Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C355BEE vs DENON PMA-1510AE

Gość JacekMadera

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Witam serdecznie!

Jestem w posiadaniu następującego zestawu:

DENON DCD-1510AE

NAD C355BEE

Dynaudio DM 2/8

Chciałbym zapytać Szanownych Forumowiczów czy jest sens zmiany wzmacniacza na DENON PMA-1510AE. Zależy mi w dalszym ciągu na dość ciepłym, ale szczegółowym brzmieniu, nie pozbawionym średnicy...

Z góry wielkie dzięki...

https://www.audiostereo.pl/topic/84223-nad-c355bee-vs-denon-pma-1510ae/

Witam serdecznie!

Jestem w posiadaniu następującego zestawu:

DENON DCD-1510AE

NAD C355BEE

Dynaudio DM 2/8

Chciałbym zapytać Szanownych Forumowiczów czy jest sens zmiany wzmacniacza na DENON PMA-1510AE. Zależy mi w dalszym ciągu na dość ciepłym, ale szczegółowym brzmieniu, nie pozbawionym średnicy...

Z góry wielkie dzięki...

Największe różnice to mogą być w basie. Jak dla mnie NAD ma jednak bardziej zwarty bas. Denon ma ładną średnicę i jest chyba nieco bardziej "ciepły". Różnice są ewidentne, ale nie jest to kwestia lepszy - gorszy. Raczej kwestia gustów brzmieniowych.

Ja osobiście wolę NAD-a, ale to nie znaczy że Denon jest gorszy.

Jak juz to zmienilbym raczej CD na NAD 565. Moim zdaniem Denon jest jednoznacznie gorszy od NADa, ale gusta sa rozne...

Mam C545, też jest niezły. Ale nie pomyślałem; fakt, może to będzie lepszy kierunek zmian. NAD jest słusznie chwalony za muzykalność. Dzięki wymianie CD-ka będzie może więcej przestrzeni. Tak było w moim przypadku. Denon jest niezły, ale w porównaniu z NAD-em to nie jest moje brzmienie.

w żadnym wypadku!

przejrzyj ten krótki opis

http://rms.pl/odsluchy-03_2011.php

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Używałem Denona PMA-1510AE przez jakiś czas prywatnie. Na moje ucho lepszy od Nada. Ale wiadomo każdy lubi coś innego, musisz posłuchać sam i wybrać, innej opcji nie ma.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

uzywam zestawu denona 1510, moim zdaniem jest lepszy od NADa.. brzmienie mi bardziej odpowiada, nie wspominajac juz o jakosci wykonania i wygladzie.. Ale znam tez osobe ktora woli rzeczonego nada. Musisz sluszac ;) ale mysle ze 'cieplejszy' w tym przypadku bedzie nad ze wszystkimi przywarami temu wlasciwymi.

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Wymiana CD na NAD'a nie wchodzi w ogóle w grę!!! Miałem ostatnio C545 i jako trzeci egzemplarz odtwarzacza tej firmy nie dożył roku... Brzmienie OK, ale awaryjność ponad przeciętną... Jednak po wymianie odtwarzacza na Denona dźwięk nabrał większej szczegółowości, dokładności, moim zdaniem krok naprzód... W NADzie C355 podoba mi się ogólna "ciepłota", ale chwilami jest aż za "bułowato"... ;-) i ponadto wykonanie DENONA to półka wyżej... Posłuchać Denona na Dynaudio nie mam możliwości, więc na razie pytam...

Witam! Od trzech dni jestem w posiadaniu wzmacniacza denon pma-1510ae i moge stwierdzic,ze jest to naprawde bardzo dobry wybor.Bas bardzo dobrze kontrolowany, wspaniala dynamika,wokale na swoim miejscu gora nie przejaskrawiona.Wzmacniacz nie dodaje nic od siebie teraz dobitnie slychac zle nagrane plyty.Gra to u mnie z cd marantz cd 5004 i mistralami bow-a2.

Odpowiedź i porada 100% taka jak #3 w tym wątku.

Denon jakiś mało koszerny jest... :) W każdym razie za Chiny Ludowe NIE WYMIENIAJ WZMAKA!!! :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Witam! Od trzech dni jestem w posiadaniu wzmacniacza denon pma-1510ae i moge stwierdzic,ze jest to naprawde bardzo dobry wybor.Bas bardzo dobrze kontrolowany, wspaniala dynamika,wokale na swoim miejscu gora nie przejaskrawiona.Wzmacniacz nie dodaje nic od siebie teraz dobitnie slychac zle nagrane plyty.Gra to u mnie z cd marantz cd 5004 i mistralami bow-a2.

potwierdzam. Największą wadą (??) zestawu Denona jest wybitne różnicowanie nagrań, za to cała reszta na wysokim poziomie, jak na ten poziom sprzętu. Jakość wykonania wybitna, co warto podkreślić, sprzęt "made in Japan", mówcie co chcecie.... charakter brzmienia raczej neutralny, dobrze się zgrywa właśnie z Dynaudio ;] w moim przypadku Focus 220II. Miałem okazje porównywać na rzeczonych kolumnach różne wzmaki w podobnej cenie, m.in. NAD'a, Misic Hall'a, ale nadal pozostaje przy swoim. Dobrą cechą Denon'a jest też dynamika, dlatego równie przyzwoicie odtwarza nagrania jazz'owe jak i death metal ;] Czy można lepiej? Jasne że można, ale to już wymaga zdecydowanie większych nakładów finansowych.

Każda żaba własne bagno chwali, ale w tym przypadku kupując wzmak do 4.000 zł na pewno warto PMA-1510 przynajmniej sprawdzić IMHO.

• 3 miesiące później...
Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Od kilku tygodni jestem posiadaczem Denon'a... - w końcu zdecydowałem się na wypożyczenie i już został! Jak dla mnie gra o wiele lepiej niż NAD... Jeszcze raz dziękuję wszystkim za porady...

Pozdrawiam

Największą wadą (??) zestawu Denona jest wybitne różnicowanie nagrań,

Każdy dokładny sprzęt tak gra, że słychać różnicę pomiędzy różnymi realizacjami, a nawet czasem sposobami realizacji poszczególnych nagrań na jednej płycie. Plumkacze itp. zlewają wszystko w jednakowo brzmiącą masę.

A jak z balansem przy cichym odsłuchu? (ogólnie przy regulacji głośności, szczególnie na początku skali)

Dawniej czytałem opinie zdaje się nt. modelu 1500 , że potencjometr nie najlepiej trzyma balans.

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Potencjometr według mnie działa bardzo dobrze - dzięki niemu miałem argument dla żony "ten wzmacniacz potrafi grać cicho..." w NAD C355 nie można było mocno przyciszyć - albo była prawie cisza albo grało już dość głośno, a wieczorem to ma znaczenie... Kolejna zaleta to to, że wzmacniacz cicho gra również bardzo dobrze (słychać bas i całą resztę bardzo wyraźnie).

Ja też uważam, że różnicowanie nagrań to wielka zaleta DENON'a - teraz słychać różnice w płytach! NAD odtwarzał wszystko w jednym stylu, co dla niektórych może być zaletą... Dla mnie było, ale do czasu...

daj se spokój ze zmianą, nad to zajebisty wzmak, dobra rada wymień zwory łączące preamp z końcówką mocy, różnica diametralna w każdym calu, tu je kupisz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

daj se spokój ze zmianą, nad to zajebisty wzmak, dobra rada wymień zwory łączące preamp z końcówką mocy, różnica diametralna w każdym calu, tu je kupisz

Jak mogłeś przeczytać wyżej wzmak zmieniłem i jestem bardzo zadowolony z tej zmiany! NAD'owi i kablom Klotz'a już dziękuję! ;-)

Temat zamknięty!

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.