Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do łupania

Gość zbyniu 360

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

witam mam pytanie jakie kolumny do lupania sie nadaja moze altusy gdzie dzwiek chcialbym zeby wychodzil z pokoju na zewnatrz czy altusy sie nadaja do tego. kwota jaka chce przeznaczyć to 200zł.A może coś polećicie innego.

https://www.audiostereo.pl/topic/83069-kolumny-do-%C5%82upania/

W zasadzie kazde kolumny nadaja sie do łupania tylko zalezy w co łupiesz i z jaką siłą(tu ważną rolę odgrywa twardość i wytrzymałość obudowy), a jak kolumny wyniesiesz z pokoju to i dzwięk wyjdzie z pokoju :)

brawo ! kolejny wyśmienity wątek na audiostereo ! jest fajnie

Jest wręcz zajebiście...

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Mam dla Ciebie złą wiadomość - za 200 zł dobrego łupania nie będzie ! Za 200 zł łupanie będzie bardzo byle jakie. Niegodne prawdziwego audiofila - łupacza. Za ok. 600 zł trafiają się Cerwin Vega - one już się nadają ...

Altusy są wręcz stworzone do tego typu zabawy, potrafią nieźle zdenerwować sąsiadów a już nie wspomnę o sobie która je w tej chwili słucha.

Połącz jeszcze te Altusy np. z Diorą WS-504 i na pewno będziesz zadowolony :).

Wbrew pozorom głośnik 30cm o ile dobrze pamiętam w Altusach 140 nie miał tak bardzo duże basu jak by to się mogło wydawać to już JBL TLX-45 miały o wiele mocniejszy bas pomimo że miały mniejsze głośniki :), pozdrawiam.

>>>pascal2009,

"...Altusy są wręcz stworzone do tego typu zabawy, potrafią nieźle zdenerwować sąsiadów a już nie wspomnę o sobie która je w tej chwili słucha..."

Podejrzewam, że po Twojej radzie przestępczość w okolicy zamieszkiwanej przez posiadacza Altusów może znacząco wzrosnąć.

Tu masz zestaw do łupania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Podejrzewam, że po Twojej radzie przestępczość w okolicy zamieszkiwanej przez posiadacza Altusów może znacząco wzrosnąć.

Co kolega miał na myśli pisząc ta wypowiedź?, ja na napisałem tylko to co sądzę o tych kolumnach.

Moje zdanie jest takie że te kolumny nadają się tylko do tzw. imprez, swoim dźwiękiem nie prezentują niczego nadzwyczajnego wręcz przeciwnie potrafią tylko męczyć przy dłuższym słuchaniu w szczególności wysokie tony które wręcz piszczą a niskie tony grają jak by głośniki były zamontowane w jakiś karton.

Druga sprawa osoby decydujące się na serie Altus można zazwyczaj podzielić na dwie grupy, pierwsza to osoby które kupują wyżej wymienione kolumny ze względów sentymentalnych bo są to kolumny Made in Poland, zazwyczaj starsze osoby, oraz druga grupa to osoby które szukają kolumn za niską cenę które narobią jak największego rumoru.

I dobrze wiem co piszę sam już miałem okazję sprzedać dwa zestawy Tonsil Altus 110 oraz jeden zestaw 140, jedne 110 sprzedałem właśnie starszej osobie która chciała mieć nasz produkt a kolejne dwa zestawy osobą które chciały osiągnąć jak największy bas za niskie pieniądze.

Przem Panów, Altus 140, już kawał historii, czy jak sobie nabede, to w końcu mi zestaw zagra? Bo te japonske to jakies take bez barwy som....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) te będą dobre, już nie raz łupnęły :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) te będą dobre, już nie raz łupnęły :D

Klasyczna reakcja audiofili po nieudanych odsłuchach ... zagrały poniżej oczekiwań !

Ukryta Zawartość

Zbyniu, ale to chcesz teściowej kupić te Altusy stoczterdziestki, czy tym sąsiadom teściowej? Chesz żeby Altusy 140 wykończyły teściową (spokojnie - wykończą), czy wolisz żeby to sąsiedzi przez ścianę ją wykończyli (też wykończą)?

Do łupania najlepszy jest bejsbol i beczka po lepiku. Teściowa się wyżyje, sąsiedzi będą bić brawo i pełne szacunku ukłony, a czasem nawet policja przyjedzie posłuchać. Jeżeli teściowa jest audiofilem purystą, to proponuję dwie beczki czyli wersja stereo. Na pewno zyska sobie szacun w okolicy.

Mam dla Ciebie złą wiadomość - za 200 zł dobrego łupania nie będzie !

Nieprawda,bo widziałem w biedronce dziadka do orzechów za 89 złotych.....ten to łupie jak wściekły))

Za 200 zł można kupić, dobrą do łupania kolumn, siekierę ;-)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Siekiera za 2 stówy? Ale rozbój!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.