Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre odtwarzacze CD

Jakew

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znacie aktualnie produkowane (nie chodzi o wspomnienia z dawnych czasów i używki) dobre (cokolwiek "dobre" dla kogo znaczy - powiedzmy że muzykalne jak dla mnie) odtwarzacze CD, ale nie te 24bit/96khz oraz 24bit/192khz, tylko o skromniejszych specyfikacjach.

https://www.audiostereo.pl/topic/83544-dobre-odtwarzacze-cd/

Ten Rotel chwalony za timing - to mi się podoba, najważniejszy element muzykalności (możecie śmiało dodawać od siebie 1-2:) pochwały nt. proponowanego odtwarzacza). Dzięki.

Te grają bardziej męsko i bardziej bezproblemowo jeśli chodzi o dobór reszty toru.

Jeśli zależy Ci na solidnie wykonanych i przemyślanych konstrukcjach, dobrze brzmiących w danym przedziale cenowym, warto zwrócić uwagę na ofertę odtwarzaczy Goldenote oraz odtwarzacze Ayon. Jest także wiele świetnych źródeł w większych pieniądzach, w takim jednak przypadku jest to przede wszystkim kwestia doboru urządzenia pod pozostałe elementy Twojego toru.

Odpowiedź moja jest bardzo ogólna, gdyż mam zbyt mało informacji od Ciebie, zapraszam na odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

a co to za różnica czy cd-dek będzie 24/192 czy nie?

MF A 3.2 ma taki upsampling - gra nie za dobrze, a juz napewno nie muzykalnie, naim cd go zjada pod każdym względem

a obecnie produkowane dobre to ja stawiam na naima ale raczej cos z wyzszej polki niz tylko sam 5-2i, poleciłbym XSa

Posluchaj Ayona, mozna sie zakochac w tym dzwieku! Nie pisales tylko jaki przedzial cenowy Cie interesuje?

W zupelnie przypadkowym systemie np. najtanszy Ayon CD-07s zjadl Meridiana G07 i NAIMa CD5.... rozniece byly wielka przepascia, nie kwestia gustu...

A upsampling wylaczasz kiedy chcesz z pilota. Poza tym masz swietne wykonanie, oraz wejscie cyfrowe, wiec w przyszlosci jak chcesz mozesz tez uzywac go jako DACa.

Rotel RCD-o6 a Rotel RCD-06 SE

mają różne przetworniki; czy ktoś słyszał obydwa i zna różnicę w brzmieniu tych dwóch?

Zamów sobie odsłuch tego Rotela RCD-06 SE tylko nie zapomnij karty płatniczej. Ciężko byłoby wyjść bez paczuszki ze sklepu. Pamiętaj, że doradzane klocki mogą grać u innych, ale nie koniecznie tak samo u Ciebie. Twoja muzyka i odczucia wcale nie muszą być takie same jak u ich posiadaczy.

Na koniec - nie jestem dystrybutorem Rotela i nie mam zamiaru go sprzedawać, nie mam też w planie wystawiać go na Allegro.

Ten model to nowoczesna technologia, arystokracja dźwięku w umiarkowanej cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.