Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia z odsłuchu Technicsa sl-pg770d

dzidawro

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem sobie tego cd-eka i mimo wielu dziwnych komentarzy gra na przyzwoitym poziomie!!! porównywałem go z harmanem hd 750 i wypadł całkiem całkiem nie było słychać diamentralnych różnic tylko zdacydowany minus dla harmana za cd-ry tragedia!!! a to jest większa moja kolekcja!!! gra na moim sprzęciku z całkiem zseroką sceną bas jest punktualny a wysokie całkiem przyjemne!!! kabelki troszkę ociepliły jego dzwięk i jest jak za taką kasę naprawde godny polecenia mimo wielu negatywnych komenyarzy na ten temat gdzie osoby czasami nie słuchają a są oczytani i tyle!

Moim zdaniem SL-PS770d jest lepszy od SL-PS7. Niestety byl tez drozszy. W swojej cenie oferuje na pewno dzwiek na b.przyzwoitym poziomie - jedyny mankament to slyszalne zaostrzenie i chropowatosc wysokich tonow. Niestety lekkie syczenie i 'rozbicie' dzwieku przy najwyzszych wokalach jest slyszalne.

CD-ma tez pewna humorystyczna opcje - regulacje poziomu wyjsciowego - 12 dB - moim zdaniem, przy takim zakresie regulacji nie powinno w ogole byc.

ale te wysokie tony można troszkę kabelkiem uspokoić;-) ja mam dwa audioquesty coperhead-y i dzwięk się troszkę poprawił mi ten cd-ek pasuje za tą cenę jest godny polecenia

CD 770D jest dobrym cdkiem, w brew temu co mozna powiedziec o wzmakach tej firmy, podaje linka z recenzja i opiniami na jego temat...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Testowana jest tam wersja A czyli wczesniejsza, ktora i tak wypadla calkiem dobrze, D to juz lepsze kondy Sanyo i TaKeh.

Chyba nawet Tobie polecalem tego CD, dobrze zrobiles ze kupiles sobie go, za te pieniazki wszystkie Yamahy, HK, Onkyo, sie po prostu kryją...

Niestety SL-PS770D jest slabszy od PS7, gdyz ten ma remastering i fabrycznie jest zrobiony na AD-kach, ale i cena odpowienio wyzsza.

pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jestem posiadaczem SL-PS770D (przechodziłem również przez SL-PS7) i powiem szczeże,że 770D jest znacznie lepszy! Wprawdzie w ciągu tygodnia przerobiłem nieco zasilanie dodając filtry potem bocznikując kondensatory w torze audio i zamontowałem BB 2604 ale od samego początku jego dźwięk bardziej mi się podobał:)

Remastering jest formą obróbki dźwięku wraz ze sztucznym dodawaniem wyższych częstotliwości (powyżej 20kHz) więc ja wole zostać przy starym,lepszym SL-PS770D:)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

dzidawro -> tak, da sie, ale nigdy nie beda naprawde dobre. Chociaz, zeby posluchac lepiej trzeba juz zaplacic troche wiecej. Trzeba pamietac, ze to CD kosztowalo pare lat temu 1200 PLN - Meridiana 588, albo Ikemi sie z niego nie zrobi. Najsilniejsza strona tego CD jest srednica. W niektorych systemach SL-PS770D moze byc troche 'za spokojny' jak na moj gust.

Wszystko byłoby fajnie gdyby nie ceny. Chyba właściciele komisów nas czytają i biorą ostatnie pozytywne wypowiedzi na temat Technicsa do serca. Dzisiaj miałem chwilę czasu i przeleciałem parę komisów. Na moje zapytanie dlaczego Technicsy są najdrozsze właściciel odpowiedział "...bo ładnie grają i są najlepiej wykonane... no i się nie walą...". To chyba mówi samo za siebie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.