Skocz do zawartości
IGNORED

Wharfedale Diamond 9.4 albo co?

Czeski_film

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czytałem, że Wharfedale Diamond 9.4 są dobrym rozwiązaniem, jeśli chodzi o stosunek ... bardzo niskiej ceny do jakości:)

Co o nich sądzicie, ewentualnie, czy moglibyście polecić jakieś inne fajne podłogówki w cenie do 1500 zł? Może Energy CF-30?

https://www.audiostereo.pl/topic/83037-wharfedale-diamond-94-albo-co/

Witam!

Czytałem, że Wharfedale Diamond 9.4 są dobrym rozwiązaniem, jeśli chodzi o stosunek ... bardzo niskiej ceny do jakości:)

Co o nich sądzicie, ewentualnie, czy moglibyście polecić jakieś inne fajne podłogówki w cenie do 1500 zł? Może Energy CF-30?

Używane z wyższej półki. Monitor Audio, Magnat. Cokolwiek. Na pewno będzie lepsze. Miałem do czynienia z 10-tkami. Porażka. To niby 9-tka. Ale raczej też szału nie ma.

Też radziłbym używane, w tej cenie nowa kolumna gra bardzo przeciętnie, bardzo mało detali. Jeżeli nie chcesz kolumny z lat 70/80, to wybierz sobie kilka współczesnych modeli(z wyższej pólki niż diamond9.4) i szukaj uzywanych z gwarancją na allegro, często można trafić coś ciekawego. Tu masz np. jakąś aukcje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przypuszczam że pójdzie za mniej niż 1000 - czyli 2 razy taniej niż nowe. Na pewno zagra lepiej niz te wharfedale. Poczytaj troche, posłuchaj i nie podejmuj decyzji pochopnie. Pamiętaj też o doborze pod kątem wzmaczniacza. Celuj właśnie w magnaty, monitory, cantony, KEFy(tylko poczytaj o ich lekkim basie),nawet jbl(chociaż trzeba uważać - często są w słabym stanie) a także najnowsze wharfedale z serii 10,(10.6) jeżeli jakoś Ci przypadła ta firma.Ale niżej to nawet nie masz co patrzeć, lepiej już odrestaurować altusa i będzie to samo...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

biją na łeb te wafle

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może biją - ale ofery która podałeś są bardzo słabe - nowe Audio Academy kosztują 1400, a cena używanych to 1200, Dynaudio które podałeś to podstawki, a acousic energy(które uważam za przeciętne) są od handlarza, który jest handlarzem i handluje, i nie wie dokładnie co kupuje i sprzedaje, więc to troche nie pewna oferta.Radziłbym szukac u prywatnych sprzedawców, a nie handlarzy, na miejscu założyciela wątku zainteresowałbym się tymi magnatami. Pozdrawiam

Witam!

Ja z kolei z innej beczki kompletnie niż koledzy nade mną :) Poleciłbym Ci odsłuch, dość mało szczerze mówiąc znanej marki, Roth Audio. Oli 4. Głośniki mile mnie zaskoczyły w klasie budżetowej.

A nawet znalazłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowe roth audio kosztują 1800, czyli ponad budzet, a używanych się nie znajdzie, bo to mało znana kolumna. Ale to prawda, gra nieźle, chociaż w tej cenie niektóre modele są lepiej wykonane. A jaki masz wzmacniacz?(Czeski Film)

Też kupując kolumny napaliłem się na wafle kilka lat temu (świetne testy w prasie, etc.). Mieli akurat je w Saturnie, więc sobie wziąłem kilka płyt, pojechałem w sobotę zaraz po otwarciu i miły pan z obsługi zostawił mnie z tymi gratami. Słucham sobie i niby wszystko ok, poprosiłem chłopa żeby mi przełączył zestaw na jakieś, jbl 80 chyba, cantony, elac i magnaty, które stały też obok i nagle przy tych ostatnich vs wafle jakby ktoś koce zdjął z kolumn :-))) Podziękowałem i wiedziałem już co chcę no i mam do dziś :-) A już byłem bliski kupienia bez odsłuchów! Najlepiej posłuchać, chyba ze płacisz kilka stówek i stać Cię na wywalenie kasy.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Witam, ja swoje Wharfy 9.1 kupilem za 60 funtow teraz przesiadlem sie na Eposy m15.2 (doradzil mi je kolega z forum za co dziekuje) kosztowaly 210 funtow i to jak niebo z ziemia. Widze ze na alle sa te eposy ale po 2000 pln.

Chodzi mi tylko o to gwoli scislosci zebys poczytal forum i poszukal uzywanych z wyzszek polki tak jak to koledzy radza a jak masz okazje posluchac roznych to jeszcze lepiej.Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.