Skocz do zawartości
IGNORED

Kable do testow dla doswiadczonych audiofrikow

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam w posiadaniu kable firmy Emotiva, zakupione za naprawdę małe pieniądze.

Chciałbym użyczyć je do uczciwego testu dla doświadczonego audiomaniaka, który opisze później swoje odczucia i porówna kabelki do innych markowych produktów.

Jeśli jest ktoś w stanie dokonać uczciwej i obiektywnej oceny może to być ciekawa wskazówka dla mniej zamożnych audiofili.

Dobrze gdyby była to osoba z Warszawy lub okolic z uwagi na koszt ewentualnej wysyłki w inne miejsce kraju.

Kable to:

1. X-Series Balanced XLR Cable - 1 para

2. X-Series RCA Cable - 1 para

To chyba Fr@ntzem sie skontaktuj.Fajne recenzje pisze.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

darekdz: jeżeli chcesz "obiektywnie" badać kable, lub cokolwiek innego, zadbaj o właściwe warunki początkowe. Już teraz udzieliłeś zbyt dużo informacji, by warunek ten został spełniony. Przyszłą recenzję, o ile taka nastąpi, mogę streścić Ci już teraz:

"Kable Emotiva zagrały nadspodziewanie dobrze, z zaskakująco dobrym - biorąc pod uwagę ich cenę - zróżnicowaniem basu / wypełnieniem średnicy / szczegółowością góry (niepotrzebne skreślić, zależy co się wciśnie recenzentowi na klawiaturze). Pozostałe aspekty były co najmniej poprawne. Przewody z wyższych zakresów cenowych zagrają lepiej, ale stosunek jakości do ceny nie będzie tak korzystny. Kable są ciekawą alternatywą dla osób poszukujących dobrego brzmienia za stosunkowo nieduże pieniądze, mogą śmiało konkurować z markami X, Y lub Z (dowolnie wybrane marki w podobnej lub niższej cenie, które recenzent widział kiedyś na oczy)."

Zresztą, co mi tam. Podrzuć, posłucham, napiszę więcej. Będzie uczciwie, z porównaniem do drutów markowych itp.

No i w W-wie ;)

Darku, myślę, że w Twoim nowym super zaadaptowanym pomieszczeniu - mógłby odbyć się test takich kabli. Zaproś forumowych kablomaniaków z Twojej okolicy - może być ciekawie.

Aaaa, jeszcze jedno: jeżeli kable pochodzić będą z mocno budżetowych zakresów cenowych, powiedzmy do 200 zł, to w "obiektywnej recenzji" wypadałoby się do czegoś przyczepić. Może to być eksponowanie syczących głosek wokalistek, zbyt luźno siedzące w gniazdach wtyki lub mechacąca się koszulka; tu repertuar ograniczony jest wyłącznie inwencją recenzenta ;)

Aaaa, jeszcze jedno: jeżeli kable pochodzić będą z mocno budżetowych zakresów cenowych, powiedzmy do 200 zł, to w "obiektywnej recenzji" wypadałoby się do czegoś przyczepić. Może to być eksponowanie syczących głosek wokalistek, zbyt luźno siedzące w gniazdach wtyki lub mechacąca się koszulka; tu repertuar ograniczony jest wyłącznie inwencją recenzenta ;)

Teo, albo bierzesz sie za robote na serio albo nie:) decyduj bo wszystko co piszesz jako przyklady nie ma nic wspolnego z obiektywizmem:) Wlasnie takiego testu nie chce.

Co za problem sprawdzic w sieci ile to kosztuje nawet gdybym nie podal faktu niskich kosztow zakupu.

Chodzi mi o naprawde uczciwy test a nie Ctrl+C Ctrl+V jak leci.

A ja mam nieodparte wrażenie, że ktoś po prostu się boi...

Na świecie jest masa chinoli tylko z tą różnicą że o emotiva nikt źle nie pisze ...

Z drugiej strony stanowiska szkoda czasu, wiem jak to zagra to czysta ignorancja tym bardziej, że to darekdz kładzie głowę na pieniek nikt inny...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szczerze nie czuję jak ma się to do tego co napisałem...

Nikt nic tu nie wzmacnia tylko mówi weź sam sprawdź daję Ci taką i możliwość i napisz co chcesz....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rochu Twoj wpis to istna porazka... sorry ale wlasnie o takich ludziach mowa powyzej...

Aby bylo jasne... Emotiva nie ma dystrybucji. Mozna to kupic tylko u nich. Nie mam nic z nimi wspolnego a chcialem miec jednak oni nie sa zainteresowani bo cena ma byc dla ludzi. Ja jestem tylko posiadaczem ich calego sprzetu i kabli.

Daje mozliwosc przetestowania czegos co nie jest w kraju dostepne. Normalnie "audiofil" rzucilby sie na taka mozliwosc z czystej ciekawosci. Obawiam sie jednak, ze potrzeba tu zbyt duzego dystansu i uczciwego podejscia aby opisac co sie widzi i slyszy. Moze lepiej nie bo legna w gruzach mity typu grajacy kabel zasilajacy:)

Oferta nadal aktualna dla czlowieka z klasa, co potrafi uznac i sie przyznac lub na poziomie skrytykowac...

P.S.

te kable nie siedza zbyt luzno w gniazdach - trudno je nawet w nie wcisnac:)

• Redaktorzy

Skoro zostałem wywołany do tablisy spokojnie mogę ww kabelków posłuchać i podzieliś się obserwacjami. O ile IC RCA (Neotech, Antipodes Audio, Audiomago, etc.) mam pod dostatkiem, o tyle na XLRa czekam (Nordost Heimdall powinien dotrzeć w ciągu tygodnia).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Skoro zostałem wywołany do tablisy spokojnie mogę ww kabelków posłuchać i podzieliś się obserwacjami. O ile IC RCA (Neotech, Antipodes Audio, Audiomago, etc.) mam pod dostatkiem, o tyle na XLRa czekam (Nordost Heimdall powinien dotrzeć w ciągu tygodnia).

Napisz prosze na pw kiedy i gdzie mozemy sie spotkac z kabelkami... jutro odpada...

• 1 rok później...

Napisz prosze na pw kiedy i gdzie mozemy sie spotkac z kabelkami... jutro odpada...

Przeciez ten caly 'test' to jakby przeciwienstwo tego do czego dazy Emotiva! Produkuja zupelnie budzetowy sprzet o niezlych parametrach ze niewielkie pieniadze (sprzedajac bezposrednio bez udzialu osob trzecich). Na razie nie sprzedaja 'kabelkow' co b. dobrze o nich swiadczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.