Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli nie było ;)

Ukryta Zawartość

co to za znalezisko ten bazarowy kabel?

Bazarowy kabelek, a właściwie sznurek z napisem Monster Cable za 25 zł. Na poprzedniej aukcji udało się nawet temu Panu sprzedać taki pseudo firmowy kabelek. Jak widać sama nazwa firmy działa jak magnes, a przecież to ewidentna podróbka.

Grupa Użytkownicy

Postów 262

Rejestracja 21.12.2009

Napisano wczoraj, 20:07

A komu by się chciało podrabiać monstera ? :)

nie przesadzaj, Monster kiedyś miał kilka w miarę grających kabelków głośnikowych jak i interkonektów

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

nie przesadzaj, Monster kiedyś miał kilka w miarę grających kabelków głośnikowych jak i interkonektów

Nadal ma. Nie jest u nas popularny, ale dla amerykanów to ważna firma. Robi też świetne kondycjonery. A ich kable mają dobrą relację ceny do jakości.

Bardzo ciekawe membrany....

Ukryta Zawartość

A te Polarisy czemu tak drogo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ludzie są dziwni...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przecierałem oczy ze zdziwienia - ta chyba jakiś żart :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz kiedy giełdy pikują w dół, stare audio okazuje dobrą lokatą. Jeszcze pół roku temu można je (polarisy 300) było kupić za połowę ceny. Na jakiej lokacie ma się 100% zwrotu za taki okres? Jak tak dalej pójdzie to okolice czerwca - lipca 2011, cena osiągnie 2000 zł jak nic :)

Drugim absurdem allegro są dzielone technicsy - cena wywindowana do takiego poziomu, że 15-20 letnie plastikowe zabawki kosztują po 2-3 tysiące. Więcej niż kosztowały nowe.

Bańka pod tytułem wintyż rośnieeeeee...

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Drugim absurdem allegro są dzielone technicsy - cena wywindowana do takiego poziomu, że 15-20 letnie plastikowe zabawki kosztują po 2-3 tysiące. Więcej niż kosztowały nowe.

Bańka pod tytułem wintyż rośnieeeeee...

Kolega ma taki. Ze złotym „ekranem” w którym są wskaźniki. Ma go od chyba 20 lat. Dźwięk pasujący do nazwy. Nie mógłbym tego słuchać. Ale sentyment to sentyment. Najbardziej bawią mnie wpisy typu: „parametrów nie bedę opisywał, znawcy wiedzą o co chodzi, prawdziwy high-end”. Najgorsze, że ofiarą entuzjazmu dla wszelkiego vintydżu padają też naprawdę dobre klocki z tego okresu, ginące w masie „hajendów”.

Przecierałem oczy ze zdziwienia - ta chyba jakiś żart :)

„Polak potrafyyy!!”/ Głośniki typu CDR 40x i Kaczątko oraz maskownice typu Party :) :) :) czym to poklejone? Kolo musi być wesołym luzakiem :) Nie miałbym odwagi czegoś takiego wystawić.

I jeszcze jak zobaczyl 15zl wycofal aukcje z dopiskiem awaria, żal.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

I jeszcze jak zobaczyl 15zl wycofal aukcje z dopiskiem awaria, żal.

Nie 15 PLN a 78 PLN. A poza tym dlaczego nie doceniacie wyobraźni artysty który dopieścił tak te kolumny? ;)

Jeżeli ktoś jest z W-wy, i szuka tanich podłogówek:

Ukryta Zawartość

Za 500 zł trudno o coś lepszego.

Ukryta Zawartość

Kupiłem ostatnio wzmacniacz, oto link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , wpłaciłem kaskę błyskawicznie i do tej pory nie mam wzmacniacza. Zażądałem dowodu nadania paczki, pani twierdzi, że zgubiła. Oto jeden z jej ostatnich maili:

WITAM DOSZEDŁ WZMACNIACZ NAD BO NIE MOGĘ ZNALEŻ POKWITOWANIA ALBO

WYSŁALAM KOMUS 2 SZTUKI NA JEDEN ADERS LUB PACZKA ZAGINEŁA POZDRAWIAM

SERDECZNIE CZEKAM NA EMAILA

Podaje nicka z allegro kombinatorki - bozena195111. Teraz mailuje mi, że chce zwrócić mi kasę. Czy jak odda mi kasę, to mogę zgłosić do centrum sporów, że zostałem oszukany, czy popij wodą, jak to najlepiej rozegrać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Boleck

Może za jakiś czas zrobi Ciebie w jajo. Chciałbym aby zablokowali jej konto. Chętna do oddania kasy zrobiła się dopiero wtedy kiedy powiedziałem, że zgłaszam sprawę do allegro.

Edytowane przez Boleck

Może za jakiś czas zrobi Ciebie w jajo. Chciałbym aby zablokowali jej konto. Chętna do oddania kasy zrobiła się dopiero wtedy kiedy powiedziałem, że zgłaszam sprawę do allegro.

Nie zablokują jej konta. Zapomnij. Jak chce Ci oddać kasę, to bierz i się nie zastanawiaj.

Nie zablokują jej konta. Zapomnij. Jak chce Ci oddać kasę, to bierz i się nie zastanawiaj.

Jak wyżej, bierz kasę :)

Co nie zmienia faktu, że taką sytuację należy zgłosić za pomocą formularza. Sprzedawca powinien wtedy dostać ostrzeżenie. Trzy ostrzeżenia = blokada konta.

Wystaw jej neutrala z opisem sprawy. Sporu wszcząć już nie możesz. Jak zwróci kasę oczywiście.

Zdajesz sobie sprawę, że wystawiając negatywa albo neutrała narażasz się na "odwet" w postaci negatywa? Nic nie znaczy, że zachowałeś się w porządku i błyskawicznie wpłaciłeś forsę. Jak się baba uprze... ;)

Jeżeli ktoś jest z W-wy, i szuka tanich podłogówek:

Ukryta Zawartość

Za 500 zł trudno o coś lepszego.

W Elblągu w jednym lombardzie stoją takie nówki za 349zł i nikt nie chce

Ukryta Zawartość

W Elblągu w jednym lombardzie stoją takie nówki za 349zł i nikt nie chce

Okazja. Kup i wystaw na allegro - zarobisz. Te z aukcji już się sprzedały.

Na ebay.com jest parka JBL 4350. Sprzedaje je gość, który bezinteresownie pomagał mi ściągnąć drivery na projekt klona który swego czasu próbowałem zrobić i zanim zacząłem odsprzedałem. Może wysłać do Polski. Tu jest ogłoszenie:

Ukryta Zawartość

Wg. moich obliczeń cena końcowa z dostarczeniem kolumn do Warszawy, vatem i sratem wyniesie pomiędzy 48-63k PLN w zależności od wynegocjowanej kwoty zakupu. Okazja to to nie jest, drogo też nie. Taki nasz europejski rynek staroci JBL.

Ukryta Zawartość

ILE? O ja pierdziu.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Na ebay.com jest parka JBL 4350. Sprzedaje je gość, który bezinteresownie pomagał mi ściągnąć drivery na projekt klona który swego czasu próbowałem zrobić i zanim zacząłem odsprzedałem. Może wysłać do Polski. Tu jest ogłoszenie: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140612505329&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123#ht_606wt_1139

Wg. moich obliczeń cena końcowa z dostarczeniem kolumn do Warszawy, vatem i sratem wyniesie pomiędzy 48-63k PLN w zależności od wynegocjowanej kwoty zakupu. Okazja to to nie jest, drogo też nie. Taki nasz europejski rynek staroci JBL.

Licytacja zaczyna się od $1325, czy to znaczy, że według Ciebie dobije do około $10-15k

Edytowane przez Tubatoon
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.