Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Denon 1911

kobi2p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

OD paru dni jestem posiadaczem w/w amplitunera i teraz zamierzam kupić kolumny 5.1 jednak nie mam możliwości odsłuchu. Nie ukrywam, że sprzet ten będzie głównie używany do muzyki a 5.1 ponieważ czasami z żoną lubimy obejrzeć dobry film w BD. Chodzi przede wszystkim by kolumny te sprawdził się dobrze w stereo..na chwile obecną podłączyłem do amp kolumny od bardzo starej wieży Philipsa i brakuje mi np basu. JAkie kolumny najlepiej zagrają w stereo z tym amplitunerem? Salon 18m2, muzyka elektroniczna. Często robimy imprezy domowę :) NA kolumny chcę wydać maksymalnie 1500 (+/- 100 zł) na komplet lub ewentualnie na same fronty. Czekam na Waszą pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/84636-kolumny-do-denon-1911/

W Twoim przedziale cenowym proponuję dobrą sprawdzoną KODĘ.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Cana bardzo przystępna i w dodatku z suboferem. W tej cenie np znalazłem tez kolumny Jamo 606 i ciut droższe 608. Czy zestaw np 606 bez suba (bo do muzyki nie potrzebny) sprawdzi się lepiej niż ta KODA? o ceny porównywalne.

Cana bardzo przystępna i w dodatku z suboferem. W tej cenie np znalazłem tez kolumny Jamo 606 i ciut droższe 608. Czy zestaw np 606 bez suba (bo do muzyki nie potrzebny) sprawdzi się lepiej niż ta KODA? o ceny porównywalne.

Koda za tą cenę jest rewelacyjna , o Jamo zapomnij , jeżeli odsłuch nie wchodzi w grę to podaję link z wypowiedzią gościa odsłuchującego te kolumny :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam!

W tym zakresie cenowym również polecam Kodę lub jej pokrewną markę i np. zestaw Taga Carmine.

Jednak jeżeli budżet mógłby zostać zwiększony to do Denon'a polecam Wharfedale na dobry początek fronty Diamond 10.6, a potem resztę, napewno w stereo zagra dużo lepiej i na imprezach też z pewnością da radę :-)

Pozdrawiam

Radek

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W Twoim przedziale cenowym proponuję dobrą sprawdzoną KODĘ.

Coś nie bardzo zgadza się opis frontów z ich wyglądem na fotografii. Z opisu wynika, że mają one dwa głośniki 165 mm i są dwudrożne. Tymczasem na stronie Polpak-u jest opis tych samych kolumn frontowych, z którego wynika, że są one trójdrożne i mają głośniki średniotonowy - 133 mm i niskotonowy 165 mm. I to dopiero zgadza się z wglądem. Troszkę rzetelności przydałoby się w przypadku sprzedawcy.

Fakt że wafli 10.6 nie słuchalem, ale 10.5 z tym denonem szalu nie robily. Dziwek bardzo zamulony, zero przejrzystości...moze przy 10.6 byloby lepiej. Moj denek gra z Q Acoustics 2050 i mnie sie podoba:)

Jamo ani kody nie odsluchiwalem.

przy 10.6 bedzie tak samo. Sa to wyjatkowo ciemne glosniki dla spragnionych tego typu dzwieku. Mi tez przychodza na mysl kody Quadrale 5000. Jamo 606 to typowy glosnik polecany na forum HDTV. Uwazam ze wykonanie jest dobre ale na tym sie konczy

Weź w końcu ten ampli pod pachę , sobie znane dobre płyty CD .

Odsłuch ------ stereo , ustawienia zerowe , tylko frontowe kolumny .

Jak sam tego nie zrobisz to będziesz słuchał , weź to , weź to , weź tamto , bo ja takie mam .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.