Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki Fountek

Karol.R

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukając głośników do nowego projektu natrafiłem na niezłą promocję głośników Fountek. Cena naprawdę kusząca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Niedługo również mają udostępnić projekt zwrotnicy do tych głośników :) Czy ktoś miał styczność z tymi głośnikami?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/83485-g%C5%82o%C5%9Bniki-fountek/

Ja wziąłem FW 146 i CD1.0 W tej cenie to grzech sobie ich nie kupić. Szukam zresztą od jakiegoś czasu głośniczków do pewnego psychodelicznego projektu obudowy z mojej głowy, którego zrealizowanie w tym wypadku będzie zapenwe kilkukrotnie droższe od kosztu zakupu samych głośników, ale to już chyba nikogo nie dziwi po wybrykach Biganta. <pozdrawiam>

Chłopaki na diyaudio też nie szczędzą grosza na zakupy, więc można się spodziewać wysypu konstrukcji za 9 miesięcy. Zanosi się u mnie na starcie monitorków diy 2-way na wstęgach, bo w zeszłym miesiącu kupiłem przetworniki potrzebne do spłodzenia Etona 7.3 - sama radość.

Podoba mi się taka inicjatywa właściciela sklepu, bo z tymi cenami może zawalczyć o rynek zdominowany przez jakieś archaiczne głośniki polskich producentów.

Na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) masz już wstępne pomiary głośników Fountek. Wyglądają naprawdę znakomicie. Też zdecydowałem się na zakup zestawu tych głośników.

Ukryta Zawartość

Teoretycznie nie ma zadnego problemu a praktycznie nie mam juz zakladek na nowe fora:)

Cadam, promocja trwa do wyczerpania zapasow a ktos pisal kilka dni temu na diyaudio, ze zostalo 20szt. Ja wzialem zaraz parke, wiec wiecej jak 18szt nie ma w magazynie. Zakladajac oczywiscie, ze sa to prawdziwe informacje jakie podal akkus.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Do mnie już doszły. Były bezpiecznie zapakowane w kartoniki. Po wyjęciu z worków strunowych w pomieszczeniu rozprzestrzenił się aromat rakotwórczych chemikaliów, jak z nowej mazdy. Miałem też problem z odróżnieniem tweetera od midpseudowoofera, ze względu na niewieklą różnicę gabarytów. Głośniczki są zgrabne i ładnie wykonane. Po sztuce wyjąlem z pudełek celem dokumentacji fotograficznej:

DSCN2449.jpg

Zgrabnie wygladaja, ale trzeba kliknac "pokaza obrazek", zeby zoabczyc tweeter (u mnie zdjecie jest sciete).

Spotkal sie ktos z "wiekszym bratem"? Mowa o Founteku FW200

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

El sueño de la razón produce monstruos.

• 1 miesiąc później...

Witam. Czy ktoś już złożył kolumny na FW 146 i CD1.0?

Jeśli tak to skrobnijcie panowie coś na ich temat.

Sam się nad nimi zastanawiam tylko nie wiem czy warto. Potrzebuje jakieś małe monitory, szczegółowe z dobrą średnicą. Z góry dzięki.

Mam je złożone według projektu z forum audioarena.pl. Według mnie za tą cenę są naprawdę znakomite. Góra i średnica są szczegółowe. Nie są ostre i natarczywe. Całkiem inne granie niż z kopułki. Mi się bardzo podobają. Nawet można uswiadczyć basu, nie schodzi on nisko, ale nie spodziewałem się że takie małe monitory tak dobrze zagrają. Teraz mAm w domu dwie pary monitorów :) Jedne napewno dam do sypialni. Tylko nie wiem które :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.