Skocz do zawartości
IGNORED

radio podtynkowe Gira - jaki głośnik dokupić?

gt32056

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem w trakcie remontu mojego niewielkiego mieszkanka i wymyśliłem sobie, że zamontuję sobie takie o to radio podtynkowe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W zestawie z radiem jest już jeden głośnik (ponoć nawet nienajgorszy), ale moim pomysłem jest podpięcie zamiast niego dwóch innych głośników umieszczonych w podwieszanym suficie (jeden głośnik w kuchni, drugi w pokoju)... Z tego co wyczytałem z powyższej instrukcji, podłączane głośniki powinny mieć impedancję 4-16 Ohm (oryginalny głśnik z zestawu ma 8 Ohm / 4 W). Jako laik w tym temacie szczerze powiedziawszy jestem zdezorientowany...

A pytanie brzmi - jakie dwa głośniki do umieszczenia w suficie kupić? Możecie coś polecić w cenie do 150-200 zł? Czym się kierować?

Z głośników będzie płynąć głównie dźwięk radia i sporadycznie muzyka z playera podpinanego do wyjście AUX

z góry wielkie dzięki za pomoc i poradę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jest szansa na pomoc? Naprawdę potrzebuję porady, albo choćby wskazówki jakich głośników szukać żeby spełniały swoją rolę... z góry wielkie dzięki!

G.

• 2 lata później...

Witam, niestety nigdy nie miałem doświadczenia z radiami Gira natomiast zdecydowanie polecam zestawy radiowe Hiszpańskiej firmy Eissound. Seria produktów KB Sound oferuje gotowe rozwiązania, między innymi, przeznaczone do nagłośnienia łazienki czy kuchni.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + wysoka jakość + łatwy montaż + nowoczesny design + 2 letnia gwarancja

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.