Skocz do zawartości
IGNORED

STEREO do 5000zł - RAP, HOUSE, HIP-HOP, DANCE, trochę ROCK

Cayman

Rekomendowane odpowiedzi

pokoj 25m2

muzyka - RAP, HOUSE, HIP-HOP, DANCE, trochę ROCK

co do elektroniki wstepnie zdecydowałem się na HK 3490 - chyba pasuje do takiej muzy

co do kolumn - MA BX6, Klipsch RF 82,62, Klipsch RF 62 II, JBL studio 190, a moze MA RX8 ?

lubie kiedy pasma są wyrazne, bas przyjemny. nie zalezy mi na tym aby słyszało mnie poł ulicy, jakość raczej wazniejsza

pomozecie dokonac wyboru ? moze jakies inne propozycje ?

z góry dzieki za pomoc :)

Witaj,

jeśli Ci zalezy na jak najlepszej jakości biorąc pod uwagę preferencje muzyczne i założony budżet, zdecydowanie polecam Ci wzmacniacz NAD C326 lub jeśli budżet pozwoli C356 z kolumnami Monitor Audio Rx6. Ewentualnie wchodzą w rachubę także Rx8, zależy to jednak od Twojego pomieszczenia, jego akustyki. Rx8 są mocniejsze, grają mocniej i więcej dołem pasma.

Proszę o kontakt to porozmawiamy

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ewentualnie wchodzą w rachubę także

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zależy to jednak od Twojego pomieszczenia, jego akustyki. Rx8 są mocniejsze, grają mocniej i więcej dołem pasma.

RX8 mają mocno przewalone basisko, które zaczyna grać prawie tak samo głośno jak reszta pasma dopiero po zatkaniu bassreflex'u

(nadal bas będzie dominował, ale w znacznie mniejszym stopniu)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do takiej muzyki też polecam Pradigma i MA. Wzmacniacz: HK chyba będzie lepszy, bo w NADzie bas się trochę ciągnie (choć wszystkich modeli nie znam). Paradigmy lubią dużo prądu, odnośnie MA to nie wiem.

A ja myślałem że HipHop to kultura, a Rap to muzyczna część tej kultury ze swoimi odmianami. Ludzie słuchają, a nawet nie wiedzą czego. Rap = HipHop. Przepraszam za odbieganie od tematu ale ludzi trzeba uświadamiać ;)

A co do NADów to grają raczej średnicą więc do tego rodzaju muzyki odrzuciłbym NADa

Paradigm także oczywiście wchodzi w rachubę, co do połączenia NAD z MA Rx6 będą podbite skraje pasma jednak z wypowiedzi zainteresowanego i rodzajów muzyki wynika, że właśnie tego szuka.

Nasze jednak propozycje są zawsze podyktowane pewnymi subiektywnymi odczuciami, tak więc pozostaje wyłącznie odsłuch.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Rapowanie to jest rapowanie.Byc może to James Brown był właśnie 1 raperem.

A HipHop powstał około 1983 roku,odpowiedzialni za to byli Bill Laswell,Herbie Hancock i zdaje sie Davis też. Ich wspolne nagrania zapoczątkowały tą kulture\muzyke.

Tylko że Afrika Bambaataa nagrywał już w latach 70tych i to on wprowadził 4 filary HipHopu ----> RAP,Dj-ing,Breakdance i graffiti. Członek Grandmaster Flash wymyślił termin hip hop w 1978...A ludzie dalej sądzą że rap i hip hop to coś innego. Hip Hop traci tożsamość. Są różne odmiany RAPU ! RAP to muzyka HH to kultura. A że ktoś przy swoich kawałkach wprowadzał melorecytacje to nie czyni z niego rapera. Odsyłam do lektury. Płyt hiphopowych sprzedaje się najwięcej w Polsce, mimo to ludzie nie wiedzą czego słuchają

Nie chce nikogo obrażać, ani się kłócić, po prostu siedzę w tym od lat i znam ten temat doskonale (pisanie recenzji, organizowanie występów, znajomi raperzy)

odsłuchiwałem kef c7, i klipsch rf 62. napedzane były hk 980

bardziej podobało mi sie brzmienie klipsch - poprostu to wyzej wymienionek muzyki fajnie sprawdzaja sie kolumny ktore mają lekko cofnieta srednice.

nie mam mozliwosci odsluch monitor audio ani tego modelu JBL ;/ dlatego glownie o nie pytam.

tak wiec charakterystyka glosnikow odpowiednia dla mnie to - dynamika, lekko domonujace gorne i dolne pasma ( nie musi walić ze sciany pekaja ale chciałbym go poczuc)

sprzedawca polecał do takiej muzyki HK poniewaz cytuje- ,,gra bardzo dynamicznie i odpowiednio nisko,,

dzieki za za zainteresowanie i czekam na kolejne propozycje

Przy twoich preferencjach HK3490 i Studio 190.

z tego co zauwazylem to jbl maja bardzo odmienne opinie - jedni sie zachwycaja - inni odrazadza na starcie ...why ?

a o klipsche rf 62 lub 82 co myslisz ?

Tylko produkt niebudzący kontrowersji jest podejrzany.

RF62 przyjemne kolumny do głośnego grania, RF82 to już dla wyczynowców nagłaśniania dzielnicy.

Nad to złom, to samo kolumny MA, a w duecie to wychodzi złomowisko :)

Nie słuchajcie q21-to handlarz, swoimi propozycjami chce nabić sobie tutaj kasę.

Możliwe ale co z tego? W przeciwieństwie do twojego komentarza jego ma jakąś wartość merytoryczną i stara się pomóc. A twój to zaledwie "to złom i to złom". Ale dlaczego? Pewnie sam nie wiesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.