Skocz do zawartości
IGNORED

Tuner NIKKO ? Ktokolwiek widział...

brbr

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem dziś w komisie tuner NIKKO.Ktoś słyszał sprzęt tej marki?Odsłuch w sklepie niestety nie był możliwy.Wygląd obłędny acz stara produkcja(wejścia na DIN).Chyba z przejściówkami nie powinno być problemu?

https://www.audiostereo.pl/topic/8464-tuner-nikko-ktokolwiek-widzia%C5%82/

I zajrzyj tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 11 miesięcy później...

No i wpadl mi ostatnio w rece tunerek Nikko i tak juz pozostal. Jest to made in Japan, wiec chyba to ze byl robiony w Polsce to bajka. Porównywałem go bezpośrednio z Pioneerem TX-6500, który nie pokazał żadnej klasy - trochę przereklamowany!

Nikko trafił do mnie przez przypadek razem z Pioneerem i az sie zdziwilem ze tak ladnie zagral. Gra detalicznie z olbrzymia przestrzenia i powietrzem; możnaby się przyczepić trochę do dołu, który jest jakby lekko uszczuplony, ale nie wiem czy to wina tunera, czy stacji radiowych które po prostu wypychaja średnicę kosztem dołu. Wcześniej słuchałem tylko trójki, a teraz zacząłem doceniać inne stacje :-) i w ogóle słuchanie radia zaczęło mi sprawiać radość...bo po prostu gra ładnie :-)

Pozdrawiam tunerowców!

Jakieś 20 lat temu zakupiłem tuner Nikko w gdyńskim sklepie RTV i był absolutnie polskiej produkcji - Eltra Bydgoszcz?! Jeszcze działa u kolegi. W latach 70-tych japońskie NIKKO było dośc popularną firmą w UK dzięki niedrogim piecykom.

Miałem jakieś elementy chyba magnetofon, wzmak marki Nikko i to chyba u nas robili tak jak mówi zildjian.

Ja bym dał sobie spokój z tym tunerem, są na Alegro lepsze i równie ładne.

Zapomniałem dodać straszne "badziewie" to było ten Nikko.

Sprzet firmowany marka Nikko byl produkowany w Polsce przez Unitra ZRK czyli warszawskie Zakłady Radiowe im. Marcina Kasprzaka.

Swego czasu, byly to jedyne wyroby, ktore opuszczajac zaklad produkcyjny trzymaly normy jakosci. W odpowiednikach sygnowanych polska marka stosowano wowczas czesci, ktore byly zamiennikami zamiennikow. A byl to srodek lat osiemdziesiatych i kryzys siegal wowczas dna...

Ehhh, moze i tak. Moze i byl produkowany w Polsce, ale moj ma jak wół napisane na obudowie "made in Japan" i gra ładnie....

Nie wiem jak z innymi, ale jak napisalem Pioneer TX-6500 zagral beznadziejnie przy tym Nikko. Jak zagralby np. TX-8500, albo wyzsze nie wiem, moze kiedys bede mial dane je porownac!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.