Skocz do zawartości
IGNORED

Fallowanie dzwięku

lukaszek19831

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem przy oglądaniu filmów z komputera jak i z odtwarzacza blu ray konkretnie faluje mi dzwięk i wnioskuję że to wina amplitunera Onkyo TX-SR607 wie ktos może gdzie możę leżecz przyczyna ? Dokładnie chodzi że dzwięk w filmie raz sie scisza raz pogłasza i nie mam pomysłów co z tym zrobic proszę o pomoc .

https://www.audiostereo.pl/topic/83476-fallowanie-dzwi%C4%99ku/

Czy różnice w głośności są duże? Może masz włączoną kompresję dynamiki - Dynamic Range compression (najlepiej ją wyłącz), w tym modelu jest chyba coś takiego jak Audyssey Dynamic Volume, wyłącz to.

Strasznie wredna przypadłość ta kompresja dynamiki. Ustawiasz dosyć głośno potencjometr, sceny gadane są głośno, a tu nagle dźwięki tj. strzały, wybuchy, uderzenia tracą impet, jakby ktoś głośnik poduszką przykrył i cały efekt kina znika. Też kiedyś miałem z tym problem.

O tym nie pomyslałem ale wypróbuję z tego co kojarze to miałem to włączone tak więc zobaczymy . Wogóle to musze sobie wymienic amplituner na cos lepszego może jakies sugestie w co isc do kina domowego ?

O tym nie pomyslałem ale wypróbuję z tego co kojarze to miałem to włączone tak więc zobaczymy . Wogóle to musze sobie wymienic amplituner na cos lepszego może jakies sugestie w co isc do kina domowego ?

Jeżeli masz już Onkyo i lubisz to brzmienie, to spokojnie kupuj nowe modele (TX-NR609 - wszystko, co dzisiaj potrzeba: funkcje sieciowe, 3D, najnowsze dekodery), ale jeżeli nie masz TV/projektora 3D a radio internetowego nie słuchasz/nie potrzebujesz, albo masz inne źródło, z takimi możliwościami, to nie ma za bardzo sensu zmieniać, bo masz model sprzed dwóch lat.

Ja osobiście wolę brzmienie amplitunerów denona, teraz już nawet AVR-1912 będzie miał funkcje sieciowe, a wychodzi na dniach.

Dla mnie brzmienie Denona jest po prostu relaksujące w muzyce, a co do kina, to jak coś gra dobrze w muzyce, to zagra też dobrze w kinie.

Jeżeli masz większy budżet, a nie potrzebujesz funkcji sieciowych, to zerknij też na amplituner ANTHEM MRX-300 (detal 2999 PLN), szczególnie, jeżeli borykasz się z trudną akustyką pomieszczenia, system ARC (Anthem Room Correction) jest naprawdę fajny.

Ja generalnie potrzebuję amplitunera tylko i wyłącznie do filmów i muzyki max do 3,5 tys zł bez sieciowych dupereli radia i 3d bo nie lubię 3d fajnie jak by miał 2 wejscia hdmi na tv i projektor bym nie musiał za kazdym razem przełączac kabelka :) i rzecz jasna chodzi o dobra jakosc dzwięku u mnie amplituner będzie działał ze głosnikami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli Swans TS6 Triaxial Monitor do tego subek Dayton Audio RSS315HFA-8 12cal.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja generalnie potrzebuję amplitunera tylko i wyłącznie do filmów i muzyki max do 3,5 tys zł bez sieciowych dupereli radia i 3d bo nie lubię 3d fajnie jak by miał 2 wejscia hdmi na tv i projektor bym nie musiał za kazdym razem przełączac kabelka :) i rzecz jasna chodzi o dobra jakosc dzwięku u mnie amplituner będzie działał ze głosnikami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli Swans TS6 Triaxial Monitor do tego subek Dayton Audio RSS315HFA-8 12cal.

W takim razie polecam ANTHEM MRX-300, ale mogę nie być obiektywny, bo pracuję u dystrybutora ;)

Poszukaj sobie w google ANTHEM MRX-300/500/700 (któryś z podanych numerów, róznica między 300 a 500 i 700 to lekki wzrost mocy i funkcje sieciowe plus HDRadio) review, zazwyczaj recenzje są całkiem udane, w Polsce dopiero się pojawiły, więc na razie recenzji w pewnie nie znajdziesz.

Niestety nie ma 2 wyjść HDMI, ale zamiast cięgle przepinać kabel (czego nie polecam, bo w końcu zużyjesz gniazda i wtyki HDMI) lepiej kup jakiś dobry rozdzielacz HDMI i zapomnij o temacie, polecam sklep

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na pewno dobrze doradzą w temacie splitterów HDMI.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Do rozdzielenia sygnalu HDMI jest spliter ktory na allegro kosztuje +- 120zl mam takiw Denonie rozdziela idealnie sygnal.

A mam pytanie czy naprawde bedzie slyszalna roznica w dzwieku miedzy /mam go DVR 4306 Denona ktory uwazam za bardzo dobry w sumie kosztowal prawie 7k

a np tymi ampli ANTHEM MRX-300/500/700 lub nowym Onklyo 5007 zamierzam zmienic kolumny frontowe na Paradigm i zastanawiam sie nad zmiana Ampli,wznaczniacz nie wchodzi w rachube bo Ampli naprawde daje dobry dzwiek.

Uzywam glownie sprzetu do Filmow ,Koncertow na BR i internetowego radia .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.