Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SA15S1 i sluchawki

lolo989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam CD Marantza SA 15S1 i zamierzam sie zaopatrzyc w jakies dobre Sluchawki do sluchania wieczorem. jesli chodzi o sluchawki to juz jestem zdecydowany na Senki HD 598. teraz moje pytanie jak to sie zgra bez wzmacniacza sluchawkowego. odtwarzacz ma wbudowna regulacje sily ale czy to oznacza ze ma jakis maly wzmacniacz sluchawkowy?? jesli mozecie opiszcie co powinno sie znajdowac w zestawie CD + Sluchawki

Dzieki za odp :)

https://www.audiostereo.pl/topic/83062-marantz-sa15s1-i-sluchawki/

Budujac zestaw sluchawkowy musisz miec przynajmniej 2 komponenty: zrodlo i sluchawki. Jedno juz masz, teraz kupisz sluchawki i...zobaczysz czy potrzebny jest Ci wzmacniacz sluchawkowy. Ja mam sa8003 marantza i akg k702. Bez wzmacniacza tez to gra, natomiast ze wzmacniaczem gra lepiej. Musisz tylko sprawdzic czy roznica jaka bedzie z marantza i ewentualnego wzmacniacza jest warta np tego 1000 zl.

Witam posiadam CD Marantza SA 15S1 i zamierzam sie zaopatrzyc w jakies dobre Sluchawki do sluchania wieczorem. jesli chodzi o sluchawki to juz jestem zdecydowany na Senki HD 598. teraz moje pytanie jak to sie zgra bez wzmacniacza sluchawkowego. odtwarzacz ma wbudowna regulacje sily ale czy to oznacza ze ma jakis maly wzmacniacz sluchawkowy?? jesli mozecie opiszcie co powinno sie znajdowac w zestawie CD + Sluchawki

Dzieki za odp :)

Mam nadzieję, że decyzję zakupu tych słuchawek dokonałeś po odsłuchu.

brzmienie słuchawek denon powinno się spasować z tym marantzem ( miałem i próbowałem z ATH W5000 ale z nimi było słabe wysterowanie na basie i zbyt jasny dzwięk ale bez tragedii ) i powinno to dość fajnie grać - senki bym sobie odpuścił bez bardzo dobrego wzm. ponieważ są zbyt trudnym obciążeniem jak na "dziurki" w cd'kach ale zawsze możesz próbować

Miałem Hd595 z mojego Marantza grały świetnie , trochę rozjaśniał te dość łagodne słuchawki i dawał więcej basu , tylko że uważaj na pękanie pałąka w 598 i 595 bo dźwiękowo to one chyba się minimalnie różnią .

brzmienie słuchawek denon powinno się spasować z tym marantzem ( miałem i próbowałem z ATH W5000 ale z nimi było słabe wysterowanie na basie i zbyt jasny dzwięk ale bez tragedii ) i powinno to dość fajnie grać - senki bym sobie odpuścił bez bardzo dobrego wzm. ponieważ są zbyt trudnym obciążeniem jak na "dziurki" w cd'kach ale zawsze możesz próbować

Potwierdzam SA-15S1 bardzo dobrze się zgrywa z Denonami D5000. Tak w ogóle to wyjście słuchawkowe tego modelu jest bardzo dobre. Wiem bo mam bezpośrednie porównanie do Grahama Slee Solo. Jeszcze lepiej grają modyfikowane D5000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.