Skocz do zawartości
IGNORED

DCD-980 na zlampizowany DCD-685 Warto ?

morph231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, stoję przed strasznym dylematem, już nieraz posłuchałem rad kolegów forum i nie żałowałem, zatem i tym razem się zgłaszam. Mój zestaw to marantz PM7000, denon DCD-980, po wymianie rezystorów na wyjściu, kwarcu na młodszy, oraz wzmacniaczy operacyjnych na OP275GPZ, kolumny to Klipsch RF62. Gra to naprawdę ładnie, ale docelowo od dawna marzy mi się kompakt na lampach. Tyle się naczytałem, że jestem pełen nadziei jeśli chodzi o możliwości takiego sprzętu. W moim kompakcie zmian dokonałem sam, ale niestety lampizacji chyba nie jestem w stanie zrobić. Z tąd też pomysł na zakup gotowego produktu, kwestia, czy ktoś przerabiał tak przerobiony, albo podobnie egzemplarz dcd-685:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chciałbym go zakupić, liczę na jakieś pozytywne efekty, wiem, że wszystko jest kwestią indywidualnych preferencji, ale potrzebuję razy i imperatywu.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/82682-dcd-980-na-zlampizowany-dcd-685-warto/

Ja mam zlampizowany DCD 755AR przez McGyvera 685 jest podobny. Po lampizacji Cdek dostał kopa. Przed lampizacją był z niego niezły muł. Mój jest na lampach ECC85. Dobranie lamp do CDeka też robi swoje gram na Valvo to bardzo fajne lampy. Zresztą teraz stoi i się kurzy gram z SBT zwyciężyła wygoda obsługi.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.