Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Paradigm Studio v20

barca

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł czas na wymianę mojego wysłużonego NAD-a c352 z którego średnio byłem zadowolony i zastąpienie go czymś lepszym. Dodam że moje głośniki Paradigm Studio v20 są nie do ruszenie i pod nie dobiorę wzmacniacz. Budżet 5000zł plus minus 500zł. Ma któś z was lub słyszał wzmacniacz z podobnej grupy cenowej z tym monitorami? Nie upieram się może być sprzęt używany. Marzy mi się jakaś lampa, ale nie wiem czy w tej cenie coś bym dostał - bo wiadomo te monitory są dość łase na prąd. Proszę o podpowiedź. Z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/83471-wzmacniacz-do-paradigm-studio-v20/

idealny do Twoich kolumn, teraz w bardzo atrakcyjnej cenie, jeszcze niedawno kosztował prawie dwa razy tyle, dodam, że anthem to firma kanadyjska, paradigm też Kanada, więc juz nie musisz szukac, oto link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

idealny do Twoich kolumn, teraz w bardzo atrakcyjnej cenie, jeszcze niedawno kosztował prawie dwa razy tyle, dodam, że anthem to firma kanadyjska, paradigm też Kanada, więc juz nie musisz szukac, oto link

Ukryta Zawartość

A ja Dodam, że ANTHEM to od dosyć dawna firma-córka PARADIGM - PARADIGM kupił Sonic Frontiers (właściciela ANTHEM), więc wzmacniacze ANTHEM'a są idealnym partnerem dla głośników PARADIGM'a.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

barca - jakbyś wybierał się do Polpaku posłuchać Anthema to poproś też o podłączenie XINDAKa CS-88. Za jednym zamachem będziesz miał okazję porównać mocny tranzystor z mocną lampą, no i kolumn nie będziesz misiał brac pod pachę, bo przynajmniej jedna parka 20-ek powinna u Nich stać.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

A wzmacniacz musi być koniecznie nowy?

Bo jak nie to integra QUAD 77 załatwi sprawę i jeszcze sporo luźnej kasy zostanie, a z nowych klocków do 5000 zł to trudno będzie znaleźć konkurencję (jeśli chodzi o brzmienie), choć niektóre nowinki wyglądają z zewnątrz a i owszem ładniej i 'poważniej' niż QUAD :)

Ewentualnie można się pokusić o jakiegoś dzielonego QUAD-a na bazie końcówki 606/707/909, ale będzie znacznie drożej.

Można też spróbować integry Roksan Caspian lub Musical Fidelity A300.

Pozdrawiam

A ja Dodam, że ANTHEM to od dosyć dawna firma-córka PARADIGM - PARADIGM kupił Sonic Frontiers (właściciela ANTHEM), więc wzmacniacze ANTHEM'a są idealnym partnerem dla głośników PARADIGM'a.

Przez ten fakt przejęcia innej spółki są takim idealnym partnerem? Czy przez to że mają jednego dystrybutora w Polsce?

A wzmacniacz musi być koniecznie nowy?

Bo jak nie to integra QUAD 77 załatwi sprawę i jeszcze sporo luźnej kasy zostanie, a z nowych klocków do 5000 zł to trudno będzie znaleźć konkurencję (jeśli chodzi o brzmienie), choć niektóre nowinki wyglądają z zewnątrz a i owszem ładniej i 'poważniej' niż QUAD :)

Ewentualnie można się pokusić o jakiegoś dzielonego QUAD-a na bazie końcówki 606/707/909, ale będzie znacznie drożej.

Można też spróbować integry Roksan Caspian lub Musical Fidelity A300.

Pozdrawiam

Nie wzmacniacz nie musi być nowy. Zastanawiałem się też właśnie nad jakimś używanym modelem Musical Fidelity. Za 5000zł można przy odrobinie czujności wyrwać już wyższy model.

Warto przeczytać wątek z linka, też paradigmy studio, też wzmacniacz NADa z serii 35.. do wymiany:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przez ten fakt przejęcia innej spółki są takim idealnym partnerem? Czy przez to że mają jednego dystrybutora w Polsce?

Nie, ale zważywszy na to, że założyciel wątku lubi brzmienie PARADIGM'a (pisał, że kolumny są nie do ruszenia), to biorąc pod uwagę fakt, że oba urządzenia robi teraz jedna firma, zakładam, że robiąc wzmacniacz wzoruje się na tych samych wartościach (jakkolwiek subiektywne by one nie były), co przy produkcji głośników.

Być może zabrakło w moim wcześniejszym wpisie zwrotu: (...)idealnym partnerem dla Twoich głośników, nawet wg ich producenta.

Pozdrawiam.

Dopiero teraz zobaczyłem, że autor wątku ma Studio 20 v3, miałem okazje słuchać tego modelu ze wzmacniaczami NADa jakieś 5-6 lat temu (modele w granicach 3000-4000 PLN wtedy, nie pamiętam, które dokładnie, może C372 chyba jakieś BEE było na końcu, głowy nie dam) i dla mnie było zdecydowanie za dużo basu, nie wiem o ile przez ten czas zmieniło się brzmienie NADa, ale dla mnie po prostu było zbyt basowo i dlatego kupiłem wtedy wzmacniacz AMC 3050 (z głośnikami PARADIGM Monitor 3 v.4, na studio nie było jeszcze pieniędzy, ale słuchałem), dzisiaj mam Paradigm STUDIO 20v.4 i gram na wzmacniaczu AMC 3150, z NADem nie słuchałem, ale i tak kabelkami trochę bas musiałem uspokajać, a wersja v.4 Studio jest w moim odczuciu mniej basowa.

Jeżeli jesteś zwolennikiem mocnego, basowego grania (czyt. niekoniecznie krótki, kontrolowany bas), wtedy ANTHEM może jednak nie być tym, czego szukasz, po prostu trzeba posłuchać.

Ja NADa odradzam po prostu z powodu przesytu mało kontrolowanego basu.

Polpak jest też dystrybutorem AMC. Więc w temacie 4 w 1.

Wszystko się zgadza, ale ja moje pierwsze AMC + PARADIGM kupiłem jeszcze zanim zatrudniłem się w Polpaku i takie były moje subiektywne wrażenia, ale jak zwykle trzeba posłuchać samemu :)

amc to bliźniak nada, firma która z nada się wywodzi, niedawno słuchałem tego wzmaka gra podobnie jak nad

Może i bliźniak, ale jednak gra trochę inaczej (przynajmniej tak było te 5-6 lat temu), moim zdaniem w połączeniu ze Studio v3 jednak bas był lepiej kontrolowany przez AMC.

Nowy i taniej jak 5000zł.

Proponuje posłuchać Paradigma z Xindak XA-6800 SE cena koło 3500.

Może to zbieg okoliczności, ale Xindak też jest w dystrybucji Polpaku :)

Tu na forum pracownicy polpaku występują wyłącznie jako fani sprzętu będącego w dystrybucji tego dystrybutora.

Polecają ze szczerego serca bo wiedzą po prostu, że to świetne sprzęty.

To że przy okazji zniechęcają do wszystkiego innego, też o niczym nie świadczy - bo inne jest po prostu zawsze gorsze, a oni wiedząc o tym, odradzają ze szczerego serca, udaremniając nieudany zakup.

To że praktycznie każdy post zawiera linka do jakiejś pozycji polpaku - dodatkowa pomoc, nie trzeba szukać.

Dobrze, że jesteście.

Tu na forum pracownicy polpaku występują wyłącznie jako fani sprzętu będącego w dystrybucji tego dystrybutora.

To że przy okazji zniechęcają do wszystkiego innego, też o niczym nie świadczy - bo inne jest po prostu zawsze gorsze, a oni wiedząc o tym, odradzają ze szczerego serca, udaremniając nieudany zakup.

To że praktycznie każdy post zawiera linka do jakiejś pozycji polpaku - dodatkowa pomoc, nie trzeba szukać.

Dobrze, że jesteście.

Po pierwsze moją przygodę z PARADIGM + AMC zacząłem jeszcze zanim zacząłem pracować w Polpaku, więc zwolennikiem tego połączenia jestem z wyboru, a nie z nadania, po drugie rozmawiamy tutaj o wzmacniaczu do głośników PARADIGM STUDIO 20 v.3 - głośnikach, czy Ci się to podoba, czy nie, w dystrybucji Polpaku, więc siłą rzeczy będziemy je raczej dobrze znać (generalnie jako POLPAK) i możemy swoje dwa grosze dodać do dyskusji, a NADa odradzam nie dlatego, że to NAD i że nie mamy go w dystrybucji, nigdzie nie napisałem, że NAD gra źle i jest do d..., po prostu mi nie podoba się połączenie NAD'ów ze STUDIO v.3 z powodów opisanych przeze mnie wcześniej.

Nie sądzę, żeby takie dygresje miały w czymś pomóc założycielowi tematu, ja moje wrażenia z połączenia NADa ze STUDIO 20 v.3 opisałem, jeżeli Ty masz swoje, z miłą chęcią ich wysłucham i barca pewnie też, cała reszta to totalny Off-Top i trolling.

Dobrze, że jesteście.

Może wzieli przykład z jednego polskiego producenta kolumn :)

Pieniądze nie grają !

Generalnie NAD raczej odpada - mówię raczej bo znalazłem na allegro coś takiego. Jak nie pójdzie to zadzwonię do gościa i rozpoczniemy "negocjacje".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.