to ponad 2,5 tyś. zł .

>BZ cokoły pod kolumny to można zrobić z odpadów , ale stolika napewno nie , kamień to nie drewno że posklejasz , polakierujesz i gotowe , na stolik potrzeba plyt 60x50 a to już nie odpad .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.