Skocz do zawartości
IGNORED

westra - gdzie kupić

szymonowic

Rekomendowane odpowiedzi

Westra KW165 i KW180 to po prostu Tesla - TVM Valmez. Te głosniki kupisz w Akkusie za 36zł. Dokładnie to wersja ARN5614 - ale tylko 4 omowa nadaje się do BR. Ja znalazłem na necie sklep który ma je po 33zł. :) niestety zapomniałem adresu strony. Ale myślę ze jak wpiszesz w google symbol głosnika i ograniczysz wyszukiwanie do stron polskich to znajdziesz bez problemów.

pozdr.

Czyżbyś był kolejnym Łodzianinem po odsłuchach w Audio Academy? :)))

Dokładnie to tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ARN5614 cena 33,81zł. Firma PROLECH ma sklepy fizyczne ale można też kupić nie ruszając się sprzed komputera. Wersji Tesli jest bardzo dużo (średnia cena to ok. 50zł. za taki 16-18cm głosnik) najlepiej sprawdzić ich oznaczenia i wszystkie parametry na stronie producenta w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Tesle sprzedaje też

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Te same głośniki sprzedawane są pod wieloma markami - m.in. Westra, która sama nie produkuje żadnych głośników i pod własną marką Intertechnika, która jest dystrybutorem jeszcze wielu innych producentów - a jej przedstawicielem w Polsce jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jednak ceny Tesli pod marką "Tesla" powinny być najniższe ;)

A kupisz je także w wielu "miejskich" sklepach elektronicznych.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nyquist, 12 Lip 2006, 11:10

Znalazłem stronę z opisami Westry

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Seria SW jest sprzedawana przez Intertechnikę jako seria WPS (cost efective) ale na stronie niemieckiej Intertechniki (do której wejdziesz przez stronę www.qba.com.pl) nie widze ich. SW-250, SW-300 (czyli WPS-250 WPS-304 Intertechniki) wyglądają z kształtu membrany i kosza jak Tonsil - magnes wydaje mi się większy, wiec tak nie do końca.

XXW-300 to raczej cos innego... Kosz podobnie tłoczony ale reszta wyglada inaczej niż znane mi Tonsile. Na Tesle to równiez nie wygląda. Prawdopodobnie jest to coś chińskiego.

Na tej stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jeśli poszperasz znajdziesz sklep sprzedający wyroby Intertechniki, a tam mozesz np. natknąć się na kupułki wyglądające na Tesle (te najlepsze z płaskim frontem i puszką ekranującą) sprzedawane pod marką Gradient za 20 EUR

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Cena IT/Gradient WPS-304 (czyli Westry SW-300) wynosi tam 50 EUR. Cena wygląda atrakcyjnie.

Ostatnio widziałem w Dexonie Tonsila GDN 30/120/11 z podwójnym magnesem i chyba zawieszeniem gumowym za 280zł. Sprawdź jednak do czego się te Westry/IT/Gradienty nadają, bo mam wrażenie że Tonsil jednak jest od nich lepszy, a Tesla tej wielkości będzie kosztowała poniżej 200zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za odpowiedzi.

Tonsil odpada ze względu na wymiary obudowy. Musiałbym nawrzucać gąbki do bagażnika i głośnik wkręcić bezpośrednio w tylną deskę:-) Potrzebuję czegoś do suba do samochodu. Musi mieć wykop, żeby łaskotało po plecach na tylnym siedzeniu...

Przewałkowałem już masę forów na ten temat i dalej nie wiem, co kupić. Nie chce pakować kasy w wysokiej klasy sprzęt, bo przewyższy wartość samochodu:-)

Oczywiście nie chcę też wyrzucać pieniędzy w kurz typu Alphard, czy jakiś Stx.

Kupiłem głośnik 25cm, nie wiem jakiej firmy (wygląda na MacCauley) porządna robota, bo bez obudowy gra głośniej, niż moje kolumienki na Tonsilach, ale żeby przenieść niskie częstotliwości, to trzeba chyba pudło ze 150l.

W końcu pomyślałem o Tesli. Z ogólnej opinii wynika, że jest w miarę ok. Tyle, że te głośniki też przeważnie wymagają sporej obudowy... i kicha!

Qubric, widzę, że nieźle obracasz się w temacie, dlatego jak możesz, napisz, jaki głośnik widziałbyś w tej roli w cenie powiedzmy ok. 200zł.

Z góry dzięki. Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.