Skocz do zawartości
IGNORED

QED Performance Audio 2

Gość zbyniu 360

Rekomendowane odpowiedzi

Tu spróbuj zapytać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam rzeczonego QEDa, dokładniej model Performance J2P.

W ogromnym skrócie - cholernie jasny kabel, góra wyeksponowana, bardzo, ale to bardzo szczegółowy, wprowadza bardzo dużo przestrzeni i stereofonii. Bas zwarty, dynamiczny, nie lejący się - chociaż nie ma go dużo.

Do techno, trance i tym podobnych absolutnie nie nadaje się. Obnaża wszelkie niedoskonałości masteringu.

Do smooth jazzu, swingu, muzyki instrumentalnej, wszelkich soundtracków, rocka, metalu - spisuje się wyśmienicie, choć powoli mi się nudzi - będzie trzeba popróbować serii Signature :-)

Za 120zł opłaca się jak najbardziej, bardzo fajny kabel.

Odpowiedź może byc? No ;-)

Miłego dnia

Ukryta Zawartość

Popieram, nikt nie wymaga tutaj od forumowiczów posługiwania się językiem literackim, ale cholera tego się czytać nie da. Zanim klikniesz w przycisk "Dodaj odpowiedź" przeczytaj to co napisałeś.

Ukryta Zawartość

W ogromnym skrócie - cholernie jasny kabel, góra wyeksponowana, bardzo, ale to bardzo szczegółowy, wprowadza bardzo dużo przestrzeni i stereofonii. Bas zwarty, dynamiczny, nie lejący się - chociaż nie ma go dużo.

Do techno, trance i tym podobnych absolutnie nie nadaje się. Obnaża wszelkie niedoskonałości masteringu.

Do smooth jazzu, swingu, muzyki instrumentalnej, wszelkich soundtracków, rocka, metalu - spisuje się wyśmienicie, choć powoli mi się nudzi - będzie trzeba popróbować serii Signature :-)

Miłego dnia

co do zasady zgadzam się z charakterystyką rzeczonego QED'a, jest jasny. Sam mam QED'a do podpięcia odtwarzacza blu-ray do wzmaka stereo, i wtedy sprawdza się całkiem dobrze: jest świetnie wykonany, szczegółowy. Absolutnie natomiast nie zgadzam się z tym, że ma być świetny do rock'a i metalu. Przecież jest to muzyka, która sama z siebie ma podbite skraje pasma zazwyczaj.... no chyba że komuś zależy na krwi z uszu. Wtedy jest "tr00 metal".

W odpowiedzi na pytanie autora: może i warto, ale zależy do czego ;] Do wpinania DVD, blu-ray i oglądania filmów jest OK. Do muzyki, zwłaszcza w przypadku klocków stereo takich jak denon, marantz, NAD - spróbować co innego.

Zastanawia mnie też taka popularność QED'a w segmencie budżetowym. Jest to chyba dobry przykład na skuteczny marketing kablowy podparty powszechną dostępnością tych kabli.

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Miłego dnia

Potwierdzam choć mam inne qedy. Generalnie rozjaśniają. Szybkie szczegółowe. Basu nie ucinają. Ja mam Qed XT Signature. 0,5 m kosztuje ponad 600 zł ale czasem na allegro można dorwać dużo taniej i ja bym na twoim miejscu sprawdził czy nie ma jakiejś okazji tego IC. Generalnie Qedy mają dobre oceny w pismach branżowych. Jednocześnie maja przystępne ceny. Nie każdy zaraz musi wydawać 1500 zł na IC. Zwłaszcza jak nie słyszy istotnych różnic między kablami.

Jak już kupować QED to warto dołożyc do Silver Spiral...Jest to kabel ponadczasowy, od 15 lat już produkowany i zanosi się na to, że jeszcze długo będzie produkowany. Może dlatego, że w swojej cenie to konstrukcja optymalna?.

zbyniu 360

Nie ładnie tak kogoś posądzać. To, że w tej chwili mam taki do sprzedania to tylko przypadek.

O QED już wcześniej pisałem na forum, kiedy jeszcze nie miałem go do sprzedania.

Napisz z czym dokładnie się nie zgadzasz, jeśli chodzi o mój poprzedni wpis?

Jak przetestujesz wszystkie Qed-y to wtedy chętnie wymienię się z Tobą poglądy.

ok, napiszę tak, żebyś mógł spokojnie kupić tego Performance 2 i nie miał dylematów.

No więc, QED Performance 2 to fajny i dobry kabelek, a ten silver spiral to praktycznie niczym się nie różni, a w swojej cenie to po prostu kaszanka:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.