Skocz do zawartości
IGNORED

stabilne standy pod monitor audio gs10

tiktak

Rekomendowane odpowiedzi

proszę o radę w zakupie standów pod monitor audio gs10 z płytami granitowymi, ogólnie chcę mieć standy stabilne, co by mi dziecko przypadkiem nie wywróciło, na co dzień do póki dziecko nie podrośnie standy będą przy ścianie ale do słuchania będę sobie ustawiał je metr od ścian, na allegro znalazłem tanie standy i myślę że jak bym je dociążył to było by ok

-podstawa dolna 25x27cm

-profil kwadratowy 80mmx80mm lub rura średnica 120mm

-wysokość około 70 cm ale jeszcze muszę dokładnie zmierzyć co by głośnik wyskotonowy był na wysokości uszu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co o nich myślicie , pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/82495-stabilne-standy-pod-monitor-audio-gs10/

Ja u niego zamawiałęm pod swoje SO, wykonanie itd adekwatne do ceny, nie mogę nic standom zarzucić, trochę sięprzeciągnęło z powodu braku kolców, ale standy bardzo dobrze się sprawują.

Mam 16-to miesięczną córkę i z doświadczenia wiem, że powyższe standy przy dzieciaku mogą nie zdać egzaminu.

Szukaj czegoś ciężkiego i stabilnego - tak ze 30kg/szt - przy mały dziecku nie ma co szukać kompromisu - jak nie zapewnisz kolumnom stabilnych podstaw to mogą one ucierpieć a wtedy koszty już będą znacznie większe.

Proponuję poszukać np. standów StandArt

Pozdrawiam

----------------------------------------------------

Przecież na aukcji pisze, że w razie potrzeby można standy dociążyć. Zostanie wywiercony otwór do komory balastowej. Ale rozumiem że nazwa firmy która została podana nie padła przypadkowo?

Pozdrawiam Arczi

@ arczi87

Widziałeś standy z linku na żywo ?? Ja tak tylko na rurze o fi100 i się na nie nie zdecydowałem.

Jak dociążysz jedną rurę to i tak stand nie będzie tak stabilny jak na 4rurach czy profilach więc ten z linku moim zdaniem przy małym dziecku nie zda egzaminu.

Podanie nazwy standów, których sam używam nie było przypadkowe - są to najstabilniejsze standy ze wszystkich jakie oglądałem - i nie, nie zamierzam ich sprzedawać !

Pozdrawiam

----------------------------------------------------

'...Proponuję poszukać np. standów StandArt...

bardzo mało wiadomości w necie na temat standart, a może polecicie coś stabilnego - konkretnie z neta wysokość 60-70cm. dziękuje ;-)

Ja od tego sprzedawcy z linku kupowałem standy już dwa razy.

Bardzo dobrze zrobone, choć jak juz napisano, adekwatnie do ceny.

Spokojnie mogę polecić.

Co do stabilności przy małym dziecku, to jest to problem, z któym sam się borykam. Obecnie mam 4-nożne standy od tego Tomafosa, są dociążone, ale jak dziecko oparłoby się o nie całym ciężarem, to mogloby być różnie. Przy przypadkowym ich potrąceniu przez dziecko, faktycznie nic się nie dzieje.

Jeśli chcesz 100% pewności, to potrzebujesz stojaki, gdzie podstawą jest gruba granitowa płyta - takich nic nie ruszy.

Pozdrawiam,

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś miał styczność z tym sprzedawcą-producentem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Te standy nie wyglądają chyba tak źle?

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.