Skocz do zawartości
IGNORED

Fronty Klipsch F2 lub F20,Dali Concept 6 czy Klipsch RF 52

januszno

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko sie zgadza ale Onkyo NR 708 nie ma tylko skalowania do 4K ale to mi niepotrzebne poza tym ma wszystko a nawet wiecej bo ma Pre-Out a moge go kupić za 2800pln a 609 za 2500pln wiec niewielka różnica. Co do kolumn to będę wybierał z pośród tych : Dali Concept 6, Klipsh Synergy F2, Klipsh RF52 a może jak usłyszę duza różnice to droższe Dali Lektor 6 zobaczę .

• 2 lata później...

zaproponowane Klipsche mocno się różnią , przede wszystkim głośnikami basowymi 2x13cm vs 2x16cm vs 2x20cm

te kolumny mają sporą efektywność i grają bardziej efektowo niż Dali , te z kolei bardziej łagodnie

wg mnie F-2 , pośrednie i starczą do tego pokoju

musisz odsłuchać najlepiej i to na swoim ampli

też mam 609 - Onkyo

a który z tych głośników ma głośniki basowe 2x20cm. Z tego co sprawdziłem to Klipsche rf 20 to 2x13.3cm a f2 i f20 to 2x16.5cm. I pytanie: co zmienia różna wielkość tychże głośników niskotonowych??

Brak precyzji w wypowiedziach. Woofery 20cm mają Klipsch Synergy F3 / F30 oraz Klipsch Reference RF-82.

Większe przetworniki dają pełniejsze i mocniejsze brzmienie na większej powierzchni. Poruszają większą ilość powietrza. Tworzą większe ciśnienie akustyczne. Powachluj się kartą kredytową i dla odmiany zeszytem A4. Będziesz czuł różnicę.

Dlatego polecane są do dużych pomieszczeń. Z większej odległości na 40m2 poczujesz to co kolega na 18m2 z wooferami 16,5cm

Gdyby wystarczyły małe przetworniki to subwoofery miałyby głośniczki po 13''. Sam litraż skrzynki i bassreflex to nie wszystko.

Miałeś na myśli 13 cali czy 13 cm?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.