Skocz do zawartości
IGNORED

Acoustic Energy Aegis Evo 3 czy Acoustic Energy Aelite 2 ?

kamil109

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Które kolumny będą lepsze do metalu i rocku ? pokój ma 15 m2

Aegis Evo 3 moge kupic za około 850 zł, a Aelite 2 za 900 ze stendami.

Zalezy mi na dobrym dole, przestrzeni i w miarę dobrym wykopie. Wzmacniacz, kable i żródło będą wybierał po wyborze kolumn.

Witam.

EVO chyba będą za duże. Możesz mieć problemy z dudniącym basem.Raczej skłaniałbym się do aelite 2. To bardzo dobre kolumny. Fajnie grają z elektroniką NAD-a. Jest jeszcze nowa seria radiance. Warta zainteresowania(-:

Według mnie lepsze będą evo 3 - wszystko zależy od umeblowania pokoju(wytłumienia ) Wbrew pozorom evo nie są dużymi kolumnami, ponadto mają bdb bas, to znaczy nie dudni i buczy bez przeciągnięć . Podstawkowe Aelite grają dość silnym górnym basem, grają o wiele mniej liniowo , do tego przednia ścianka ma szerokość 23 cm, przy 19 cm - evo3 , czyli ustawione na krótszej ścianie(przeważnie lepsze efekty) zmniejszy rozstaw około 8 cm niż evo 3 , a to już jest sporo?!

?

Jaki wzmacniacz do 600 zł polecacie do tych AE Evo 3 ?

Jak lubisz zadziornie, bez zbędnego cackania poszukaj do nich Rotelka ra 01 lub wyzej ...jeśli wolisz aby dzwięk był bardziej utemperowany z pełniejszym basem to sprawdź Nad-a, radzę jednak posłuchać przed zakupem w docelowym pomieszczeniu:)

?

Słuchałem Evo3 z hk 675 oraz z marantzem. Z oboma b. fajnie, z marantzem pm 7000 jakby jaśniej, choć było to w innym pomieszczeniu już, więc porównianie nie do końca miarodajne. Z HK bas, dynamika były b. przyjemne.

Powrót po dłuższej przerwie...

U mnie Evo 3 doskonale się zgrały z musical fidelity e10. Generalnie raczej cieplejszy wzmacniacz z dobrą średnicą bym polecił.

Jakiego typu muzyki słuchałeś na tym wzmacniaczu ? jeżeli metalu i rocka to możesz opisać swoje odczucia ? :)

• 5 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.