Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Wraca Onkyo Grand Integra M-510 w wielkim stylu, widziałem że Parantulla "wygrzebał" już tego smoka w styczniu 2014, niestety link do aukcji oczywiście nieaktualny, więc nie wiem za ile było to cudo wystawione wtedy, dziś kosztuje jedyne 45 000 zł-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ale "oczka" to ma naprawdę piękne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Kolos waży aż 73 kilogramy - nawet worek cementu jest lżejszy."

Samo to daje średnicę na poziomie HiEnd. O głębokości sceny nie wspomnę - głębokość sięga stu kilogramów na metr odległości od kopułki (wysokotonowej) :)

"Dziś można ją mieć u siebie w domu za ponad 40000 złotych. To kwoty, za które można dziś kupić nowe, hi-endowe końcówki mocy. Ba, można też za takie pieniądze kupić niezłe auto lub wysłać dziecko na studia za granicę. Ale właściwie po co... Samochód prędzej czy później się zepsuje, a dziecko pewnie i tak wpadnie na pomysł, aby robić w życiu coś innego. Może więc lepiej kupić sobie taki kawał vintage'owego wzmacniacza?"

rozczulające...po co wozić sobie tyłek furmanką, albo kształcić bachora, który i tak okaże się niewdzięcznikiem, albo i bękartem, a może i jedno i drugie...lepiej kupić sobie trzydziestoletni piecyk...:)))

Ten częstochowski klub miłośników vintage zawsze podaje ceny z kosmosu, zastanawia mnie ile tego sprzedają.

Tu Onkyo za 5000 $

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam tej koncowki nie slyszalem, ale zapewne nikt z was tez jej nie slyszal. 40tys za pelnoletni sprzet wydaje sie duzo ale to nie jest pierwszy lepszy sorzet z wystawki

tu bardziej śmieszą opisy sprzedającego i jego bajkopisarstwo...swoją drogą nawet jeśli sprzęt jest wybitny, to na pewno nie jest dziś wart takich pieniędzy...

Wraca Onkyo Grand Integra M-510 w wielkim stylu, widziałem że Parantulla "wygrzebał" już tego smoka w styczniu 2014, niestety link do aukcji oczywiście nieaktualny, więc nie wiem za ile było to cudo wystawione wtedy, dziś kosztuje jedyne 45 000 zł-

Ukryta Zawartość

Pamiętam tą aukcję. Wtedy sprzedawał ktoś inny, ale pierwsze zdjęcie jest zakoszone z tamtej aukcji. Było to wystawione za 25 lub 28kz dokładnie nie pamiętam.

Ten częstochowski klub miłośników vintage zawsze podaje ceny z kosmosu, zastanawia mnie ile tego sprzedają.

Też nie mogę się nadziwić. Są dwie opcje, albo sprzedają to niedoświadczonym emerytom, którzy nie mają pojęcia co to internet. Albo na pytanie "Ile Pan upuści z tej ceny" odpowiadają że 50%.

Ukryta Zawartość

To powinno się raczej znaleźć w temacie "Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe" ;))

do słuchania Radia Maryja albo oglądania Tv Trwam klimat idealny:)

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

do słuchania Radia Maryja albo oglądania Tv Trwam klimat idealny:)

A mi to się bardziej kojarzy z TVN 24 podobna tandeta

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy się tu zachwycać? wielki, ciężki kloc, ta firma nigdy nie robiła dobrze brzmiących wzmacniaczy ta końcówka też pewnie dupy nie urwie. Wygląd i elitarność robi swoje +40kzł do ceny końcowej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy się tu zachwycać? wielki, ciężki kloc, ta firma nigdy nie robiła dobrze brzmiących wzmacniaczy ta końcówka też pewnie dupy nie urwie. Wygląd i elitarność robi swoje +40kzł do ceny końcowej...

Cena jest za wysoka to fakt . Za te pieniądze jak ktoś lubi sprzęt z historią kupi lepsze klocki . Tylko się tak zastanawiam sam słuchasz na delikatnie mówiąc budrzecie z epoki a tak łatwo oceniasz to Onkio

Edytowane przez kawosz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Kolejny teoretyk...40 kafli za 24 letni sprzet moze faktycznie sie wydawac spora kwota...bo spora czesc osob uprzedzona do sprzetu uzywanego boi sie o awarie.

Sprzet tej klasy sie nie psuje i prawdopodobnie przezyje wspolczesne "hajendy" w jej cenie.

Edytowane przez Bumpalump

Te Onkyo waży więcej nawet od najwyższego Sony więc zagra iście hajendowo.

Za tyle to można mieć nowego Mac'a MA8000. Szkoda słów...

Za tyle można złożyć z używanych kilku letnich klocków zajebiste stereo...

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Te Onkyo waży więcej nawet od najwyższego Sony więc zagra iście hajendowo.

Za tyle można złożyć z używanych kilku letnich klocków zajebiste stereo...

73 kilo by nie zagrało?? Kilogramy Sony liczy się inaczej , Sony nikt nie przebije :)))

IMG_0457.jpg

Pewnie hegli, musicali, coplandow i roksanow...

40 k to przegięcie nie zaklinaj rzeczywistości . Jak masz trochę pojęcia to złożysz dobry zestaw za 40 k . Z uwagi na elitarność tego sprzętu 20 k wydawało by się rozsądną ceną . Ja jednak wolał bym kupić Pioneera exclusive lub matantza Model 300DC ,

Edytowane przez kawosz

Staram sie wam przekazac, ze nie znajac sprzetu i jego możliwości ciezko okreslac jego wartosc.

Ukryta Zawartość

Co nie zmienia mojego zdania że lepiej kupić pioneera lub marantza .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kawosz

No ładne to Onkyo jest gra pewnie też wybitnie z tym polemizować nie mam zamiaru . Tylko to nie jest kultowy sprzęt . A za tą kasę możesz mieć na pewno nie gorsze brzmienie i do tego uznany sprzęt ze światową renomą . A jak już się bawić w vintage to wolę swoje propozycje

Ale nawet niech będzie te 20 tysi to niektórzy i tak wola sobie nakupic nalesnikow od mf, cabridge, coplanda, roksana

Pomijając wszystko, łącznie z tym jak ten wzmacniacz może faktycznie brzmieć,

to sam chyba przyznasz, że inaczej się wydaje "niech będzie te 20 tysi" a inaczej się wydaje 40 tysi :)

Co innego, gdyby w grę wchodził wydatek 2 tysięcy albo 4 tysięcy, za które i tak gówno dzisiaj można kupić,

ale 40 kawałków, to już jest konkretna kasa, której wystarczy na zakup zdrowej fury i pary dobrych kolumn,

a przy dobrych wiatrach jeszcze na jakiś wzmacniacz do tego zostanie, dlatego trochę inaczej się liczy takie kwoty,

zwłaszcza w kontekście zakupu wiekowego sprzętu, o którym nic nie wiadomo, poza tym, że jest duże i ciężkie.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ja osobiście nie dal bym nawet 20, przy takiej kasie watpie ze roznica jakosci jest warta takich pieniędzy, ale tak jak mowie ja tego nie sluchalem.

Edytowane przez Bumpalump
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.