Skocz do zawartości
IGNORED

IC XLR: Tara Labs ISM On board The One

p0is0n

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie "nagly" wysyp ww interkonektow XLR w ogloszeniach...czy to jest czesto podrabiany kabel (a jesli tak, to jak poznac oryginal), a moze Tara wypuscila cos nowego z tej serii i teraz wszyscy wymieniaja na nowe( lepsze?)..wie ktos?

A jak The One ma sie brzmieniowo do The Two?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

https://www.audiostereo.pl/topic/83250-ic-xlr-tara-labs-ism-on-board-the-one/

Taaa...

niewykluczone...testowałem ostatnio Tarę Air 1 series Two /wiem,wiem,nie dotyczy bezpośrednio zapytania/,ale wcześniej typowałem ten kabel jako swojego faworyta.Kabel owszem zagrał efektownie, albo raczej: efekciarsko i tyle .Także wyleczyłem się.

Nie widziałem jeszcze podrobionego The One.

Podrabia się najczęściej tanie kable, bo raz że większy popyt i łatwiej sprzedać, a dwa że audiofile mniej podejrzliwi.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Podrabia się najczęściej tanie kable, bo raz że większy popyt i łatwiej sprzedać, a dwa że audiofile mniej podejrzliwi.

JAK KABEL PODRABIANY-

TO NIE MA NIRVANY!!

Ten pierwszy raz,zawsze będzie...kwestia czasu.

To nie kwestia czasu, tylko opłacalności.

Zresztą, zawsze w razie wątpliwości można wysłać zdjęcia do Tary - zawsze odpowiadają.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość tomkly

(Konto usunięte)

Ale pytanie było jak wypada porównanie The One z The Two, a nikt się do tego nie odniósł. Wg mnie różnica jest, głównie w jeszcze większej otwartości i detaliczności The One. Ale porównywałem te kable dawno i generalnie żaden nie przypadł mi do gustu.

To nie kwestia czasu, tylko opłacalności.

Zresztą, zawsze w razie wątpliwości można wysłać zdjęcia do Tary - zawsze odpowiadają.

Interesujaca informacja, ciekawe jak na podstawie zdjecia sa w stanie powiedziec, co jest w srodku :) Jak bym mial zamiar podrabiac, to bralbym sie raczej za te drozsze - wiekszy zysk, a roboty pewnie podobnie.

Panowie, dzieki za info! Gdyby ktos jeszcze chcial cos dodac, to oczywiscie jest mile widziany

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Zależy jakie zdjęcia posiadasz. Podróbki nigdy nie są w 100% idealne i różnią się w szczegółach budowy wtyków, elementami wykończenia itd. Osoba która zna ich budowę zewnętrzną wychwyci to w mig.

Dokladnie Elb ,pozatym podrobki tary sa bardzo charakterystyczne i odrazu widac ze to fake , tuleje sa pokryte jasniejszym niebieskim kolorem, napis tara labs nie jest tloczony tylko malowany,podrobki nie posiadaja rowniez numerow seryjnych po zdjeciu nakretek powinny byc one widoczne ,w podrobkach ich nie ma.

Nie widzialem nigdy podrabianego the one ,the two czy 0,8 jezeli juz to seria air 1 air 2 te widzialem

pzdr.

Napisy na kablach tary nie są tłoczone, tylko wycinane laserowo. Teraz jeszcze tak numery seryjne wycinają (przynajmniej w tych droższych kablach) zamiast naklejek, więc naprawdę, odróżnienie od fake'a to nie problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.