Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz CD firmy Sony wybrać z serii ES

Bartek_Gdynia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Składam powoli zestaw stereo firmy sony i jak na razie mam już wzmaka 770es czarnego i przymierzam się do zakupu odtwarzacza płyt tez firmy sony i też z linii ES interesuje mnie kilka modeli CDP-X555ES, Sony CDP-X559ES, CDP-X505ES, CDP-X55ES który wybrać? Cd z pozoru bardzo podobne do siebie ale jak to wygląda w rzeczywistości? który najlepszy?

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Zanim się zdecydujesz, lepiej gruntownie przemyśl tą sprawę. Do wyższych modeli Sony od dawna nie ma już laserów. To może szybko unieruchomić Twój odtwarzacz. Co prawda ostatnio chińczycy zaczęli produkować niektóre wycofane już wcześniej lasery. Dlatego przed decyzją o kupnie koniecznie sprawdź dostępność lasera w sprzedaży !

gdzieś można znaleźć stronkę z tymi chińskimi zamiennikami? Które konkretnie lasery wróciły do produkcji wskutek aktywności małych żółtych rączek? To może być ciekawe dla wielu poszukujących starszych cedeków...

Wracając do tematu: jak chcesz żeby to wszystko razem ładnie wyglądało - to dowolny cedek będzie OK

Jeśli ma fajnie grać to obawiam się że żaden.

Ale to fajnie, ze ktoś jeszcze składa wieże - młode lata mi się przypominają. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Szukać czegoś na KSS151A ew. KSS240A i po krzyku

Polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

wieża

A może Kolega jest estetą ?

A serio a może pomyśl o czymś rodem z gęstych formatów np S9000ES - lasery są, gra to w stereo i w zwykłym CD "zacnie" tak tu mawiają, P.F. w gęstym, miodzio. Jedyny problem iż jeśli jesteś ortodoksyjnym estetą to jeden ES z drugim będzie się gryźć wizualnie. Sam się przymierzam do używki tego typu - też czarnej i też pod ten wzmak.

A co do uszczypliwości wieżowej, Kolega właśnie skończył składać wieże na Maku - waryat normalnie. ;P - ale jak toto gra - olaboga, w żadnej remizie tak nie zagrają ;)

Jestem maniakiem sprzętu sony z linii ES. Miałem już 9 wzmaków i w końcu zdobyłem ten który chciałem w takim stanie w jakim miał być czyli idealnym. Po prostu odpowiada mi brzmienie tych klocków którymi się interesuje z linii es. Sprawa z laserami wiem jak wygląda aczkolwiek mam możliwość nabycia Sony CDP-X559ES który miał wymieniany laser w 2004roku na nowy w serwisie w sosnowcu. Sporadycznie używany kompakcik. Od zawsze pasowało mi brzmienie japońskiego sprzętu. Po sonych będę celował w accuphase ale na razie mnie na to jeszcze nie stać :)

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Nikt Cię nie potępia za składanie wieży - ale w dzisiejszych czasach i tak będziesz musiał potem sprzedawać każdy komponent osobno. Sony w dawnych czasach to był synonimem najwyższej japońskiej jakości, więc o awaryjność sprzętu też bym się nie martwił.

Ideą tych wtrętów było zaproponowanie Ci CD od innego producenta, bo te od Sony... ale skoro brzmienie Ci pasuje, to ja już się nie odzywam.

Zajrzyj na Audiomarkt - tam miewają CD Sony w kultowej w Reichu modyfikacji Swobody.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.