Skocz do zawartości
IGNORED

DENON 3310 + Acustic Energy Aelite 3 lub MA RX8

marcopolo77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Podobnie jak większość osób odwiedzająych to forum stoję przed dylematem wyboru sprzętu odpowiedniego do moich potrzeb i możliwości finansowych:

Po wstępnej lekturze kilku postów oraz odsłuchu kilku zestawów moja uwaga ogniskuje sie wokół kilku rozwiązań.

Generalnie chciałbym zdecydować sie na AV kina domowego, ze względu na chęć ograniczenia liczby pudełek i pilotów... i chęć uniwersalizmu urządzeń:

Paradoksalnie zależy mi jednak na dobrym stereo tego sprzętu, ponieważ w większości będzie od służył do słuchania muzyki...

Zależy mi na możliwości korzystania z radio internetowego oraz plików z domowej sieci.

Mój pokój posiada wymiary jakieś 6 na 4 ok 25 m2.

Muzyka ulubiona to Rock alternatywny typu Placebo, Radiohead, Coldplay ze wskazaniem na to pierwsze ;-), ale poza tym słucham po trosze wszystkiego....

Zależy mi na dobrym energetycznym basie, który odda to, co słyszę na koncertach Placebo... ;-) jeśli to wogóle możliwe w domu ... ;-) kiedy sąsiedzi są na wakacjach ;-)

Zastanawiam sie nad aplitunerami DENON i ONKYO,

Znalazłem dobrą ofertę na AVR DENON 3310 za ok. 3 tys. W przypadku ONKYO chciałbym coś z podobnej półki cenowej tylko by nie był gabartowo większy od TV ;-).

Druga sprawa to kolumny:

Z odsłuchu najbardziej spodobały mi sie Monitor Audio RX8, tyle tylko, że były podłączone do wzmacniacza stereo NAIM.

Brzmiało to bardzo dobrze i zapewne chciałbym coś zbliżonego mieć u siebie w domu... ;-)

Jeden kolega swoim postem na forum zainspirował mnie do zainteresowania głośnikami Acustic Energy Aelite 3, niestety ich dostepność jest ograniczona i nie miałem okazji do osobistego odsłuchu...

Chodzi o pewne dobre sugestie by nie poruszać się wśród sal odsłuchowych jak we mgle tylko wybrać kilka rozwiązań optymalnych dla moich potrzeb posłuchać i dobrze wybrać....

W związku z powyższym chcialbym prosić bardziej doświadczonych kolegów o podpowiedzi i inspiracje w doborze odpowiedniego sprzętu dla mnie....

z góry dziękuję za podpowiedzi i pomoc

Ale jak grało ze wzmacniaczem Naima - to nic dziwnego że grały extra.

Z Ampli 310 - takiego odlotu nie będzie.

Ale też rozumiem że mają grać nie tylko stereo ale przedewszystkim w kinie.

A do jakiej ceny mają być kolumny i w jakiej konfiguracji ?

W torze audio znacznie ciekawszym rozwiązaniem byłby wybór amplitunera Harman/Kardon AVR-360. Niestety nie ma on gniazda RJ45. Wbrew wielu opiniom, moim zdaniem H/K świetnie się komponuje z serią RX, w razie wątpliwości zapraszam na odsłuch. Ewentualnie pozostaje Yamaha, RX-V1067, która spełniłaby wszelkie Twoje wymogi. Również spisuje się, moje skromne zdanie, znacznie ciekawiej w trybie stereo aniżeli Denon.

Co do głośników, przedział cenowy w którym poszukujesz jest bardzo bogaty. Jest wiele modeli wartych odsłuchu i zainteresowania. Z Yamahą rewelacyjnie brzmi MA RX, Paradigm. Zwróciłbym również Twoją uwagę na głośniki marki KEF z serii Q, mianowicie Q700.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dziękuje za informacje dodam że przedział cenowy jaki chciałbym przeznaczyć na te zakupy to:

fronty ok. 5 tys. Na razie chcę kupić same frony i centralny.... potem dokupię resztę do 5.0

Amplituner ok. 3 tys.

Odsłuchiwałem serię Monitor Audio RX, jako pierwszą, ale brakowało im energii zwłaszcza w basach.... po odsłuchu serii RX brzmiały przy tych drugich bardzo kiepsko...

KEF`y były dobre w utworach unplugged, wysublimowane ale mało dynamiczne brzemienie...

Jeśli chodzi o Amplitunery H/K to brakuje w nich karty sieciowej, na której mi zależy... To rozwiazanie bardzo przyszłościowe.... przypuszczam, że większość muzyki bedzie teraz w ten sposób udostępniana...

Natomiast YAMAHA ...hm... muszę posłuchać.... Odsłuchiwałem jakiś niższy model i niczym nie przyciągnął mojej uwagi, ale być może ten jest zdecydowanie lepszy... muszę odsłuchać....

W przypadku DENONA model 3310 można kupić już za 3 tys., co jest atrakcyjne, choć nie jestem pewien czy model z przed 3 lat nie jest już zbytnio przestarzały?

Co natomiast myślicie o serii Acustic Energy Aelite 3 ???

Nie jest tak ładnie wykończona jak MA RX8, ale podobno świetnie brzmi?

Czy ktoś korzysta z tych głośników?

Czym najlepiej je zasilać?

Z góry dziękuję za rady i opinie...

Jeszcze jedno chciałbym dodać....

Dobrze by było gdyby ten Amplituner posiadał tzw. pre out, tak by w razie czego można było podłączyć tego NAIMA... kiedyś ... ;-)

AE Aelite 3 to kolumny prawie pod każdym względem lepsze (przetworniki,uniwersalność i jakość brzmienia) od MA RX8 a do tego nowe można kupić już poniżej 3 tysi (prywatny import z UK).

Za Monitor Audio z polską gwarancją trzeba zapłacić 70% ceny polskiego dystrybutora (dziwna polityka - specjalnie zawyżona cena wyjściowa, żeby klient cieszył się, że zrobił taki "świetny" interes).

AE Aelite 3 to kolumny prawie pod każdym względem lepsze (przetworniki,uniwersalność i jakość brzmienia) od MA RX8 a do tego nowe można kupić już poniżej 3 tysi (prywatny import z UK).

Za Monitor Audio z polską gwarancją trzeba zapłacić 70% ceny polskiego dystrybutora (dziwna polityka - specjalnie zawyżona cena wyjściowa, żeby klient cieszył się, że zrobił taki "świetny" interes).

Dokładnie tak podejrzewałem, ale jeszcze nie maiałem okazji przekonać sie o tym osobiście dlatego pytam tych co słuchali...

Witam, posiadam AE 3 wraz z Nad 355 i Nad 515. Grają świetnie i też tak wyglądają.Wybierając je odsiałęm dziesiątki innych kolum w tym zestawie cenowym. Jak chcesz to napisz do mnie na gg bądz napisz maila. Odpowiem chetnie na wszelkie pytania z tego względu, gdyż sam szukałem o tych kolumnach informacji a w necie mało co znalazłem. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam, posiadam AE 3 wraz z Nad 355 i Nad 515. Grają świetnie i też tak wyglądają.Wybierając je odsiałęm dziesiątki innych kolum w tym zestawie cenowym. Jak chcesz to napisz do mnie na gg bądz napisz maila. Odpowiem chetnie na wszelkie pytania z tego względu, gdyż sam szukałem o tych kolumnach informacji a w necie mało co znalazłem. Pozdrawiam

Osobiscie tez odsluchiwalem wiele kolumn przed zakupem. Rowniez mialem RX8, DALI IKON 7 czy nawet EPOS M22i. Z nich najlepiej graly EPOSy. Pozniej postanowilem jeszcze odsluchac AE Aelite 3 i Radiance 3. Na szczescie facet z allegro nie robil problemow (wrecz przeciwnie) i wyslal mi je na odsluch. Te glosniki jak za ta cene po prostu sa genialne. Przynajmniej u mnie sprawdzily sie znakomicie. Takie nadmuchane reklama MA RX8 dosc powaznie zostaly osmieszone przez AE. Trudno powiedziec w czym sa lepsze bo jest tego az nadto. Poczawszy od neutralnej swietnej gory pasma po gleboki konkretny basik. Z perspektywy czasu zalowalbym bardzo gdybym kupil cokolwiek co sluchalem wczesniej.

Osobiscie wybralem Radiance 3 (ok 1000zl drozsze - choc mozna sie dogadac :) ). Po prostu byly brzmieniowo warte dolozenia tego tysiaka.

Amplituner na ktorym grywam to CA 650R. Zaimponowal mi zdecydowanie na tle konkurencji. Z Radiancami gra genialnie. Nie polecam Onkyo ani Yamahy. Jezeli jeszcze chcialbys na amplitunerze sluchac muzyki stereo to CA 650R kompletnie demoluje reszte. W moich warunkach gral nawet lepiej niz Arcam AVR500 ktory jest znacznie drozszy. Cambridge nie wszystkie produkty ma tak dobre ale akurat amplituner maja swietny.

POLECAM !!

PS.

Glosniki AE praktycznie potrafia zagrac z kazdym wzmacniaczem. Po prostu nie maja sztucznie wyostrzonej gory pasma jak niestety wiekszosc kolumn w podobnej cenie. Nawet z niskimi bardzo ostrymi modelami Cambridge Audio potrafily zagrac a to juz prawie zakrawa o cud ;) Swietnie gra z NADami, NAIM'ami, Creekiem czy Shenga'mi. Na razie mniej wiecej to przerobilem. Obecnie graja u mnie z NADem ale zastanawiam sie nad odsluchem interesujacego klocka Sheng YA A203 MKII

Osobiscie tez odsluchiwalem wiele kolumn przed zakupem. Rowniez mialem RX8, DALI IKON 7 czy nawet EPOS M22i. Z nich najlepiej graly EPOSy. Pozniej postanowilem jeszcze odsluchac AE Aelite 3 i Radiance 3. Na szczescie facet z allegro nie robil problemow (wrecz przeciwnie) i wyslal mi je na odsluch. Te glosniki jak za ta cene po prostu sa genialne. Przynajmniej u mnie sprawdzily sie znakomicie. Takie nadmuchane reklama MA RX8 dosc powaznie zostaly osmieszone przez AE. Trudno powiedziec w czym sa lepsze bo jest tego az nadto. Poczawszy od neutralnej swietnej gory pasma po gleboki konkretny basik. Z perspektywy czasu zalowalbym bardzo gdybym kupil cokolwiek co sluchalem wczesniej.

Osobiscie wybralem Radiance 3 (ok 1000zl drozsze - choc mozna sie dogadac :) ). Po prostu byly brzmieniowo warte dolozenia tego tysiaka.

Amplituner na ktorym grywam to CA 650R. Zaimponowal mi zdecydowanie na tle konkurencji. Z Radiancami gra genialnie. Nie polecam Onkyo ani Yamahy. Jezeli jeszcze chcialbys na amplitunerze sluchac muzyki stereo to CA 650R kompletnie demoluje reszte. W moich warunkach gral nawet lepiej niz Arcam AVR500 ktory jest znacznie drozszy. Cambridge nie wszystkie produkty ma tak dobre ale akurat amplituner maja swietny.

POLECAM !!

PS.

Glosniki AE praktycznie potrafia zagrac z kazdym wzmacniaczem. Po prostu nie maja sztucznie wyostrzonej gory pasma jak niestety wiekszosc kolumn w podobnej cenie. Nawet z niskimi bardzo ostrymi modelami Cambridge Audio potrafily zagrac a to juz prawie zakrawa o cud ;) Swietnie gra z NADami, NAIM'ami, Creekiem czy Shenga'mi. Na razie mniej wiecej to przerobilem. Obecnie graja u mnie z NADem ale zastanawiam sie nad odsluchem interesujacego klocka Sheng YA A203 MKII

reklama dźwignią handlu...

tak się dziwnie składa że sprzedajesz akurat te Aelite, Radiance, suba Aelite, CA 650R, Shengye, Nada i może coś tam jeszcze co zdążyłeś w swoich postach polecić, podobnie robisz na innym forum

być może piszesz prawdę i masz dobre intencje ale zaufania tego typu opiniami i działalnością nie wzbudzasz zupełnie

Ukryta Zawartość

Użytkownik od: 2003-04-19 05:40:16 (ostatnio logował się: 2011-05-26 04:49:01, akurat zdążyłeś skrobnąć posta ;)

Ukryta Zawartość

MA to dobry interes nawet za oficjalną cenę, za 70% to świetny interes

a polityka tej marki nie różni się niczym od innych, zniżki to kwestia tylko i wyłącznie sklepu i ich zejścia z marży, oficjalnie nie można sprzedawać poniżej ceny ustalonej u dystrybutora, zajrzyj sobie na porównywarki cenowe

MA to dobry interes nawet za oficjalną cenę

Nikt nie kupuje Ma w oficjalnej cenie!!!

W ubiegłym tygodniu dzwoniłem do jednego z warszawskich sklepów - na allegro RX8 wystawiają za za ponad 5.5 koła, a już podczas rozmowy telefonicznej zjechali do 3.8tysia - pewnie gdyby pojechałoby się z kasą zeszliby z ceny jeszcze trochę...

Te max 70% to jest normalna cena (przynajmniej za MA) - (nie tylko ten)sprzedawca przyznał, że na TEJ firmie marża jest największa...

a niech będzie najwyższa, skoro mimo tej marży ich stosunek stosunek jakości do ceny nadal wygląda bardzo dobrze na tle konkurencji... tzn oczywiście poza tonsilem, STX, wiadomo ;)

a cena za nowe kolumny w takim upuście to świetna okazja... swoje BX6 kupiłem mniej więcej z takim i to uważam był doskonały interes, tym bardziej że na przestrzeni ostatnich paru lat okazyjnie przesłuchałem praktycznie każde popularne budżetowe marki do 3k i lepszych (przynajmniej wg moich preferencji brzmieniowych) wg mnie się nie kupi (z nowych, sporych podłogówek), choć pewnie są jakieś wyjątki mniej znanych marek

interesował mnie zestaw do kina 5.0 więc w grę wchodził tylko nowy sprzęt, cały zestaw z dipolami, centralem i bx6 wyszedł mnie <4k, gdybym miał możliwość wyboru dziś, zapłaciłbym i wyższą kwotę bo jest tego wart, to ja oceniam realną wartość kolumn za pomocą ucha, a nie dystrybutor ;)

a niech będzie najwyższa, skoro mimo tej marży ich stosunek stosunek jakości do ceny nadal wygląda bardzo dobrze na tle konkurencji... tzn oczywiście poza tonsilem, STX, wiadomo ;)

a cena za nowe kolumny w takim upuście to świetna okazja... swoje BX6 kupiłem mniej więcej z takim i to uważam był doskonały interes, tym bardziej że na przestrzeni ostatnich paru lat okazyjnie przesłuchałem praktycznie każde popularne budżetowe marki do 3k i lepszych (przynajmniej wg moich preferencji brzmieniowych) wg mnie się nie kupi (z nowych, sporych podłogówek), choć pewnie są jakieś wyjątki mniej znanych marek

interesował mnie zestaw do kina 5.0 więc w grę wchodził tylko nowy sprzęt, cały zestaw z dipolami, centralem i bx6 wyszedł mnie <4k, gdybym miał możliwość wyboru dziś, zapłaciłbym i wyższą kwotę bo jest tego wart, to ja oceniam realną wartość kolumn za pomocą ucha, a nie dystrybutor ;)

don111 z tego co widze jestes absolutnym wyznawca marki MA. Zreszta nie pierwszy raz widze Twoje ochy i achy na temat tych kolumn. Generalnie MA nie jest najgorsza marka - sa po prostu przecietni. Odsluchiwalem nawet serie Gold z serii GS (juz teraz starsza). Zaden z tych glosnikow mnie nie przekonal. Oczywiscie przy zakupie calego kina ponizej 4k to jest to chyba optymalny zestaw bo wowczas na polu boju zostaja jeszcze wieksze "gnioty". Nie mniej czasami warto dolozyc.

Co do napedzania biznesu drogi kolego mam to w dooop.... . Po prostu kolo wysyla sprzet na testy dlatego interesuje sie tym co on posiada. Nie robi problemow i gra gitara. Wazne dla mnie jest glownie jak to gra a nie ile dostalo gwiazdek czy tez co pisza w prasie. Teorie spiskowe pozostaw sam sobie. Wyglada to tak jakby ktos obrazil Twoj swiety glosnik i zaczynasz sie jezyc ...

Swoja droga oczywiste jest ze MA u nas sprzedaje sie chyba procentowo najlepiej w calej europie. Najwieksze marze powoduje ze dostajemy nimi "w tarz" na starcie w kazdym salonie. Niestety uszy pucha troche jak sie porowna je z na prawde konkretna konkurencja. Od MA RX6/8 (lepsze od tych BX) juz znacznie ciekawiej graly EPOSy M22i. Swietnie graly Xaviany - piekna sprawa. Tutaj jednak glosniki z dobrym basem kosztuja kolo 10k. Idealnym kompromisem bylo wlasnie AE.

Mozesz bronic ich zebami i pazurami - po prostu dla mnie MA to zwykly przecietny i bez wyrazu glosnik. Suche twarde brzmienie. Byc moze pod Twoje ucho sa idealne - tego nie moge kwestionowac. Pytanie tylko czy sluchales EPOSa, Xaviana albo AE. Przypuszczam ze nie masz za bardzo pojecia jak te marki graja w porownaniu z MA.

Zreszta sam zalozyciel watku Marcopolo stwierdzil ze MA graly kiepsko. Jak widzisz nie jestem odosobnionym przypadkiem. Na szczescie spoleczenstwo z tego co widac bardziej zaczyna drazyc temat a nie kupuja w ciemno glosnikow ktore ladnie wygladaja z niezla marza ;)

nie jestem żadnym wyznawcą MA a już na pewno nie MA RX, posiadam BX, RX nigdy nie rozważałem i nie uważam że grają lepiej, tylko inaczej i to co opisujesz bardziej pasuje do nich a nie do niższej serii, ale mniejsza z tym

Eposy znam, lepsze oczywiście, tylko to mniejsze kolumny, Xaviany ? nie ta cena, im mniejsze kolumny w tej samej cenie tym lepsze, to normalne, można kupić małe podstawkowce w cenie dużych podłogówek, o jakości wspominać nie trzeba

porównuje się odpowiedniki wielkościowe w zbliżonej cenie...

odnośnie tego kim jesteś, dla mnie oczywiste że jesteś Avesomeavatar z Allegro, czas logowania tam i posta na forum o nietypowej porze Cię zdradził

na forum audio.pl pod swoim własnym nickiem też piszesz często w tych godzinach ;)

miej świadomość że nie wszystkim się podoba to w jaki sposób reklamujesz to czym akurat handlujesz

Witam czy koledzy mieli możliwość odsłuchu Yamaha Soavo 1 mam możliwość zakupu za 4500 nowych i się łamię? Jak wychodzą w konfrontacji z MA RX8?

Witam czy koledzy mieli możliwość odsłuchu Yamaha Soavo 1 mam możliwość zakupu za 4500 nowych i się łamię? Jak wychodzą w konfrontacji z MA RX8?

jeszcze jedno jak duża różnica brzmieniowa jest pomiędzy MA RX 8 a MA GS 60?

jeszcze jedno jak duża różnica brzmieniowa jest pomiędzy MA RX 8 a MA GS 60?

Soavo nie slyszalem wiec tutaj Tobie nie pomoge. Jednak prawda jest taka ze Yamaha raczej wybitnych kolumn nie robi ... Co do Monitor Audio to jest tak ze kolejna seria gra lepiej od poprzedniej - to akurat jest slyszalne. Problem z GS60 jest taki ze nawet po ostrych znizkach sa zdecydowanie za drogie jak na to co soba oferuja.

Don widze ze jak sobie cos ubzdurasz to nie ma zmiluj ... Rozumiem ze w tej godzinie pisze tylko jeden czlowiek w polsce. Proponuje zmienic tabletki albo lekarza ... Nic wiecej nie mam do dodania. Zapewne fakt ze sluchales EPOSa czy XAVIANa to tez jakis omam - heh choc moze lepiej w to nie wnikac . Z jednym z tego calego zamieszania sie zgodze. MA BX sa na tyle tanie ze mimo tego jak graja sa dosc ciekawym wyborem. Natomiast seria RX oraz GS ma juz na tyle mocnych konkurentow ze wypadaja w bezposrednim starciu czesto gesto dosc blado ... Finito

Soavo nie slyszalem wiec tutaj Tobie nie pomoge. Jednak prawda jest taka ze Yamaha raczej wybitnych kolumn nie robi ... Co do Monitor Audio to jest tak ze kolejna seria gra lepiej od poprzedniej - to akurat jest slyszalne. Problem z GS60 jest taki ze nawet po ostrych znizkach sa zdecydowanie za drogie jak na to co soba oferuja.

Don widze ze jak sobie cos ubzdurasz to nie ma zmiluj ... Rozumiem ze w tej godzinie pisze tylko jeden czlowiek w polsce. Proponuje zmienic tabletki albo lekarza ... Nic wiecej nie mam do dodania. Zapewne fakt ze sluchales EPOSa czy XAVIANa to tez jakis omam - heh choc moze lepiej w to nie wnikac . Z jednym z tego calego zamieszania sie zgodze. MA BX sa na tyle tanie ze mimo tego jak graja sa dosc ciekawym wyborem. Natomiast seria RX oraz GS ma juz na tyle mocnych konkurentow ze wypadaja w bezposrednim starciu czesto gesto dosc blado ... Finito

Do tej pory mam cały zestaw WHARFEDALE EVO i gra to jako tako, czas jednak na zmiany ku lepszemu. Dla mojej żony liczy się wygląd więc szukam kompromisu.

Do tej pory mam cały zestaw WHARFEDALE EVO i gra to jako tako, czas jednak na zmiany ku lepszemu. Dla mojej żony liczy się wygląd więc szukam kompromisu.

Wharfedale faktycznie szalu nie robia. Choc prawde mowiac sa zdecydowanie to glosniki budzetowe i w takiej skali nalezy je rozpatrywac ... Pytania sa nastepujace: Co zamierzasz zmienic w systemie audio (tylko kolumny ?), czy sluchasz muzyki przez wzmacniacz czy amplituner i ogolnie jaka muze sluchasz ? Nastepna sprawa jakie masz pomieszczenie i co w kolumnach akceptuje zona ;)) Ostatnia sprawa ile chcialbys przeznacz na zmiany ?

Słucham głównie popu, jazzu (przeważnie ballady). pokój jakieś 24 metry częsciowo otwarty na kuchnie 12 metrów 1/4 długości dłuższej ściany. Sprzęt w większości wykorzystywanty będzie do kina domowego. Mam obecnie amplituner Onkyo 905 plus bluray 807. Co do wygladu to raczej napewno kolumny w okleinie naturalnej. Mogę przeznaczyć na system 5.1 wraz z subwoferem maksymalnie 16-18 tyś.

Na razie do wymiany tylko kolumny plus kable.

Słucham głównie popu, jazzu (przeważnie ballady). pokój jakieś 24 metry częsciowo otwarty na kuchnie 12 metrów 1/4 długości dłuższej ściany. Sprzęt w większości wykorzystywanty będzie do kina domowego. Mam obecnie amplituner Onkyo 905 plus bluray 807. Co do wygladu to raczej napewno kolumny w okleinie naturalnej. Mogę przeznaczyć na system 5.1 wraz z subwoferem maksymalnie 16-18 tyś.

Na razie do wymiany tylko kolumny plus kable.

Kwote masz delikatnie mowiac nie wybredna heh ;) Powiem tak po pierwsze nie szalej z kablami. Tutaj nie zyskasz za wiele a mozesz wydac tysiace zlotych zupelnie bez sensu.

Osobiscie polecam Tobie po pierwsze przy takiej kwocie kupic wzmacniacz i polaczyc z tym Onkaczem za pomoca sekcji PRE OUT. Oczywiscie trzeba zwrocic uwage aby wzmak mial taka mozliwosc. Masakra mala jest podlanczanie kolumn za powiedzmy 15k do amplitunera Onkyo 905 ktore w audio gra po prostu slabo (onkyo 905 po pierwsze ma maniere grania skrajem gornego pasma a po drugie ma bardzo slaba separacje instrumentow - co powoduje zlanie calej sceny). Jedynym amplitunerem ktory jako tako gra w stereo to jest Cambridge 650R ale o tym juz pisalem wyzej. W Twoim przypadku bralbym jednak wzmaka. Chociazby cos za 2/3 tys zlotych. Powiedzmy ze okablowanie 1000zl to zostaeje Tobie max 14k na kolumny (caly zestaw 5.1). Moze Don sie bedzie czepial ale polecam caly zestaw AE Radiance 5.1. W sumie pewnie zaplacisz niecale 10tys (choc pewny nie jestem) ale za jakosc takiego zestawu moge reczyc. Monitor Audio RX czy GS uwierz ze wypadnie slabiej. Jezeli nic sie nie zmienilio to moze nawt uda sie Tobie zrobic jakis odsluch w domu. to dodatkowe 2/4 tys mozesz dolozyc do jeszcze lepszego wzmacniacza lub dokupic pelnoprawny odtwarzacz CD.

Genralnie jednak proponuje zestawienie wzmak + glosniki niz same glosniki do amplitunera. Wydajac taka pokazna juz sume uzyskasz nieporownywalnie lepszy efekt na takiej konfiguracji niz przy samym amplitunerze.

Nie odwiedzałem tego forum od jakiegoś czasu, a tu dyskusja rozgorzała na dobre...

Zdaje sobie sprawę, że wielu forumowiczów jest jednocześnie sprzedającymi... i osobiście mnie to nie razi ani przeszkadza... Marketing w internecie to przyszłość handlu...

Wracając do dyskusji i opinii.

Niestety nadal nie mogłem osobiscie sie przekonać jak też świetnie grają AE Aelite 3, natomiast z tych, które słuchałem najlepiej grały MA RX8.

Jeśli AE zagrają lepszym basem to pewnie je kupię..., chociaż moja kobieta upodobała sobie wykończenie MA RX8.

Seria MA BX na moje ucho zagrała słabo, brakowalo tym kolumnom polotu... troche sucho twardo energicznie, ale nie energetycznie...., Brakowało tego basu, który zabrzmiał w RX8.

Natomiast odnośnie amplitunera to CA 650 pewnie odpadnie ze względu na brak gniazda LAN i dostępu do sieci...

Jeśli to możliwe i nie trzeba wybierać to chciałbym amplituner KD z dobrym stereo...,

jeśli nie ma takich w cenie do 4 tys. to może być amplituner dobry w KD w przeciętnej cenie ale z PRE OUT i LAN + wzmacniacz stereo....

Zastanawiam sie na DENON serii 22 lub 33...., ONKYO 609 lub 709, YAMAHA 1067 lub 2067, może jakiś MARANTZ...

Nie wiem, który byłby najlepszy z MA RX8 lub AE Aelite 3

jeżeli Ci się nie spieszy to słyszałem, że na jesieni mają się pojawić 3 nowe amplitunery Cambridge Audio z obsługa sieci (nie wiem czy wszystkie)

Jeśli byłyby warte czekania to bym zaczekał.... czy są już jakieś pra premiery gdzieś?

niestety na dzień dzisiejszy nie znam żadnych szczegółów ;-/

Cambridge przyjelo taktyke szczegolowych informacji krotko przed premiera (miesiac). Faktycznie ma sie pojawic model 751R ale z tego co widze nie ma wejscia LAN ? Za to jest USB ;)

Ukryta Zawartość

Byc moze wyjda inne modele CA amplitunerow ale osobiscie nie wiem czy to prawda. Cambridge nigdy nie wypuszczalo tyle modeli jednogo sprzetu na raz. Podobno maja byc dwa . Jeden tanszy okrojony a drugi full wypas. Ten 751R na pewno do okrojonych nie nalezy ;) Wiec na pewno bedzie jakis model tanszy. Czy wydadza cos jeszcze lepszego od 751R. Hmm moze ale watpie.

Sluchaj a nie lepiej kupic 650R i do tego bardzo dobrze wykonane urzadzenie CA NP30 ? Generalnie przy takim tandemie masz optymalna jakosc. Mialem NP30 na testach i przyznam ze spisywal sie rewelacyjnie. Gral jakosciowo troche gorzej od LINNa za 10k ;) ale za to latwosc konfiguracji i intuicyjnosc NP30 jest perfekcyjna. Do tego cena okolo 2k. Prawdopodobnie nowy amplituner cambridge nie bedzie wiele tanszy niz ten aktualny + to urzadzenie. Warto to przemyslec.

Co do Aelite/ Radiance umow sie na odsluch w domu. Jak pisalem wyzej gosc normalnie do mnie wyslal kolumny - nie stwarzal problemow.

Ukryta Zawartość

Cambridge przyjelo taktyke szczegolowych informacji krotko przed premiera (miesiac). Faktycznie ma sie pojawic model 751R ale z tego co widze nie ma wejscia LAN ? Za to jest USB ;)

Ukryta Zawartość

Byc moze wyjda inne modele CA amplitunerow ale osobiscie nie wiem czy to prawda. Cambridge nigdy nie wypuszczalo tyle modeli jednogo sprzetu na raz. Podobno maja byc dwa . Jeden tanszy okrojony a drugi full wypas. Ten 751R na pewno do okrojonych nie nalezy ;) Wiec na pewno bedzie jakis model tanszy. Czy wydadza cos jeszcze lepszego od 751R. Hmm moze ale watpie.

Sluchaj a nie lepiej kupic 650R i do tego bardzo dobrze wykonane urzadzenie CA NP30 ? Generalnie przy takim tandemie masz optymalna jakosc. Mialem NP30 na testach i przyznam ze spisywal sie rewelacyjnie. Gral jakosciowo troche gorzej od LINNa za 10k ;) ale za to latwosc konfiguracji i intuicyjnosc NP30 jest perfekcyjna. Do tego cena okolo 2k. Prawdopodobnie nowy amplituner cambridge nie bedzie wiele tanszy niz ten aktualny + to urzadzenie. Warto to przemyslec.

Co do Aelite/ Radiance umow sie na odsluch w domu. Jak pisalem wyzej gosc normalnie do mnie wyslal kolumny - nie stwarzal problemow.

Dodatkowe pudełko odpada. Nie widzę sensu kupowania oddtwarzacza sieciowego, skoro można mieć to w amplitunerze...

Dochodzę do wniosku, że najlepszym rozwiazaniem będzie średniej klasy apmlituner kina, ale koniecznie z LAN i Pre OUT...

Do tego osobny wzmacniacz stereo...

Co proponujecie w takiej konfiguracji?

Oczywiście przy opcji kolumn MA RX8 lub AE Aelite 3...

Ukryta Zawartość

informacje dotyczącą 3 nowych modeli mam z dość pewnego źródła, ale ręki sobie za to uciąć nie dam ;-)

a co do specyfikacji 751R...jak ty to człowieku znalazłeś??? widać za cienki w "szpiegowaniu" jestem ;-)

a tak bardziej na serio...zauważcie, że pdf jest datowany na grudzień 2010...i na końcu jest tekst

This is a pre-production communication. Design and specifications are therefore subject to change. Not for use outside the Cambridge Audio distributor network.

więc wszystko się jeszcze może zdarzyć

Chciałbym jeszcze zapytać znających sie na rzeczy forumowiczów

co sądą to tym kombajnie DENON S-5BD?

Ukryta Zawartość

Cena jest w sumie atrakcyjna....

Nie wiem tylko czy posiada dostęp do internetowych stacji radiowych i pracy jako odtwarzacz sieciowy. Co prawda dysponuje LAN em, ale nie jestem pewiena jak jest z funkcjonalnością?

Myślę o tym urządzeniu jako amplitunerze tylko do Kina Domowego do którego poszukałbym jeszcze osobnego wzmacniacza stereo...

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.