Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Klipsch F3.

Salvo

Rekomendowane odpowiedzi

Tworzę temat w imieniu kolegi, który zapomniał loginu i hasła na AS. :-)

"Witam serdecznie

Od około miesiąca czasu jestem posiadaczem kolumn F3. Zakupony został cały zestaw 5.0, lecz pozostaną u mnie zapewne same fronty, reszta trafi na sprzedaż. Obecnie owe kolumny zasilane są przez "legendarnego" Technics'a SU-V500, którego właśnie w najbliższym czasie planuję zmienić. Prosiłbym również tu o wypowiedzenie się na temat tego wzmacniacza, ale z tego co czytałem, to nie krąży o nim za piękna opinia...

Na nowy sprzęt planuje wydać kwotę do 700zł. Pojawia sie od razu pytanie, czy znajdzie sie coś lepszego w tym przedziale cenowym i czy różnica w odłuchu będzie słyszalna, ale tu już Was proszę o pomoc ;).

Jeszcze jedno pytanie w sprawie mocy jaką nowy wzmacniacz miałby posiadać. Czy lepiej byłoby kupić wzmaka troszkę mocniejszego, czy wytarczy przykładowo 2x20W. Przypomnę, że kolumny posiadaja 97dB skuteczności. Super byłoby gdyby osoby posiadające też te kolumny wypowiedziały się pod jaki sprzęt mają podpięte swoje Klipsche ;).

Muzyka jaka w 90% słucham to trance/techno, a więc cenię sobie czystość oraz dynamikę dźwięku :)"

https://www.audiostereo.pl/topic/84168-wzmacniacz-do-klipsch-f3/

Będzie szybko i z wykopem :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Aczkolwiek ja dla siebie do Klispch'ów kupiłbym coś grającego ciepło i miękko. Tylko że za trochę większe pieniądze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

Witam!

Chciałem odswieżyć troszkę temat, gdyż wciaż nie dokonałem wyboru wzmacniacza ... Prosze mi napisać czy do tych kolumn szukac jakiegos ciepło grajacego wzmacniacza? Dodam, że słucham muzyki elektronicznej (trance, techno...) Kwota ciągle waha sie w granicach 600-800 zł. Proszę o pomoc :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

a źródło masz ciepłe ? bo jesli Ci sie zdaje ze podłaczysz kompa i ciepły wzmak i bedzie ciepły dzwiek to mozesz sie zdziwic

Muzyka słuchana jest w znacznej większości z kompa, ale to już nie ulegnie zmianie, ew kupno jakiejś karty dźwiekowej wchodzi w gre. Nie chodzi mi całkiem o ciepły dźwięk, nie chce poprostu uzyskać, dźwięku, który będzie meczyc wysokimi, bo akurat wysokich w Klipschach nie brakuje. Zastanawiam się tylko czy taki ciepły wzmacniacz nie zamuli kolumn (o ile to ma tylko takie wielkie znaczenie w zestawie audio).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.