Skocz do zawartości
IGNORED

podłączenie Bi-ampling w Onkyo TX-SR609

Maciejosss

Rekomendowane odpowiedzi

dziś podłączyłem przednie kolumny frontowe jako Bi-amping

efekt wg mnie , to minimalnie lepiej grające wysokie tony , troszeczkę lepsza przestrzeń i szczegółowość oraz troszkę jakby większy basik

w sklepie w którym kupowałem amplituner sprzedawca podpowiedział , że w ten sposób zyskam ok 10W na głośnik basowy , bo wysokotonowiec mniej więcej tyle zabiera

teraz pozostaje zabawa w kable , bo póki co to mam podłączone do frontowych kolumn przewody 2x2,5mm z miedzi beztlenowej - Technokabla osobno do basu i wysokich tonów

jakie polecili byście kable dostępne w rozsądnej cenie , głownie do basu - długość to ok 2x2m ?

a może są takie kable 2x4mm2 +2x2,5mm2 w jednym ?

zamierzam się troszkę pobawić dźwiękiem , z którego i tak jestem bardzo zadowolony a może się też troszkę polepszy

Słuchałem ONKYO TX-SR 609 w bi-ampingu z JAMO S 606 (Fakt kolumny średnie) - różnica nie wyczuwalna choć na dole były kable Profigold a na górze Monitor Atmos Silver 195. Sam ocenisz ale chyba nie warto pakować się w drogie kable.

Witam,

Polecam Ci Kimber Kable 12TC.Świetny kabel z mozliwością do bi-ampingu.

Pozdrawiam,

jacekf

ja także walczę z tym u siebie i nie wiem czy słyszę różnice:( muszę zrobić ślepy test.

Słuchałem ONKYO TX-SR 609 w bi-ampingu z JAMO S 606 (Fakt kolumny średnie) - różnica nie wyczuwalna choć na dole były kable Profigold a na górze Monitor Atmos Silver 195. Sam ocenisz ale chyba nie warto pakować się w drogie kable.

na początek podłączyłem "zwykłe"kabelki i usłyszałem minimalną różnicę dlatego zastanawiam się przede wszystkim nad zwiększeniem średnicy przewodu do głośnika niskotonowego na 4mm2 zamiast 2,5mm2 oraz lepszej jakości do wysokotonowca , a u mnie mam małą odległość i wystarczy 2x po 2-2,5mb

co do Jamo 606 o ile ładnie grają to są właśnie "średnie" kolumny

Naprawdę wydaje mi się że przy tej klasie sprzętu ciężko będzie stwierdzić czy występuje jakaś różnica. Próbowałem eksperymentować z bi-ampingiem przy wzmacniaczu Pioneer Ax10i i tez mi się wydawało że coś tam niby uległo poprawie choć znajomy już tego nie słyszał a ucho ma bardziej wyczulone. Chyba lepiej w coś innego zainwestowac te pieniążki.

Ja mam podłączone Onkyo 805 w biampingu i różnica jest słyszalna.

Najpierw miałem na górę Resona, dół Qed silver XT. Było OK ale zmieniłem dół też na Resona i jest zdecydowanie lepiej.

po dzisiejszym odsłuchu ( nie ukrywam że troszkę głośniejszym ) mogę śmiało napisać ,że zarówno basu jak i wysokich tonów jest zdecydowanie więcej niż było i kolumny zyskały też na czystości dźwięku , a kable jak już pisałem mam do obydwu wejść po 2,5mm2 z miedzi beztlenowej , nie jakieś tam super markowe ale nasze Krajowe Technokabla ( pewnie też są dobre )

docelowo zastanawiam się nad takim :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub o podobnych może i lepszych parametrach ( wygląd jak dla mnie jest ciekawy , ale nie wszystkim zapewne może się spodobać )

lub coś w cenie max 20zł/1mb ( 12zł + 8zł np , bo za bardzo przepłacać nie chcę )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Uważaj z tą zabawą dzwiękiem, bo jak już w to wpadniesz to po uszy, a z tego nie ma wyjścia:D

Nie obraż się że napiszę wprost, ale amplitunery AV ,a w moim odczuciu zwłaszcza Onkyo to porażka w stereo.

Mam Yamahę 630RDS, która w kinie gra gorzej od Twojego Onkyacza z racji technologii procesora jaka była w tamtych latach ale w stereo gra dużo lepiej, a mimo to gdy podpiąłem przez jej pre jakiś najtańszy wzmak stereo (sony f235r?) to złapałem sie za głowę jaka dzieli ją przepaść w dżwięku na jej niekorzyść między nią, a tym niskim modelem sony.

Piszę to ja, ktoś, kto kiedyś kupując pierwszy w życiu amplituner Onkyo 505SE nie wierzył w bajki o słabej grze amplitunerów av w stereo, a teraz zdziecinniał chyba i ten dogmat potwierdza:D

Posta nie piszę złośliwie, aby Ci ubliżyć(wiem, że chwalisz sobie 609) ale , żeby powiedzieć Ci, że jak chcesz bawić się dzwiękiem to za Johnymbravo powtarzam wykorzystaj to, że ma pre out a da Ci to 100 razy lepszy efekt niż mniej lub więcej odczuwalne zmiany w dzwięku jakie czynią zabawy w bi ampingi i w kabelki.

Wykluczając końcówki mocy amplitunera dasz taki power filmom i koncertom, że Ci szczęka z zawiasów wypadnie

Sprawdzone niezmyślone

pozdrawiam serdecznie

Nie obraź się że napiszę wprost, ale amplitunery AV to porażka w stereo.

To jest jeden z nie wiedzieć skąd funkcjonujących mitów. Otóż niekoniecznie i nie każdy. Dobry amplituner zagra dobrze w każdym trybie. Kiepski zagra źle również w każdym.

Witam

Uważaj z tą zabawą dzwiękiem, bo jak już w to wpadniesz to po uszy, a z tego nie ma wyjścia:D

Nie obraż się że napiszę wprost, ale amplitunery AV ,a w moim odczuciu zwłaszcza Onkyo to porażka w stereo.

dotychczas miałem amplituner podstawowy Panasonica SA-HE75 i zmiana na Onkyo 609 była bardzo znacząca

w kinie po prostu bajka , wszystko zaczęło grać inaczej - lepiej oczywiście , łącznie z subem który gra jakby 2x mocniej

w stereo po włączeniu kilku ustawień , ale bas i treble dalej na "0" , dźwięk przerasta moje oczekiwanie , owszem w pure direct zawsze będzie płasko i przy cichym słuchaniu troszkę za słaby dźwięk , ale po załączeniu kilku "bajerów" dźwięk jest wyśmienity

zawsze lubiłem loudness i w 609 go mam przy cichym słuchaniu , co mi bardzo pasuje

amplituner za 2.500zł gra już całkiem przyzwoicie w stereo ( aczkolwiek wzmacniacz w tej cenie pewnie będzie lepszy ) a w tej klasie trzeba to pogodzić

Yamaha nie pasuje do moich kolumn , nawet amplituner 6.. ( jeden z nowszych modeli ale nie wiem jaki ma kolega , kolumny te same ) nie za bardzo się z nimi zgrywa , Onkyo idealnie , Denon też nieźle

pre out , fajna sprawa , ale zakup wzmacniacza za kolejne 2.000 zł nie za bardzo wchodzi w gę ( tańsze modele zagrają podobnie co mój amplituner np Denon PMA-710 )

To jest jeden z nie wiedzieć skąd funkcjonujących mitów. Otóż niekoniecznie i nie każdy. Dobry amplituner zagra dobrze w każdym trybie. Kiepski zagra źle również w każdy

tak jak już pisałem

Panasonic za 900zł grał dobrze dopóki nie posłuchałem Onkyo - przepaść totalna , kolumny te same , wg mnie bardzo dobre w swojej cenie

Spoko najważniejsze, że Tobie dzwięk się podoba. Jednak nie musisz kupować wzmaka za 2 koła ,a jakąs używkę stare Onkyo, Sony czy coś co bedzie pasować do Twoich kolumn, a na tym pułapie budżetowym na jakim jest Onkyo 609 moje twierdzenie jest jak najbardziej prawdziwe i nie jest żadnym mitem ,bo przepaść jest po prostu ogromna.

Bobiekocie:d już Ci powiem skąd ten mit się wziął.

Wiekszośc Polaków nie stać na drogie amplitunery av, które to aby w stereo zagrały dobrze muszą kosztować-nie zaprzeczysz.Więc większość posaida budżetówki, które to z racji swego segmentu cenowego nie mają prawa grać dobrze w stereo i dlatego czesto ich nabywcy rezygnują z kina kupując wzmacniacz stereo nawet połowę tańszy i mówią iż amplitunery są porażką w stereo w tej samej albo nawet cenie wyższej niz wzmak.

To jest prawda, i będzie prawdą w całej rozciągłości na wszystkie półki że zawsze wzmak będzie grał lepiej w tej samej cenie niż amplituner. Nie powinno się jednak tak zestawiać problemu gdyż mając tyle bebechów amplitunery muszą kosztować dużo wiecej i grać jak wiele tańszy wzmak bo tu chodzi o koszt częsci, ale jednak mając jakiś budżet człowiek chce w nim mieć najlepsze brzmienie więc nie dziwmy się że taki Kowalski olewa amplituner i idzie na kompromis kupując wzmak.

Także moje poprzednie stwierdzenie poprawiam bo było zbyt ogólnikowe.Mianowicie chodziło mi o to że poprawić stereo można tańszym o wiele kosztem czyli kupując dobry wzmacniacz na pre niż iśc wysoko w amplitunery by osiągnąć to samo w stereo. Nie mam w domysle takiego poglądu iż amplituner nie gra wogóle dobrze w stereo, bo gra-ale to musi kosztować.

Jesteśmy na poziomie Onkyo 609, czyli w segmencie budżetowym więc moje porady są jak najbardziej na miejscu

pozdrawiam

Czyli to samo dotyczy Pioneer VSX920,choć to ampli z wyższej pólki.Coż pozostaje kupno wzmaka,choć teraz po wymianie kabla optycznego gra zdecydowanie lepiej.

VSX-920 to nie jest żaden amplituner z wyższej półki tylko typowa budżetówka - przykre ale prawdziwe.

VSX-920 to nie jest żaden amplituner z wyższej półki tylko typowa budżetówka - przykre ale prawdziwe.

Oczywiście wyższej pólki budzetowej.Przecież przecietny kinomaniak nie wydaje kroci na ampli-ktoś produkuje ampli dla szerszego grona i takie dla kasiastych entuzjastów.Przypomnijcie sobie jak pare lat temu ktoś kto posiadał amplituner do kina jakim był szpanerskim nastroju,bo ma coś co inni nie maja bo wtedy w początkach KD takie klocki były bardzo drogie.

P.S czy pioneer VSX920 ma pre-out?

Witam

Mam Yamahę 630RDS, która w kinie gra gorzej od Twojego Onkyacza z racji technologii procesora jaka była w tamtych latach ale w stereo gra dużo lepiej, a mimo to gdy podpiąłem przez jej pre jakiś najtańszy wzmak stereo (sony f235r?) to złapałem sie za głowę jaka dzieli ją przepaść w dżwięku na jej niekorzyść między nią, a tym niskim modelem sony.

Piszę to ja, ktoś, kto kiedyś kupując pierwszy w życiu amplituner Onkyo 505SE nie wierzył w bajki o słabej grze amplitunerów av w stereo, a teraz zdziecinniał chyba i ten dogmat potwierdza:D

Posta nie piszę złośliwie, aby Ci ubliżyć(wiem, że chwalisz sobie 609) ale , żeby powiedzieć Ci, że jak chcesz bawić się dzwiękiem to za Johnymbravo powtarzam wykorzystaj to, że ma pre out a da Ci to 100 razy lepszy efekt niż mniej lub więcej odczuwalne zmiany w dzwięku jakie czynią zabawy w bi ampingi i w kabelki.

Wykluczając końcówki mocy amplitunera dasz taki power filmom i koncertom, że Ci szczęka z zawiasów wypadnie

Sprawdzone niezmyślone

pozdrawiam serdecznie

Niewiem jakie masz wymagania, ale odnosze wrazenie ze troche bzdury wypisujesz.Wczesniej posiadalem Denona 2307 z pre ampem H/K 970.Teraz posiadam Onkyo TX-NR1007 i kolumny Elac FS68.2 i we wczesniejszych watkach pisalem ze wzmak gral (moze)lepiej od tego Onkyo ale naprawde roznica malo wyczuwalna .Polaczenie Onkyo z tymi wlasnie kolumnami uwazam za b.dobre i trafne i polecam- jesli chodzi o stereo,a kino mmmm... jestem usatysfakcjonowany w 200% :).

wszystko się zgadza , poza tym że amplituner za 2.500 należy do budżetowych ( pewnie wg ciebie już tak jest , ale ja bym określił te do 1.500 jako budżetowe , te do 3.000 jako średniej klasy i powyżej tej kwoty jako wyższej , oczywiście możesz mieć inne zdanie 5-10-15 tyś.)

porównywałem Denona PMA 710 (też budżetowy wzmacniacz ) i przy nastawieniu na "0" różnicy nie było , po korekcjach wg mnie lepiej wypadł amplituner ten który posiadam

co do

Więc większość posaida budżetówki, które to z racji swego segmentu cenowego nie mają prawa grać dobrze w stereo i dlatego czesto ich nabywcy rezygnują z kina kupując wzmacniacz stereo nawet połowę tańszy i mówią iż amplitunery są porażką w stereo w tej samej albo nawet cenie wyższej niz wzmak

ja tak zrobiłem ,że zamieniłem amplituner za 900zł ( czyli budżetowy ) na taki Onkyo 609 ( czyli średniej klasy ) i uzyskałem to co chciałem , czyli bardzo dużą poprawę stereo i niesamowicie dobre kino

wcześniej myślałem o amplitunerze stereo RS 700 Yamahy i też mi nie przypadł do gustu ze względu na dźwięk

wszystko się zgadza , poza tym że amplituner za 2.500 należy do budżetowych ( pewnie wg ciebie już tak jest , ale ja bym określił te do 1.500 jako budżetowe , te do 3.000 jako średniej klasy i powyżej tej kwoty jako wyższej , oczywiście możesz mieć inne zdanie 5-10-15 tyś.)

porównywałem Denona PMA 710 (też budżetowy wzmacniacz ) i przy nastawieniu na "0" różnicy nie było , po korekcjach wg mnie lepiej wypadł amplituner ten który posiadam

co do

ja tak zrobiłem ,że zamieniłem amplituner za 900zł ( czyli budżetowy ) na taki Onkyo 609 ( czyli średniej klasy ) i uzyskałem to co chciałem , czyli bardzo dużą poprawę stereo i niesamowicie dobre kino

wcześniej myślałem o amplitunerze stereo RS 700 Yamahy i też mi nie przypadł do gustu ze względu na dźwięk

Nie jestem maniakiem stereo ale porównywanie wzmacniacza Denon PMA 710 do tego Onkyo w stereo to jakaś bzdura. Odstaje w każdej materii! Danio ma sporo lepszy konturowy i przed wszystkim szybszy bas. Środek pasma też lepiej nasycony. No ale warunek to w miarę dobre kolumny i rodzaj muzyki jaki będzie na tym słuchany bo przy pewnych gatunkach muzycznych inwestowanie w droższy sprzęt mija się po prostu z celem.

P.S. Ampli klasy średniej to bardziej sprzęt z przedziału 3-5k zł.

dla moich kolumn ten wzmacniacz akurat grał ładnie ale po włączeniu loudessa ( tak się już przyzwyczaiłem do lekkiego podbicia dźwięku ), może to wina muzyki jakiej słucham , a ostatnio to cały czas DJ top 50 z mojego amplitunera na radiu internetowym , które to też gra z bardzo dobrą jakością

to ze średnich ampli słuchałem Onkyo 5007 , zapewne lepsze od 609-tki , ale różnica nie była miażdżąca

zawsze wzmak będzie grał lepiej w tej samej cenie niż amplituner.

Od samego początku mówię, że jeśli chcemy pozostać w tej samej klasie jakościowej - to zabawa w 5.1 jest wielokrotnie droższa.

mając jakiś budżet człowiek chce w nim mieć najlepsze brzmienie więc nie dziwmy się że taki Kowalski olewa amplituner i idzie na kompromis kupując wzmak.

Nie do końca się z tym zgadzam.

(1) Jedni w ramach posiadanego budżetu będą chcieli zapewnić sobie maksymalnie wysoką jakość.

(2) Inni (wśród nich również ja) ustalają sobie poprzeczkę jakości na jakimś (zależnie od finansów) dobrym lub lepszym poziomie i wcale nie dążą do dalszego doskonalenia tejże jakości, gdyż to co postanowili i osiągnęli całkowicie ich satysfakcjonuje. Dla nich natomiast kryterium podstawowym jest przestrzenność i wielowymiarowość dźwięku, dlatego też zaspokoiwszy swój wymóg jakościowy - dalsze środki pieniężne przeznaczają na multichannel.

Wszystko zależy od indywidualnej hierarchii preferencji.

my tu gadu ,gadu ale 609 niema pre-outu !

Miałem ją wczoraj w ręku i robi całkiem pozytywne wrażenie , zresztą zawsze lubiałem środek oferty Onkyo w AV od czasu pięknego 595.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Przepraszam nie wiem skąd mi się wzięło pre w 609.

Maciejosss widze, że niepochopnie kupowałeś to Onkyo i byłeś swiadom jego plusów oraz minusów przed zakupem i uzyskałeś znaczną poprawę w dzwięku zatem ok-o to chodziło , więc nic już nie mówię i życzę aby radość z posiadanego sprzętu nie wygasała tak szybko jak mnie.

Bobcat zgadzam się w gruncie rzeczy z Tobą, ale uważam, że należy postawić tutaj jakieś kryterium przy wyborze sprzętu.

Mianowicie dla jednych jest nim gra sprzętu w stereo, dla drugich kino a dla trzecich wielokanał(jak Ty) i wybiorą sprzęt, który ich oczekiwania spełni.

Przy tym zdecydowana większość patrzy przez pryzmat stereo, mniej przez kina, a nieliczni wielokanału. Widać to doskonale po postach typu" dojrzałem-chcę stereo" czy coś w tym stylu stąd uważam, że przeciętny Kowalski zawsze szuka najlepszej jakości w brzmieniu, a czy to jest wielokanał, kino, czy stereo to nieistotne po prostu po jakims czasie człowiek się osłucha i decyduje którą drogą chce iść.

Piskle smoka

Nie piszę bzdur-no może z wyjątkiem pre w 609:D

Lecz opisuje moje wrażenia, które mam z praktycznych doświadczeń.

Onkyo 609 słuchałem w Media Markt w Radomiu z jakimiś Magnatami i na tyle na ile można stwierdzić charakter brzmienia w takim miejscu zaobserwowałem, że brzmi nie inaczej jak Onkyo, które doskonale znam, a które do niedawna miał mój kumpel czyli 605se . Sam miałem 505, który jest trochę gorszy od 605 więc wiem, co mówię.

Więc jeśli + - 609 gra tak samo jak starsze modele to moim zdaniem gra po prostu cienko w stereo i stąd była moja propozycja dla Maćka.

Ale to już nieaktualne.

Natomiast nadal będę się upierał że w segmencie budżetowym dużo nie trzeba, aby diametrelnie poprawić brzmienie w stereo takiego sprzętu wykluczając jego końcówki mocy i dając w ich miejsce wzmaka.

Tak odsłuchiwałem Onkyo 505, 605 oraz z wiele lepszą w stereo Yamahą 630rds i wszystkie grały klasę niżej niż słaby Sony f235r, a od mojej obecnej budżetowej Yamahy 797 to dzieli te sprzęty po prostu przepaść.

Dajesz przykład budżetowego Harmana, który rewelacją notabene nie jest (świadomie wybrałem 797 zamiast niego) z Amplitunerem 2 klasy wyższej niż 609 i twierdzisz, że nie ma większej róznicy więc mam powody aby Ci wierzyć gdyż nie miałem możlilości tego sprawdzić i szczerze chętnie bym sprawdził jak to jest w klasie niebudżetowej z grą amplitunerów w stereo.

Wkrótce będę miał taką okazję, więc napiszę coś więcej

pozdrawiam

@ Ghostlovescore

Chyba nikt z nas tu na Forum nie zadowoliłby się byle tandetą z hipermarketu. Jakość jest kryterium o fundamentalnym dla wszystkich znaczeniu. Tyle że niektórzy mają jeszcze inne, równie dla nich ważne, kryteria.

Wiem, że absolutną większość stanowią stereo i kino domowe. Miłośnicy wielokanału to nisza. Tym większą więc satysfakcję sprawia konstatacja wynikająca z dyskusji na Forum, że jest nas więcej niż początkowo można było się spodziewać :)

Stawianie sprawy na zasadzie "dojrzałem do stereo" jest niepoważne. Od razu nasuwa się ogródkowa analogia: dojrzałeś? To spadaj. A mówiąc poważnie jest to postawienie sprawy na głowie. Opiera się bowiem na fałszywym od samego początku założeniu, że stereo to jakiś najwyższy stopień wtajemniczenia, do którego jakoby trzeba dopiero dorosnąć. A to nieprawda, gdyż jest to tylko inny model audio, w dodatku chronologicznie poprzedni w stosunku do stworzonych znacznie później (niejednokrotnie w czasie obecnym) technik wielokanałowych. To, że ktoś ich nie lubi nie uzasadnia dezawuowania.

w ustawieniach na 0 większość gra słabo

po lekkiej ( zaznaczam lekkiej , nadal wszystko na "0" ) kalibracji jest OK czego w Denonie 1911 nie udało mi się uzyskać , HK był już OK , ale brakowało mu mocy

na dziś jestem mega zadowolony z uzyskania dźwięku na moich kolumnach

kiedy to starszy już amplituner Panasonica nadal osłuchuję ale na innych kolumnach , nie chcę mi się tego słuchać , wzmacniacz Diora WS-504B brzmi przy tym Panasonicu wyśmienicie , czego nie mogę powiedzieć o Onkyo 609 , gra równie dobrze co tańszy wzmacniacz , a jak już pisałem za 1.750zł ( bo tyle mnie kosztował amplituner onkyo kupiony za 2.100zł minus VAT na firmę ) jestem niesamowicie zadowolony z wyboru i sprzętu nie zmienię ( może kiedyś kolumny na jeszcze lepsze )

myślałem nad Yamahą 7.. z kina domowego ze względu na 2x wyjście HDMI , ale wybrałem Onkyo ze względu na radio internetowe i dla moich kolumn lepszy dźwięk

dziś był u mnie brat i posłuchaliśmy sobie troszkę muzyki

on ma te same kolumny co ja i wzmacniacz Technics SU-V500 ( tak wiem , to jeden z najniższych modeli )

po kilku minutach powiedział wyłącz suba , bo basu jest za dużo , a amplituner grał tylko w stereo :-)

wbrew pozorom Onkyo TX-NR609 w stereo gra całkiem nieźle

troszkę zeszliśmy z tematu co do samych kabli ,a po dwóch dniach odsłuchu jest coraz lepiej i zastanawiam się nad zakupem kabla 2x4mm2 + 2x2,5mm2 w jednym

To, że jest dużo basu nie świadczy wcale o dobrym dźwięku. Cały problem w tym aby schodził nisko i był sprężysty (czyli szybki) z dobrze podkreślonym konturem i do tego wybrzmiewał w różnoraki sposób ( w zależności od utworu) a nie zawsze tak samo. A tego nie uświadczysz w nawet w średniej klasy amplitunerach.

OKI powrót do tematu :-)

To, że jest dużo basu nie świadczy wcale o dobrym dźwięku. Cały problem w tym aby schodził nisko i był sprężysty (czyli szybki) z dobrze podkreślonym konturem i do tego wybrzmiewał w różnoraki sposób ( w zależności od utworu) a nie zawsze tak samo. A tego nie uświadczysz w nawet w średniej klasy amplitunerach.

OKI powrót do tematu :-)

kolumny schodzą do 36hz przy -1db i mają dość szybki bas nawet przy tym amplitunerze a z utworami jest tak jak piszesz , grają bardzo różnie w zależności od słuchanej muzyki

zaufaj mi , w tym ampli jest już całkiem OK w porównaniu do tanich modeli :Yamaha 3-4.. , denon 3.. , nawet Onkyo 3.. lub też Pioneer , którego to moc rośnie tylko na papierze , a zasilacze niewiele ( model 920/1025 ma niby 7x140W a z sieci ciągnie marne 245W , pytanie z czego tą moc ma ? ) Onkyo wypada całkiem dobrze

Masz rację, że w stosunku do wymienionych przez ciebie amplitunerów jest lepiej. Ale wierz mi, że stereo w wykonaniu 609 wcale nie jest dobre. No ale można to tylko ocenić mając odniesienie do innego sprzętu.

Masz rację, że w stosunku do wymienionych przez ciebie amplitunerów jest lepiej. Ale wierz mi, że stereo w wykonaniu 609 wcale nie jest dobre. No ale można to tylko ocenić mając odniesienie do innego sprzętu.

Nalezy wierzyć własnym uszom,Onkyo 609 nie ma pre-out i kable nic tu nie zmieniaja nawet jak by były ze złota Pioneer 920 to straszna lichota.Onkyo to bardziej komputer niż amplituner.Jak ktos potrzebuje urządzenie do wszystkiego i dzwiek nie jest najważniejszy to jest OK.Pamiętajmy że najważniejsze są jednak kolumny.Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.